Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΠροσωπική Ιστορία

Πρόβλημα υγείας και μάχη με τον χρόνο

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7138 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1206

Δημοσίευση: 5 Ιανουαρίου 2018

Επειδή μου έτυχε προσωπικά σημαντικό πρόβλημα υγείας πριν πολλά χρόνια, έχω την δυνατότητα να σας μιλήσω για την εμπειρία που αποκόμισα. Συνήθως μετά από κάποιο πρόβλημα υγείας μας πιάνει πανικός. Στην περίπτωσή μου αυτό συνέβει για λίγο, την στιγμή που είχα άλλα θέματα να αντιμετωπίσω, όπως για παράδειγμα την διευθέτηση της σχέσης με την σύντροφό μου. Μιας και αυτό επιλύθηκε με δυσμενή τρόπο, η απομόνωση θα μπορούσε να με εγκλωβίσει σε μεγάλο βαθμό. Τουναντίον όμως, η ασθένεια με όπλισε με υπομονή και ψυχραιμία, με θάρρος και καρτερία. Δεν θα έλεγα ότι το περιβάλλον μου δεν με βοήθησε. Όμως το μεγάλο στοίχημα ήταν με τον χρόνο. Και ο χρόνος πέρασε αφήνοντας πίσω τις οδυνηρές εμπειρίες. Παράθυρο αισιοδοξίας άνοιξε και πάλι. Στο μεταξύ η ζωή δεν περίμενε. Έπρεπε να δουλέψω και να αντισταθώ στο πρόβλημα. Αυτό και έγινε. Στο τέλος, 28 σχεδόν χρόνια μετά, οφείλω να ομολογήσω ότι η μάχη κερδήθηκε. Αν μάλιστα δεν υπήρχαν και οι νέες έγνοιες, θα μπορούσε κανείς να πει πως ο αγώνας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Γι΄αυτό σας λέω, μην το βάζετε κάτω, ενργοποιηθείτε και κάντε τον χρόνο σύντροφό σας. Τα αποτελέσματα είναι πάντα θετικά. Αυτό που απασχολεί δεν είναι το ίδιο το πρόβλημα άλλα οι παρενέργειες που δημιουργεί.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 927

#1 Δημοσίευση: 5 Ιανουαρίου 2018

Η μάχη με τον χρόνο είναι ότι συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο χρόνος μπορεί να μετρήσει ανάποδα αν δεν γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες. Πάνω απ΄όλα όμως μπορεί να μας στερήσει την δυνατότητα να αντιδράσουμε αν έχουμε κλειστεί απλά στον εαυτό μας. Η εξωστρέφεια είναι σημαντικό στοιχείο και παράγοντας.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Πώς θα πάρω κιλά αν έχω χαμηλό βάροςΠώς θα πάρω κιλά αν έχω χαμηλό βάρος

Για μια υγιή αύξηση βάρους, οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν.... Περισσότερα »

Β. Κικίλιας: Κάπνισμα - τέλος και στις παιδικές χαρέςΒ. Κικίλιας: Κάπνισμα - τέλος και στις παιδικές χαρές

Η απαγόρευση και τα πρόστιμα θα περιληφθούν σε διάταξη του υπουργείου Υγείας στο υπό κατάθεση αναπτυξιακό νομοσχέδιο και θα ισχύσει από τον Οκτώβριο.... Περισσότερα »

Όσα πρέπει να ξέρουμε για την υγεία του μαθητήΌσα πρέπει να ξέρουμε για την υγεία του μαθητή

Ως γονέας, θα έχετε ήδη τρέξει πολύ για να προετοιμάσετε το παιδί για τη νέα σχολική χρονιά και πιθανότατα θα έχετε και άλλα πράγματα να οργανώσετε.... Περισσότερα »

Τι να φάω πριν την άσκηση;Τι να φάω πριν την άσκηση;

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη σωστή διατροφή πριν την άσκηση.... Περισσότερα »

Τροποποίηση του καρδιακού αυτόνομου νευρικού συστήματος: Μία νέα μέθοδος για την αντιμετώπιση καρδιολογικών παθήσεωνVideo - Τροποποίηση του καρδιακού αυτόνομου νευρικού συστήματος: Μία νέα μέθοδος για την αντιμετώπιση καρδιολογικών παθήσεων

Ο Δημοσθένης Κατρίτσης, Διευθυντής Γ' Καρδιολογικής Κλινικής ΥΓΕΙΑ, μας μιλάει για τo αυτόνομο νευρικό σύστημα, το οποίο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πρόκληση και διατήρηση πολλών καρδιολογικών παθήσεων ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης