Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΠροσωπική Ιστορία

Η γοητεία της αντίστασης στην ασθένεια

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 9493 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1247

Δημοσίευση: 3 Ιουλίου 2018
Τροποποίηση: 3 Ιουλίου 2018

Από μία ηλικία και μετά έρχεται η φθορά. Δεν είναι όπως κάποτε που μετέθετες τις ασθένειες για το μέλλον που σου φαινόταν μακρινό και απρόσιτο. Συμβαίνει συχνά όμως να εμφανίζεται η ασθένεια και εκεί που δεν το περιμένεις, σε νεαρή σχετικά ηλικά. Εκεί χρειάζεται δύναμη και μεγάλη προσπάθεια για να τα βγάλει κανείς πέρα. Το ξέρω, είναι πολύ λυπηρό να απομακρύνεσαι σε νεαρή ηλικία από τις απολαύσεις και την εκτόνωση σε οτιδήποτε αγαπάς. Όμως από προσωπική εμπειρία ένα έχω να πω: υπάρχει μια κρυφή γοητεία και μια υπερηφάνεια όταν αισθάνεσαι ότι τα κατάφερες, ειδικά όταν είσαι νέος και η ασθένεια σου χτύπησε πρόωρα την πόρτα. Η αντίσταση στην φθορά, λέω, που δεν γνωρίζει ηλικία, πρέπει να είναι συνεχής και ακατάπαυστη.

Πάντα υπάρχει η δυνατότητα αντιμετώπισης δύσκολων καταστάσεων. Η ασθένεια είναι κάτι σαν απόρροια πραγμάτων που έκανες και δεν σκέφθηκες τις συνέπειες που θα μπορούσες να έχεις. Δεν είναι όμως ο δρόμος κλειστός. Μέσα από κρίσεις ακόμη και πανικό μαθαίνεις να ζεις. Μέσα από την ενασχόληση με την φιλοσοφία και την ψυχανάλυση διδάσκεσαι πράγματα που ποτέ δεν είχες φανταστεί. Η φθορά λοιπόν έρχεται από ένα σημείο και μετά. Το ζήτημα είναι να την αποδέχεσαι αλλά να μην υποκύπτεις σε αυτήν. Αντίσταση και πάλι αντίσταση. Η πιο εκλεπτυσμένη ανθρωποσοφία.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 897

#1 Δημοσίευση: 3 Ιουλίου 2018

Ομολογουμένως πολύ ανθρώπινη στάση όταν καταφέρνεις να τα βγάλεις πέρα με ολόκληρη ασθένεια και να βγείς νικητής παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες της ηλικίας που σου έτυχε. Για τους νέους λοιπόν: να μην χάνουν το κουράγιο τους, να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον αλλά πάνω απ΄όλα να μην πτοούνται από την πρόωρη αλλά ίσως και στιγμιαία φθορά. Για δε τους υπόλοιπους που έχουν φτάσει σε κάποια ηλικία δεν πρέπει να αναμένουν με αγωνία την φθορά αλλά να βρίσκονται σε ετοιμότητα, πνευματική και ψυχολογική.

Συμφωνώ απόλυτα ότι η μελέτη είναι αυτή που θα δώσει το έναυσμα για νέες καλύτερες ημέρες. Η καλλιέργεια του νου, η Παιδεία και ο πολιτισμός. Αυτά όλα προσφέρουν μεγάλη δύναμη για να αντιμετωπίσει κανείς όχι μόνο την φθορά αλλά και τα απρόοπτα της ζωής.

  • Απάντηση

stellaa
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 95

#2 Δημοσίευση: 4 Ιουλίου 2018

Είναι αξιέπαινο να καταφέρει κανείς να μείνει όρθιος, όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ασθένεια και μάλιστα σε νέα ηλικία. Ο μεγαλύτερος φόβος μας είναι ότι σε μια τέτοια φάση της ζωής μας θα είμαστε μόνοι μας. Στην προσπάθεια να κρατήσουμε ανθρώπους κοντά μας, στη φάση που όλα μοιάζουν δύσκολα και ακατόρθωτα, μπορεί να κάνουμε τραγικά λάθη. Μπορεί με τις πράξεις μας ή τις αντιδράσεις μας να διώξουμε ανθρώπους που τους χρειαζόμαστε.
Όλοι λέμε πως πρέπει να είμαστε δυνατοί στις δύσκολες καταστάσεις. Όμως, καλύτερα να φάμε μεγάλη μπουκιά παρά να πούμε μεγάλο λόγο. Κανείς δεν είναι θετικός με μια ασθένεια ή με ένα χρόνιο πρόβλημα. Οι περισσότεροι βιώνουν μια καθημερινότητα γεμάτη ανατροπές, χωρίς ποιότητα ζωής και βέβαια αν δεν υπάρχει κίνητρο εξόδου από το αδιέξοδο, αν δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, όλα μοιάζουν πιο δύσκολα για όλους.

  • Απάντηση

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 300

#3 Δημοσίευση: 4 Ιουλίου 2018

Αρχική δημοσίευση #2:
Είναι αξιέπαινο να καταφέρει κανείς να μείνει όρθιος, όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ασθένεια και μάλιστα σε νέα ηλικία. Ο μεγαλύτερος φόβος μας είναι ότι σε μια τέτοια φάση της ζωής μας θα είμαστε μόνοι μας. Στην προσπάθεια να κρατήσουμε ανθρώπους κοντά μας, στη φάση που όλα ...

Συμφωνώ απόλυτα.

Πάντως το να βγει νικητής ο νέος άνθρωπος δεν είναι μόνο αξιέπαινο αλλά και ελπιδοφόρο για την συνέχεια. Γιατί υπάρχει και συνέχεια στην ζωή και συνέχεια στον αγώνα για το ξεπέρασμα της ασθένειας.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Τι να κάνω για να μην ξυπνάω με κακή διάθεση;Τι να κάνω για να μην ξυπνάω με κακή διάθεση;

Η διάθεση σας είναι πολύ πιθανό να αλλάξει αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές.... Περισσότερα »

Διπλάσιοι Έλληνες δεν έχουν να πληρώσουν για περίθαλψηΔιπλάσιοι Έλληνες δεν έχουν να πληρώσουν για περίθαλψη

Ασήκωτο έγινε το οικονομικό βάρος των υπηρεσιών Υγείας για έναν στους δώδεκα Έλληνες, στοιχείο που δικαιώνει τις φωνές που ακούγονται τελευταία για επείγουσες ... Περισσότερα »

Τι σημαίνει ο πόνος στις αρθρώσεις;Τι σημαίνει ο πόνος στις αρθρώσεις;

Γιατί πονούν οι αρθρώσεις και πώς να τις φροντίζετε.... Περισσότερα »

Μπορώ να καταλάβω αν έχω γρίπη ή ίωση;Μπορώ να καταλάβω αν έχω γρίπη ή ίωση;

Οι ασθενείς συχνά ρωτούν: Μπορώ μόνος μου να καταλάβω εάν πάσχω από γρίπη ή απλή ίωση του αναπνευστικού συστήματος;... Περισσότερα »

#happyBREATHdayVideo - #happyBREATHday

Κάθε χρόνος, μία ανάσα. Μην αφήσεις τη ΧΑΠ να σου τη στερήσει. Χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και δεν το γνωρίζουν. Ενημερώσου για τη ΧΑΠ και τα συμπτώματά ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube