Πρωτοποριακή πλατφόρμα εύρεσης εργασίας

Γράφει η Ιωάννα Λιάτσου Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Civil Act Σύμφωνα με πιο πρόσφατα στοιχεία της Eurostat (Ιανουάριος 2022), η Ελλάδα κατέχει το...

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022, 11:06
Τροποποίηση: Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022, 11:09

Διαχειριστής

Γράφει η

Ιωάννα Λιάτσου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Civil Act

Σύμφωνα με πιο πρόσφατα στοιχεία της Eurostat (Ιανουάριος 2022), η Ελλάδα κατέχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας των νέων στην Ε.Ε., δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για δικτύωση και ενίσχυση του επαγγελματισμού στο ευρύ οικοσύστημα των ΜΚΟ στην Ελλάδα, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανώς αναπτυχθεί από άποψη ανθρώπινου δυναμικού και κύκλου εργασιών.

Λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία των ερευνών και γνωρίζοντας τις δυνατότητες του οικοσυστήματος των Συλλόγων Ασθενών και ΜΚΟ στην Ελλάδα, η Civil Act δημιούργησε στις αρχές του 2020 το ngoHeroes, την πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα εύρεσης εργασίας αποκλειστικά για τον 3ο Τομέα. Προτεραιότητά μας η άμεση διασύνδεση ΜΚΟ και επαγγελματιών, με βασικό στόχο της πλατφόρμας το «Perfect Match», μεταξύ των εγγεγραμμένων ΜΚΟ και επαγγελματιών.

Η άμεση ανταπόκριση στην πλατφόρμα του ngoHeroes αποτυπώνεται και σε αριθμούς. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι και τον Μάιο του 2022, 201 οργανώσεις έχουν ήδη πραγματοποιήσει την εγγραφή τους, 313 θέσεις εργασίας έχουν δημοσιευθεί και 1.644 jobseekers αναζητούν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους αποστέλλοντας συνολικά 2.163 αιτήσεις.

Στα πιο πρόσφατα επιτεύγματά μας, συγκαταλέγεται η κάλυψη θέσης εργασίας του «Public Affairs Manager» στην Ένωση Ασθενών Ελλάδας. Η εθνική ομοσπονδία των συλλόγων ασθενών, που αριθμεί πάνω από 60 μέλη από ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών κατηγοριών, μας δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της, καθώς έχει δημοσιεύσει συνολικά 4 θέσεις εργασίας στο ngoHeroes και επωφελείται καθημερινά από τη μεγάλη δεξαμενή επαγγελματιών που φιλοξενεί η πλατφόρμα μας. Αυτό που κάνει το ngoHeroes εύχρηστο και καινοτόμο είναι:

Η εξοικονόμηση χρόνου και πόρων στις ΜΚΟ.
Η πανελλαδική κάλυψη και ίσες ευκαιρίες για τους jobseekers.
Ο εξειδικευμένος αλγόριθμος σύνδεσης των ΜΚΟ με τους jobseekers με σκοπό το «perfect match».
Εάν λοιπόν ανήκετε σε κάποια οργάνωση ή επιθυμείτε να συνδυάσετε εργασία με κοινωφελή σκοπό, μη διστάσετε να κάνετε άμεσα και δωρεάν την εγγραφή σας στην πλατφόρμα, ώστε να συνδεθείτε με το μαγικό κόσμο του 3ου Τομέα.

Στηρίζουμε τη διαφορετικότητα

Την πλατφόρμα εύρεσης εργασίας της NGO heroes είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim στο πλαίσιο της επίσημης ετήσιας ημέρας καινοτομίας (Value Through Innovation) της εταιρείας, η οποία φέτος ήταν αφιερωμένη στον ρόλο της καινοτομίας στην αειφόρο ανάπτυξη.

Στην ομιλία του, ο κ. Στέλιος Αγαπητός, Director του ngoHeroes, τόνισε τη σημασία της ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων στην αγορά εργασίας μέσα από μια digital πλατφόρμα που εξαλείφει κοινωνικές ανισότητες. Με τον τρόπο αυτό η ασθένεια δεν στερεί από την κοινωνία τους απαραίτητους πνευματικούς, αλλά και ηθικούς πόρους για «να πάει μπροστά».

Οι επιχειρήσεις δεν έχουν καμιά ελπίδα να επιτύχουν όταν οι κοινωνίες αποτυγχάνουν, δήλωσε ο κ. Μανώλης Μιτάκης, Head of Communications & Public affairs της Boehringer Ingelheim Hellas.

Για τους λόγους αυτούς στην Boehringer Ingelheim στηρίζουμε τη διαφορετικότητα και την ένταξη των ατόμων αυτών (diversity & inclusion) και πιστεύουμε ότι η ψηφιακή τεχνολογία βρίσκεται εδώ για να μας βοηθήσει και στην ένταξη των πιο αδύναμων ομάδων. Για τον λόγο αυτό πιστεύουμε ότι αυτή η πλατφόρμα εύρεσης εργασίας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και γι’ αυτό χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την πρωτοβουλία αυτή.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ