Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΠροσωπική Ιστορία

Η υγεία μας είναι μοναδική

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 6191 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 855

Δημοσίευση: 9 Αυγούστου 2018

Η υγεία του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά πρέπει να γίνεται σεβαστή αλλά πάνω απ΄όλα να αντιμετωπίζεται ως μοναδική γιατί αυτός που την βιώνει είναι με την σειρά του μοναδικός. Αν μέσα σε όλο αυτό το συνονθύλευμα από γνώμες, απόψεις και κριτικές, απομονώσουμε την θέση του ασθενούς, θα διαπιστώσουμε ότι από την μεριά του αξιώνει προσοχής και δη ξεχωριστής. Οι ασθενείς είναι και αυτοί μονάδες που πρέπει να σεβόμαστε και να προσέχουμε, για τον απλούστατο λόγο ότι μπορεί να βρισκόμασταν στην θέση τους. Η υγεία τους προέχει πάνω απ΄όλα όπως και η ψυχική τους ηρεμία. Είναι άνθρωποι που έχουν δει την ζωή με άλλο μάτι, που γεύονται τις καθημερινές χαρές, που δεν τα βάζουν με την ζωή, που θέλουν να ζήσουν την κάθε στιγμή. Την υγεία μας λοιπόν και την προσοχή μας στους ασθενείς, από τους οποίους έχουμε να διδαχθούμε πολλά.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 916

#1 Δημοσίευση: 9 Αυγούστου 2018

Καλημέρα

Θα συμφωνήσω απόλυτα!

Η υγεία μας είναι μοναδική και αυτό το έχουν καταλάβει περισσότερο όσοι την έχουν χάσει.

  • Απάντηση

MARINA_ANASTAS
Μέλος

Εγγραφή: 20/8/2018
Δημοσιεύσεις: 4

#2 Δημοσίευση: 21 Αυγούστου 2018

Εκτιμά κανείς πραγματικά τον ύπνο, τα πλούτη και την υγεία μόνο αφού τα στερηθεί.

Ζαν-Πωλ Ρίχτερ, 1763-1825, Γερμανός συγγραφέας

  • Απάντηση

KO BIDET INVENTOR
Μέλος

Εγγραφή: 5/10/2018
Δημοσιεύσεις: 4

#3 Δημοσίευση: 12 Οκτωβρίου 2018

ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΝΔΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΛΗΦΘΕΙ, ΑΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΑΓΝΟΟΥΣΑΝ ΜΙΑ ΚΡΥΦΗ ΠΗΓΗ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. Αιτία μια τραγική παρανόηση μιας παλιάς επιστημονικής εργασίας.*
Η χρήση του χαρτιού τουαλέτας, όπως και αν γίνεται, δηλ. από μπρος προς τα πίσω ή προς τα πλάγια, είναι, ιδιαίτερα στις γυναίκες, επικίνδυνη. Το λίγο ή πολύ υπόλειμμα των κοπράνων μετά το σκούπισμα, μέσω της ΑΠΟΞΗΡΑΝΣΗΣ και της ΤΡΙΒΗΣ μετατρέπεται σε ΣΚΟΝΗ, γεμάτη από επικίνδυνα μικρόβια, που κυκλοφορεί μέσω της ΕΠΑΦΗΣ ή του ΑΕΡΑ σε όλους τους χώρους, κοντινούς ή μακρινούς του σώματος, του σπιτιού ή του Νοσοκομείου.. Έτσι μπορεί να μολύνει τα ουρογεννητικά όργανα, τις σπιτικές τροφές, ή όλα τα αντικείμενα των Νοσοκομείων και να έχουμε, ανάλογα με την περίπτωση, ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΕΙΣ, ΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΗΛΗΤΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ή ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ. Είναι σαν εάν κάποιος κακοήθης να αφήνει κάθε μέρα τα περιττώματα του στον κεντρικό διάδρομο του Νοσοκομείου, που όλοι πατούν απάνω τους και η Διοίκηση αντί να προλάβει το γεγονός δίνει αυστηρές οδηγίες για το πώς το προσωπικό θα εφαρμόζει δαπανηρές σχολαστικές μεθόδους καθαριότητας, πλύσιμο χεριών κλπ, που βέβαια είναι χρήσιμοι, αλλά μόνες τους είναι αναποτελεσματικές, όταν ο αέρας «βρέχει» μικρόβια .

Να ληφθεί υπ όψη ότι οι ασθενείς των Νοσοκομείων είναι συνήθως αδύναμοι ηλικιωμένοι, τραυματίες, άτομα με κινητικά προβλήματα κλπ, που δε μπορούν ακόμη και να σκουπιστούν επαρκώς, ιδιαίτερα αν υπάρχουν αιμορροϊδες. Και αν σωστά το ΚΕΕΛΠΝΟ θεωρεί επικίνδυνη τη ΣΚΟΝΗ που παράγεται κατά τη διάρκεια επισκευαστικών εργασιών στα Νοσ/μεία και σωστά εκδίδει αυστηρές σχετικές οδηγίες, με ποια λογική θεωρείται ότι η ΣΚΟΝΗ που παράγεται απ τα αποξηραμένα κόπρανα, είναι τόσο αβλαβής(!!!), ώστε να μη συνιστάται κανένα μέτρο για την αντιμετώπισή της, τώρα μάλιστα που υπάρχουν φθηνές, εύκολες και υγιεινά ασφαλείς λύσεις?

*Το παρανοημένο άρθρο του LANCET: PUBLIC HEALTH| VOLUME 300, ISSUE 7779, P700-703, SEPTEMBER 30, 1972
MICROBIOLOGY OF HOSPITAL TOILETS
S.W.B. Newsom
Published:September 30, 1972DOI:https://doi.org/10.1016/S0140-6736(72)92102-2

ΚΟΝΤΟΓΟΥΝΗΣ ΖΗΣΗΣ, σ/χος ιατρός. zikonto@hotmail.com

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Πώς θα έχει το παιδί σας υγιή εγκέφαλοΠώς θα έχει το παιδί σας υγιή εγκέφαλο

Πέντε συμβουλές διατροφής για τη βελτιστοποίηση της ανάπτυξης του εγκεφάλου στην παιδική ηλικία:... Περισσότερα »

Σοκαρισμένη η σημερινή γενιά όσον αφορά τη φροντίδα των γονέωνΣοκαρισμένη η σημερινή γενιά όσον αφορά τη φροντίδα των γονέων

Σε έρευνα φάνηκε ότι άντρες και γυναίκες εξεπλάγησαν όταν οι γερασμένοι γονείς τους ξαφνικά τους χρειάστηκαν.... Περισσότερα »

Τα οφέλη του σεξ στην υγείαΤα οφέλη του σεξ στην υγεία

Ερευνες εντόπισαν συγκεκριμένα και εκπληκτικά οφέλη για την υγεία που προκύπτουν από την υγιή και δραστήρια σεξουαλική ζωή.... Περισσότερα »

5 κετο-φιλικά ντρέσιγκ για τη σαλάτα5 κετο-φιλικά ντρέσιγκ για τη σαλάτα

Αυτά που σας προτέινουμε έχουν 4 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά μερίδα.... Περισσότερα »

Ρομποτική Χειρουργική στην ΟυρολογίαVideo - Ρομποτική Χειρουργική στην Ουρολογία

Ο Σταύρος Τυριτζής, Ουρολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης του ΥΓΕΙΑ μας ενημερώνει για τη Ρομποτική Χειρουργική στην Ουρολογία. Η ρομποτική χειρουργική είναι χειρουργική με ακρίβεια χιλιοστού, η οποία ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης