Μπαίνοντας στην θέση του άλλου

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021
Τροποποίηση: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

fzai

Μπαίνουμε σιγά - σιγά στην άνοιξη και τα μέτρα δεν λένε να χαλαρώσουν. Πρόκειται για μία φοβερή κατάσταση που επικρατεί επί σχεδόν έναν χρόνο. Για τους ασθενείς αυτό δεν είναι παρά μία ακόμη ταλαιπωρία και ένα ακόμη απρόσμενο γεγονός στον παρατεταμένο Γολγοθά τους.

Ποιος σκέφτεται όμως όλους εκείνους που βρίσκονται και πριν την καραντίνα στο σπίτι τους απομονωμένοι και αποκλεισμένοι? Πως αισθανόμαστε τώρα που φορούμε τις προστατευτικές μάσκες που για κάποιους ήταν υποχρεωτικές για πολλά χρόνια?

Καλό είναι με την ευκαιρία του lockdown να μπαίνουμε στην θέση όλων εκείνων που κουβαλούν το σταυρό του μαρτυρίου χωρίς να υπολογίζουν χρόνια και εποχές. Τι δίδαγμα, λέω, είναι προφανές τώρα που η καραντίνα είναι σε πλήρη εξέλιξη: Μην προτρέχουμε να χαρακτηρίζουμε καταστάσεις και πρόσωπα στην θέση των οποίων μπορούμε να βρεθούμε ανά πάσα στιγμή.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Καλημέρα!

Στην θέση του άλλου μπορείς να μπεις. Το θέμα είναι όμως να τον καταλάβεις πραγματικά για όλα αυτά που περνούσε και περνάει ως ασθενής....

Καλημέρα!

Αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα ανά πάσα στιγμή. Το πρόβλημα είναι πως θεωρούμε εαυτούς απρόσβλητους και άθικτους. Πιστεύω πως με την καραντίνα τα πράγματα άλλαξαν. Αν και θα ξεχαστούν και πάλι αργά ή γρήγορα. Όλα είναι θέμα στάσης ζωής.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ