Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΠροσωπική Ιστορία

Ασθένεια και εκπαίδευση των ανθρώπων

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8024 επισκέπτες - 2 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 927

Δημοσίευση: 30 Ιανουαρίου 2018

Υπάρχουν πολλές προσωπικές ιστορίες με χρόνιες ασθένειες, ιστορίες που πονούν και προβληματίζουν για την ίδια την ζωή. Δυστυχώς, η σκέψη περί του συντόμου της ζωής έρχεται αναπάντεχα λίγο μετά την εκδήλωση μιας σοβαρής ασθένειας. Εκεί αναμετράται κανείς με τον εαυτό του, με τις αντοχές και τα περιθώρια υπομονής του. Ο ασθενής είναι ο αγωνιστής της ζωής, αυτός που παλεύει να γευτεί την χαρά της ζωής σε καθημερινή βάση. Και δεν είναι πάντα εύκολα, γιατί πολλές φορές η καθημερινότητα του στερεί αυτή την δυνατότητα. Γίνεται και πάλι ένα με όλους τους άλλους, ξεχνά ενώ θα έπρεπε να θυμάται. Και θυμάμαι δεν σημαίνει απαραίτητα ζώ μέσα από το πρόβλημα υγείας μου - τουνατίον η συνειδητοποίηση της φθοράς με κάνει να ζω την κάθε στιγμή, να αγαπώ πράγματα που δεν αγάπησα ποτέ, να αγωνιστώ για τα δίκαια αυτού του κόσμου με περισσότερο πάθος. Η ασθένεια με φέρνει κοντά στο νόημα της ζωής, να κάνω πράγματα που δίσταζα να κάνω, να ευχαριστηθώ όλες τις πτυχές της. Η ασθένεια, με λίγα λόγια, είναι κάτι σαν εργαλείο εκπαίδευσης, που θα έπερεπε να διδάσκεται στα παιδιά, να τα προετοιμάζουν ότι τίποτε στην ζωή δεν μοιάζει με τα σχολικά βιβλία.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1206

#1 Δημοσίευση: 30 Ιανουαρίου 2018

Καλημέρα!

Ναι, όντως η ασθένεια τρόπον τινά εκπαιδεύει τους ανθρώπους να φέρονται ήπια και συντροφικά. Αφαιρώντας τον πόνο και την θλίψη μετά την εμφάνισή της, αυτό που μένει δεν είναι τίποτε άλλο από διάθεση επικοινωνίας.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 864

#2 Δημοσίευση: 30 Ιανουαρίου 2018

Διδασκόμαστε όλοι από την φθορά. Μαθαίνουμε να επικοινωνούμε, να μην ανταγωνιζόμαστε, να αποδεχόμαστε την ανθρώπινη πλευρά της ζωής που τόσο λησμονούμε στην καθημερινότητα. Είναι όντως εκπαιδευτικό εργαλείο η ασθένεια. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν διεισδύσει βαθιά στην κατανόηση της σημασίας της. Το ίδιο έκαναν και με τον θάνατο και τους Θεούς που τους θεωρούσαν παντοδύναμους αλλά όχι δεινούς, όπως ο άνθρωπος που εξελίσσεται.

  • Απάντηση

βούλα αναγνώστου
Μέλος

Εγγραφή: 22/11/2016
Δημοσιεύσεις: 2

#3 Δημοσίευση: 30 Ιανουαρίου 2018


και όπως λέει στον τίτλο του υπέροχου βιβλίου του ο P.Dransart ” Η αρρώστια προσπαθεί να με γιατρέψει”

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Πώς θα πάρω κιλά αν έχω χαμηλό βάροςΠώς θα πάρω κιλά αν έχω χαμηλό βάρος

Για μια υγιή αύξηση βάρους, οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν.... Περισσότερα »

Β. Κικίλιας: Κάπνισμα - τέλος και στις παιδικές χαρέςΒ. Κικίλιας: Κάπνισμα - τέλος και στις παιδικές χαρές

Η απαγόρευση και τα πρόστιμα θα περιληφθούν σε διάταξη του υπουργείου Υγείας στο υπό κατάθεση αναπτυξιακό νομοσχέδιο και θα ισχύσει από τον Οκτώβριο.... Περισσότερα »

Όσα πρέπει να ξέρουμε για την υγεία του μαθητήΌσα πρέπει να ξέρουμε για την υγεία του μαθητή

Ως γονέας, θα έχετε ήδη τρέξει πολύ για να προετοιμάσετε το παιδί για τη νέα σχολική χρονιά και πιθανότατα θα έχετε και άλλα πράγματα να οργανώσετε.... Περισσότερα »

Τι να φάω πριν την άσκηση;Τι να φάω πριν την άσκηση;

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη σωστή διατροφή πριν την άσκηση.... Περισσότερα »

Τροποποίηση του καρδιακού αυτόνομου νευρικού συστήματος: Μία νέα μέθοδος για την αντιμετώπιση καρδιολογικών παθήσεωνVideo - Τροποποίηση του καρδιακού αυτόνομου νευρικού συστήματος: Μία νέα μέθοδος για την αντιμετώπιση καρδιολογικών παθήσεων

Ο Δημοσθένης Κατρίτσης, Διευθυντής Γ' Καρδιολογικής Κλινικής ΥΓΕΙΑ, μας μιλάει για τo αυτόνομο νευρικό σύστημα, το οποίο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πρόκληση και διατήρηση πολλών καρδιολογικών παθήσεων ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης