Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΠροσωπική Ιστορία

Πρόβλημα υγείας και μάχη με τον χρόνο

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 21066 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1318

Δημοσίευση: 5 Ιανουαρίου 2018

Επειδή μου έτυχε προσωπικά σημαντικό πρόβλημα υγείας πριν πολλά χρόνια, έχω την δυνατότητα να σας μιλήσω για την εμπειρία που αποκόμισα. Συνήθως μετά από κάποιο πρόβλημα υγείας μας πιάνει πανικός. Στην περίπτωσή μου αυτό συνέβει για λίγο, την στιγμή που είχα άλλα θέματα να αντιμετωπίσω, όπως για παράδειγμα την διευθέτηση της σχέσης με την σύντροφό μου. Μιας και αυτό επιλύθηκε με δυσμενή τρόπο, η απομόνωση θα μπορούσε να με εγκλωβίσει σε μεγάλο βαθμό. Τουναντίον όμως, η ασθένεια με όπλισε με υπομονή και ψυχραιμία, με θάρρος και καρτερία. Δεν θα έλεγα ότι το περιβάλλον μου δεν με βοήθησε. Όμως το μεγάλο στοίχημα ήταν με τον χρόνο. Και ο χρόνος πέρασε αφήνοντας πίσω τις οδυνηρές εμπειρίες. Παράθυρο αισιοδοξίας άνοιξε και πάλι. Στο μεταξύ η ζωή δεν περίμενε. Έπρεπε να δουλέψω και να αντισταθώ στο πρόβλημα. Αυτό και έγινε. Στο τέλος, 28 σχεδόν χρόνια μετά, οφείλω να ομολογήσω ότι η μάχη κερδήθηκε. Αν μάλιστα δεν υπήρχαν και οι νέες έγνοιες, θα μπορούσε κανείς να πει πως ο αγώνας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Γι΄αυτό σας λέω, μην το βάζετε κάτω, ενργοποιηθείτε και κάντε τον χρόνο σύντροφό σας. Τα αποτελέσματα είναι πάντα θετικά. Αυτό που απασχολεί δεν είναι το ίδιο το πρόβλημα άλλα οι παρενέργειες που δημιουργεί.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 975

#1 Δημοσίευση: 5 Ιανουαρίου 2018

Η μάχη με τον χρόνο είναι ότι συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο χρόνος μπορεί να μετρήσει ανάποδα αν δεν γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες. Πάνω απ΄όλα όμως μπορεί να μας στερήσει την δυνατότητα να αντιδράσουμε αν έχουμε κλειστεί απλά στον εαυτό μας. Η εξωστρέφεια είναι σημαντικό στοιχείο και παράγοντας.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

129 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 3 νεκροί [γράφημα]129 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 3 νεκροί [γράφημα]

Από τα νέα κρούσματα, τα 79 αφορούν το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος", τα 23 το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Ριτσώνας και τα άλλα 27 αφορούν διάφορες ... Περισσότερα »

Καταγγελία: Λάθος μάσκες για κορωνοϊό στους γιατρούς του "Σωτηρία"Καταγγελία: Λάθος μάσκες για κορωνοϊό στους γιατρούς του "Σωτηρία"

Πηγές από το υπουργείο Υγείας αναφέρουν πως έχουν δοθεί οι κατάλληλες προστατευτικές μάσκες στο προσωπικό, με άλλον κωδικό από αυτό που αναφέρουν οι γιατροί. ... Περισσότερα »

Κορωνοϊός: Πώς θα διαχειριστούμε το αίσθημα της αβεβαιότηταςΚορωνοϊός: Πώς θα διαχειριστούμε το αίσθημα της αβεβαιότητας

Με ποιους τρόπους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πρωτόγνωρη κατάσταση του εγκλεισμού, λόγω του SARS-COV 2.... Περισσότερα »

ECDC: Τι ισχύει με τα γρήγορα τεστ για κορωνοϊόECDC: Τι ισχύει με τα γρήγορα τεστ για κορωνοϊό

Απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως πότε πρέπει να διενεργούνται και πόσο αξιόπιστα είναι, δίνουν σε σημερινή τους ανάλυση Ευρωπαίοι επιστήμονες.... Περισσότερα »

Προσοχή στα τρόφιμα που μας ανακουφίζουνVideo - Προσοχή στα τρόφιμα που μας ανακουφίζουν

‘Παρηγορητικά τρόφιμα’: δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν τα τρόφιμα αυτά που τα αγοράσαμε για ένα μήνα δεν τα καταναλώναμε μέσα σε μία εβδομάδα. Τρώμε πραγματικά, χωρίς να το χρειαζόμαστε όταν είμαστε σπίτι. ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης