Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΠροσωπική Ιστορία

Το δάκρυ των αναμνήσεων...

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 9434 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

ελπίδα βεριτά
Μέλος

Εγγραφή: 2/11/2015
Δημοσιεύσεις: 19

Δημοσίευση: 1 Σεπτεμβρίου 2017
Τροποποίηση: 1 Σεπτεμβρίου 2017

Αφορά: Χρόνιος Πόνος, Χρόνια Κόπωση, Κατάθλιψη, Διπολική Διαταραχή

Κοιτούσα το ταβάνι στο σκοτάδι. Ξαπλωμένη στο κρεβάτι ήμουν. Μια από τις δύσκολες νύχτες ήταν. Το παράθυρο του δωματίου ανοιχτό. Μπορούσα να νιώσω το ρίγος από το αεράκι και το κρύο να με αγκαλιάζει. Δε χρειαζόμουν φως για να δω το ταβάνι. Κατάλαβα πόσο πόνο έχω προκαλέσει στον εαυτό μου, μόνο τη στιγμή που αντιλήφθηκα ότι έχω προχωρήσει μπροστά. Κατάλαβα πόσα ήθελα πάντα να πω στους αγαπημένους μου αλλά σώπαινα αντί αυτού, μόνο τη στιγμή που το δωμάτιο πάγωσε και έμεινα μόνη...χιλιόμετρα μακριά από εκείνους. Κατάλαβα πόσο μπορεί να υποφέρει ένας άνθρωπος που πάσχει από ψυχική διαταραχή, μόνο όταν στο ταβάνι άρχισαν να εμφανίζονται θολά θολά όλες οι αναμνήσεις από τις μάχες που έχω δώσει. Ένα δάκρυ κύλησε. Το δάκρυ των αναμνήσεων. Δεν ήξερα γιατί χρειάζεται να σπάμε σε χίλια κομμάτια. Ούτε ήξερα αν υπάρχει κάποιος τρόπος να μαζέψω τα σπασμένα κομμάτια μου και να με χτίσω από την αρχή. Αλλά αν...αλλά αν ήμουν αρκετά τολμηρή ώστε να τα αφήσω όλα να φύγουν, ίσως να ανακάλυπτα επιτέλους όλες τις ελπίδες που άφησα να χαθούν με το χρόνο. Τις ελπίδες ότι μια μέρα θα μπορέσω να κρατήσω τα όνειρα μου γερά και να τα κάνω να διαρκέσουν περισσότερο.

Έμεινα ξάγρυπνη εκείνη τη νύχτα, γιατί δεν ήξερα πως αισθανόμουν. Το δάκρυ έγινε δάκρυα κι εγώ φοβόμουν... πολύ. Φοβόμουν ότι οι άνθρωποι γύρω μου δε θα κατανοήσουν ποτέ πώς γινόταν να τα είχα όλα κι όμως να ένιωθα ότι έχανα τα πάντα. Ξανά και ξανά και ξανά. Φοβόμουν ότι όλες οι αναμνήσεις που παίζουν σα μικρές ταινίες τα βράδια στο ταβάνι του δωματίου μου, θα είναι τα τέρατα που πάντα θα με κυνηγούν. Ακόμη κι αν ήξερα ότι έχω ήδη αντιμετωπίσει πολλά από αυτά..ακόμη κι αν ήξερα ότι όλα όσα πρόκειται να συναντήσω στο μέλλον θα μοιάζουν λιγότερο τρομακτικά. Κρατούσα στα χέρια μου χιλιάδες κλειδιά που δε γνώριζα για που προορίζονται. Το μόνο κλειδί που ήξερα σε πια κλειδαριά ταιριάζει, ήταν εκείνο που οδηγούσε σε όλες τις αναμνήσεις μου. Ανακάλυψα ότι η μόνη πόρτα που θα μπορούσα να ανοίξω με ταχύτητα και ευκολία, ήταν και εκείνη που θα με οδηγούσε ξανά στην αυτοκαταστροφή. Και όπως η περιέργεια σκότωσε τη γάτα, αν αποφάσιζα να ξεκλειδώσω αυτή την πόρτα, δε θα μπορούσα ποτέ να ξεφύγω. Σκούπισα το δάκρυ και έκλεισα τα μάτια για λίγο. Έφτασα σε ένα σημείο της ζωής μου που χρειαζόταν να εγκαταλείψω τις αναμνήσεις μου. Κι αφού εξακολουθούσα να κρατώ στα χέρια μου όλα εκείνα τα κλειδιά, είχα την ευκαιρία να συνεχίσω να ψάχνω...για να ανοίξω μια πόρτα που θα με οδηγούσε τελικά σε μια πηγή ευτυχίας.

Θεώρησα τον εαυτό μου τυχερό. Γιατί ακόμη κι αν δεν είχα ανακαλύψει το σκοπό μου, είχα αποκλείσει το ενδεχόμενο να παραμείνω εγκλωβισμένη στις αναμνήσεις μου. Έπιασα το μολύβι και ξεκίνησα να αποτυπώνω τα συναισθήματα και τις σκέψεις μου, για να αντέξω την ανασφάλεια. Τώρα όταν είμαι θλιμμένη, θυμωμένη, απελπισμένη, χρησιμοποιώ τη γραφή σαν αντανάκλαση των συναισθημάτων μου. Για μένα, ήταν μια μορφή τέχνης. Για σένα, θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε. Οτιδήποτε σε βοηθά να συνεχίζεις να ονειρεύεσαι. Οτιδήποτε σε βοηθά να αντιμετωπίζεις τις δύσκολες νύχτες. Οτιδήποτε σε κάνει να νιώθεις ζωντανός.


Ελπίδα Βεριτά

  • Απάντηση

Απαντήσεις

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 275

#1 Δημοσίευση: 4 Σεπτεμβρίου 2017

Καλημέρα Ελπίδα.
Η ζωή είναι τέχνη και τα βήματά σου μέσα στο μονοπάτι να τα κάνεις ανάλαφρα.

Σου βάζω ένα παιχνίδι να κάνεις.

Κάθε μέρα, μα κάθε μέρα να αγκαλιάζεις τον εαυτό σου, να τον φιλάς γλυκά και να του λες όμορφα λόγια.
Να το κάνεις όσες φορές την ημέρα θέλεις, να το κάνεις πριν τον ύπνο, πριν την μάχη με τους δαίμονες σου.
Θα το κάνεις κάθε μέρα για ένα μήνα όσο κι αν αντιστέκετε το μυαλό και το σώμα.
Όσο και αν επαναστατεί το είναι σου. Όσοι πόνοι κι αν σου βγουν. Όσα δάκρια.

Εσύ θα επιμένεις.

Όταν περάσει ο μήνας, θα το κάνεις και για έναν ακόμα. Και μετά για άλλον έναν. Θα γίνει η καθημερινή σου συνήθεια, σαν το φάρμακο σου. Με τους μήνες και τα χρόνια θα ξαναγράψεις τις ‘οδηγίες’ στα κύτταρα σου.

Δεν σου λέω άλλα. Θα τα πούμε ξανά σε ένα μήνα. Σε φιλώ γλυκά διαδικτυακή μου φίλη.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1317

#2 Δημοσίευση: 5 Σεπτεμβρίου 2017

Καλημέρα αγαπητή Ελπίδα

Ο μαχητής της ζωής, αυτός που πραγματικά προσπαθεί να ξεφύγει όχι μόνο από τα προσωπικά του αδιέξοδα, αλλά και αυτός που μεταπλάθει αυτά τα αδιέξοδα σε δημιουργία, βρίσκει πάντα τον τρόπο να ξεφύγει από τον εκλωβισμό και να δώσει φως στη ζωή του. Δεν θέλει και πολύ για να βρεθεί ο τρόπος αποφυγής των υφάλων που παρεμβάλλονται ανάμεσα σε εμάς και τους γύρω μας. Η γραφή είναι ένας από τους τρόπους έκφρασης των συναισθημάτων. Ένα χάρισμα που μας βοηθά να χτίσουμε καινούργιους κόσμους.

  • Απάντηση

ελπίδα βεριτά
Μέλος

Εγγραφή: 2/11/2015
Δημοσιεύσεις: 19

#3 Δημοσίευση: 5 Σεπτεμβρίου 2017

Αρχική δημοσίευση #1:
Καλημέρα Ελπίδα.Η ζωή είναι τέχνη και τα βήματά σου μέσα στο μονοπάτι να τα κάνεις ανάλαφρα.Σου βάζω ένα παιχνίδι να κάνεις. Κάθε μέρα, μα κάθε μέρα να αγκαλιάζεις τον εαυτό σου, να τον φιλάς γλυκά και να του λες όμορφα λόγια. Να το κάνεις όσες φορές την ημέρα θέλεις, να το κάνει...

Ευχαριστώ πολύ για το ενθαρρυντικό σχόλιο και την υποστήριξη! Θα το δοκιμάσω. Καλή σου μέρα, με χαμόγελο...

  • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 275

#4 Δημοσίευση: 5 Σεπτεμβρίου 2017
Τροποποίηση: 5 Σεπτεμβρίου 2017

Κράτα γερά Ελπίδα.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

102 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 7 νεκροί [γράφημα]102 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 7 νεκροί [γράφημα]

Αν χαλαρώσουμε, όλοι θα πληρώσουμε το τίμημα, ανέφερε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Ανακοινώθηκαν περιοριστικά μέτρα σε πέντε δήμους της Καστοριάς και ... Περισσότερα »

Εξιτήριο χωρίς μοριακή εξέταση για κορωνοϊόΕξιτήριο χωρίς μοριακή εξέταση για κορωνοϊό

Αναλυτικές οδηγίες για όσους παίρνουν εξιτήριο ή είχαν ήπια συμπτώματα της COVID-19 και λήγει η περίοδος απομόνωσης, παρέχουν οι ειδικοί του ΕΟΔΥ.... Περισσότερα »

Ηλίας Μόσιαλος για κορωνοϊό: Πώς θα επιστρέψουμε στην κανονικότηταΗλίας Μόσιαλος για κορωνοϊό: Πώς θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Η τήρηση των αποστάσεων είναι πιο κρίσιμη από τα τεστ, αναφέρει ο καθηγητής, περιγράφοντας την επόμενη φάση και τους στόχους.... Περισσότερα »

Τα οφέλη της άσκησης με αντιστάσειςΤα οφέλη της άσκησης με αντιστάσεις

Βάρη, step, περπάτημα σε ανηφόρα, ποδηλασία, καθίσματα, push-ups και χρήση οργάνων. Η ανάπτυξη δύναμης βοηθά την ψυχική υγεία;... Περισσότερα »

Πέντε διατροφικές συστάσεις κατά την παραμονή στο σπίτι λόγω κοροναϊούVideo - Πέντε διατροφικές συστάσεις κατά την παραμονή στο σπίτι λόγω κοροναϊού

"Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις", τονίζει ο Διαιτολόγος -Διατροφολόγος, Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου. Ζωτικής σημασίας η σύσταση "Μένουμε σπίτι", όμως με προσοχή στην διατροφή για την αποφυγή περιττού ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης