Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΠροσωπική Ιστορία

Χρόνια θεραπεία και διακοπή φαρμακευτικής δόσης

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7974 επισκέπτες - 2 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 864

Δημοσίευση: 3 Μαΐου 2018

Αφορά: Ηπατίτιδα

Ένα θέμα που απασχολεί τον ασθενή με χρόνιο πρόβλημα υγείας είναι αν με τα χρόνια είνια αναγκαία η θεραπεία συντήρησης. Αν με λίγα λόγια θα πρέπει να διακόψει κάποτε την θεραπεία αφού δεν υποτροπιάζει. Προσωπικά, που νοσώ από το συκώτι εδώ και 28 χρόνια περίπου, λαμβάνω δόση συντήρησης και πολλές φορές μου έχει περάσει από το μυαλό αν θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσω τα χάπια. Ο γιατρός μου με έχει διαβεβαιώσει ότι πρόκειται για δόση συντήρησης, ότι με λίγα λόγια δεν παίρνω μεγάλη ποσότητα κορτιζόνης, επισημαίνοντάς μου όμως παράλληλα ότι κανείς δεν ξέρει αν κόβοντας την μικρή αυτή δόση, υπάρξει άνοδος των ηπατικών μονάδων. Με λίγα λόγια: κάθε θεραπεία, ακόμη και αυτή που περιλαμβάνει μικρές δόσεις φαρμάκων, παίζει ρυθμιστικό ρόλο. Ας μην θεωρούμε λοιπόν ότι φτάσαμε στο σημείο να κόψουμε τα χάπια επειδή δεν έχουμε κάνει υποτροπή. Ας βασιζόμαστε κυρίως στην γνώμη του θεράποντος ιατρού μας και ας μην κάνουμε οι ίδιοι τον γιατρό. Πάνω απ΄όλα όμως ας μην ακούμε τον καθένα ότι λέει, γιατί μόνο η γνώμη του γιατρού μας μετράει.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1206

#1 Δημοσίευση: 3 Μαΐου 2018

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται η περίπτωση αυτή. Προς Θεού, σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να κοπεί η θεραπεία, έστω και αν η φαρμακευτική δόση είναι μικρή. Μην παίζουμε με την υγεία μας και δρούμε αυθαίρετα!

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 927

#2 Δημοσίευση: 3 Μαΐου 2018

Καλημέρα σε όλους!

Ξέρω πολλές περιπτώσεις ασθενών που έκοψαν απότομα την θεραπεία και αμέσως υποτροπίασαν. Με τίποτε δεν πρέπει να κάνουμε οι ίδιοι τον γιατρό!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Πώς θα πάρω κιλά αν έχω χαμηλό βάροςΠώς θα πάρω κιλά αν έχω χαμηλό βάρος

Για μια υγιή αύξηση βάρους, οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν.... Περισσότερα »

Β. Κικίλιας: Κάπνισμα - τέλος και στις παιδικές χαρέςΒ. Κικίλιας: Κάπνισμα - τέλος και στις παιδικές χαρές

Η απαγόρευση και τα πρόστιμα θα περιληφθούν σε διάταξη του υπουργείου Υγείας στο υπό κατάθεση αναπτυξιακό νομοσχέδιο και θα ισχύσει από τον Οκτώβριο.... Περισσότερα »

Όσα πρέπει να ξέρουμε για την υγεία του μαθητήΌσα πρέπει να ξέρουμε για την υγεία του μαθητή

Ως γονέας, θα έχετε ήδη τρέξει πολύ για να προετοιμάσετε το παιδί για τη νέα σχολική χρονιά και πιθανότατα θα έχετε και άλλα πράγματα να οργανώσετε.... Περισσότερα »

Τι να φάω πριν την άσκηση;Τι να φάω πριν την άσκηση;

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη σωστή διατροφή πριν την άσκηση.... Περισσότερα »

Τροποποίηση του καρδιακού αυτόνομου νευρικού συστήματος: Μία νέα μέθοδος για την αντιμετώπιση καρδιολογικών παθήσεωνVideo - Τροποποίηση του καρδιακού αυτόνομου νευρικού συστήματος: Μία νέα μέθοδος για την αντιμετώπιση καρδιολογικών παθήσεων

Ο Δημοσθένης Κατρίτσης, Διευθυντής Γ' Καρδιολογικής Κλινικής ΥΓΕΙΑ, μας μιλάει για τo αυτόνομο νευρικό σύστημα, το οποίο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πρόκληση και διατήρηση πολλών καρδιολογικών παθήσεων ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης