Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης επαγγελματικής ενδυνάμωσης ατόμων με ρευματικά νοσήματα

Με μεγάλη χαρά η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης επαγγελματικής ενδυνάμωσης...

Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017, 16:52
ελληνική εταιρεία αντιρευματικού αγώνα (ελ.ε.αν.α.)

Με μεγάλη χαρά η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης επαγγελματικής ενδυνάμωσης ατόμων με ρευματικά νοσήματα.
Το πρόγραμμα αφορά σε άτομα που νοσούν και είναι άνεργα ή απασχολούνται σε θέσεις εργασίας που δεν ενδείκνυνται για την κατάσταση της υγείας τους.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν μια αρχική συνάντηση με ψυχολόγο, όπου θα διερευνήσουν από κοινού τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους αναφορικά με την επαγγελματική τους ζωή.

Στη συνέχεια, θα έχουν την ευκαιρία από τον προσεχή Οκτώβριο να παρακολουθήσουν μια σειρά από ενημερωτικές ημερίδες με εκπροσώπους φορέων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των δικαιωμάτων, της επανένταξης στην αγορά εργασίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Εκεί θα συλλέξουν χρήσιμες πληροφορίες και θα γνωρίσουν τους φορείς και τις υπηρεσίες που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν στην αναζήτηση τους.

Τέλος, οι συμμετέχοντες θα ενταχθούν σε ομάδες ψυχοδράματος στις οποίες θα ενεργοποιηθούν, θα ενδυναμωθούν και θα επεξεργαστούν μέσα από σειρά συνεδριών την επαγγελματική τους ταυτότητα.

Το πρόγραμμα θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν κατά το μέγιστο 45 άτομα,που πληρούν τα ως άνω κριτήρια και διαμένουν στο Νομό Αττικής ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και επαγγελματικής ενδυνάμωσης ατόμων με ρευματικά νοσήματα είναι δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope και το Ίδρυμα Μποδοσάκη».

Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ