Η πρόσβαση των ασθενών στις δημόσιες δομές Υγείας είναι υποχρέωση του κράτους

Ακούμε συχνά για δυσκολίες και προσκόμματα στην πρόσβαση των ασθενών στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. Καταγγελίες για ανεπαρκή παροχή υπηρεσιών...

Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019, 10:35
chr.pap

Ακούμε συχνά για δυσκολίες και προσκόμματα στην πρόσβαση των ασθενών στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. Καταγγελίες για ανεπαρκή παροχή υπηρεσιών βλέπουν το φως της δημοσιότητας και πρωτοσέλιδα για ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία - κάτι που επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε αυτά - μονοπωλούν την επικαιρότητα, καθιστώντας την χώρα ουραγό σε υπηρεσίες δημόσιας υγείας.

Το κράτος απουσιάζει επιδεικτικά ανεξαρτήτου κυβέρνησης. Οι υποχρεώσεις του περιορίζονται σε φρούδες ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο που δεν έρχεται ποτέ. Και όμως το κράτος είναι αυτό που έχει την υποχρέωση να παρέχει πρώτο υπηρεσίες υγείας και όχι οι ιδιώτες. Αυτό να το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι όσοι εθελοτυφλούν στην ανεπαρκή πρόσβαση των ασθενών στην δημόσια υγεία. Να το εμπεδώσουν και να πάψουν να δίνουν στην δημοσιότητα ψεύτικα στοιχεία που ωραιοποιούν την θλιβερή εικόνα με τα ράντζα και τις ανηλεείς απλήρωτες εφημερίες των γιατρών.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ