Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΠροσωπική Ιστορία

Ασθένεια και εκπαίδευση των ανθρώπων

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 16808 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 975

Δημοσίευση: 30 Ιανουαρίου 2018

Υπάρχουν πολλές προσωπικές ιστορίες με χρόνιες ασθένειες, ιστορίες που πονούν και προβληματίζουν για την ίδια την ζωή. Δυστυχώς, η σκέψη περί του συντόμου της ζωής έρχεται αναπάντεχα λίγο μετά την εκδήλωση μιας σοβαρής ασθένειας. Εκεί αναμετράται κανείς με τον εαυτό του, με τις αντοχές και τα περιθώρια υπομονής του. Ο ασθενής είναι ο αγωνιστής της ζωής, αυτός που παλεύει να γευτεί την χαρά της ζωής σε καθημερινή βάση. Και δεν είναι πάντα εύκολα, γιατί πολλές φορές η καθημερινότητα του στερεί αυτή την δυνατότητα. Γίνεται και πάλι ένα με όλους τους άλλους, ξεχνά ενώ θα έπρεπε να θυμάται. Και θυμάμαι δεν σημαίνει απαραίτητα ζώ μέσα από το πρόβλημα υγείας μου - τουνατίον η συνειδητοποίηση της φθοράς με κάνει να ζω την κάθε στιγμή, να αγαπώ πράγματα που δεν αγάπησα ποτέ, να αγωνιστώ για τα δίκαια αυτού του κόσμου με περισσότερο πάθος. Η ασθένεια με φέρνει κοντά στο νόημα της ζωής, να κάνω πράγματα που δίσταζα να κάνω, να ευχαριστηθώ όλες τις πτυχές της. Η ασθένεια, με λίγα λόγια, είναι κάτι σαν εργαλείο εκπαίδευσης, που θα έπερεπε να διδάσκεται στα παιδιά, να τα προετοιμάζουν ότι τίποτε στην ζωή δεν μοιάζει με τα σχολικά βιβλία.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1316

#1 Δημοσίευση: 30 Ιανουαρίου 2018

Καλημέρα!

Ναι, όντως η ασθένεια τρόπον τινά εκπαιδεύει τους ανθρώπους να φέρονται ήπια και συντροφικά. Αφαιρώντας τον πόνο και την θλίψη μετά την εμφάνισή της, αυτό που μένει δεν είναι τίποτε άλλο από διάθεση επικοινωνίας.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 945

#2 Δημοσίευση: 30 Ιανουαρίου 2018

Διδασκόμαστε όλοι από την φθορά. Μαθαίνουμε να επικοινωνούμε, να μην ανταγωνιζόμαστε, να αποδεχόμαστε την ανθρώπινη πλευρά της ζωής που τόσο λησμονούμε στην καθημερινότητα. Είναι όντως εκπαιδευτικό εργαλείο η ασθένεια. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν διεισδύσει βαθιά στην κατανόηση της σημασίας της. Το ίδιο έκαναν και με τον θάνατο και τους Θεούς που τους θεωρούσαν παντοδύναμους αλλά όχι δεινούς, όπως ο άνθρωπος που εξελίσσεται.

  • Απάντηση

βούλα αναγνώστου
Μέλος

Εγγραφή: 22/11/2016
Δημοσιεύσεις: 2

#3 Δημοσίευση: 30 Ιανουαρίου 2018


και όπως λέει στον τίτλο του υπέροχου βιβλίου του ο P.Dransart ” Η αρρώστια προσπαθεί να με γιατρέψει”

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

ΜΕΘ : Αγώνας δρόμου για την αύξησή τουςΜΕΘ : Αγώνας δρόμου για την αύξησή τους

Σε πυρετό το υπουργείο Υγείας, για να εξασφαλίσει τις υποδομές, τα υλικά και τον εξοπλισμό που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της επιδημίας... Περισσότερα »

Οι 19 περιοχές που αντιστέκονται στον κορωνοϊόΟι 19 περιοχές που αντιστέκονται στον κορωνοϊό

Πώς διαμορφώνεται ο επιδημιολογικός χάρτης, έπειτα από την έκδοση της τελευταίας έκθεσης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.... Περισσότερα »

Τι πρέπει να τρώει η έγκυοςΤι πρέπει να τρώει η έγκυος

Προτεραιότητα στη διατροφή της πρέπει να είναι οι τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο.... Περισσότερα »

Μελέτη: Πιο βαριά νοσούν από κορωνοϊό οι καπνιστέςΜελέτη: Πιο βαριά νοσούν από κορωνοϊό οι καπνιστές

Μεγαλύτερη είναι η επίπτωση της COVID-19 στον πληθυσμό των καπνιστών, όπως προκύπτει από σειρά μελετών που περιλαμβάνονται σε αξιολόγηση Ελλήνων επιστημόνων.... Περισσότερα »

Πέντε διατροφικές συστάσεις κατά την παραμονή στο σπίτι λόγω κοροναϊούVideo - Πέντε διατροφικές συστάσεις κατά την παραμονή στο σπίτι λόγω κοροναϊού

"Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις", τονίζει ο Διαιτολόγος -Διατροφολόγος, Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου. Ζωτικής σημασίας η σύσταση "Μένουμε σπίτι", όμως με προσοχή στην διατροφή για την αποφυγή περιττού ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης