Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΠροσωπική Ιστορία

Η υγεία μας είναι μοναδική

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 10071 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 963

Δημοσίευση: 9 Αυγούστου 2018

Η υγεία του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά πρέπει να γίνεται σεβαστή αλλά πάνω απ΄όλα να αντιμετωπίζεται ως μοναδική γιατί αυτός που την βιώνει είναι με την σειρά του μοναδικός. Αν μέσα σε όλο αυτό το συνονθύλευμα από γνώμες, απόψεις και κριτικές, απομονώσουμε την θέση του ασθενούς, θα διαπιστώσουμε ότι από την μεριά του αξιώνει προσοχής και δη ξεχωριστής. Οι ασθενείς είναι και αυτοί μονάδες που πρέπει να σεβόμαστε και να προσέχουμε, για τον απλούστατο λόγο ότι μπορεί να βρισκόμασταν στην θέση τους. Η υγεία τους προέχει πάνω απ΄όλα όπως και η ψυχική τους ηρεμία. Είναι άνθρωποι που έχουν δει την ζωή με άλλο μάτι, που γεύονται τις καθημερινές χαρές, που δεν τα βάζουν με την ζωή, που θέλουν να ζήσουν την κάθε στιγμή. Την υγεία μας λοιπόν και την προσοχή μας στους ασθενείς, από τους οποίους έχουμε να διδαχθούμε πολλά.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 1015

#1 Δημοσίευση: 9 Αυγούστου 2018

Καλημέρα

Θα συμφωνήσω απόλυτα!

Η υγεία μας είναι μοναδική και αυτό το έχουν καταλάβει περισσότερο όσοι την έχουν χάσει.

  • Απάντηση

MARINA_ANASTAS
Μέλος

Εγγραφή: 20/8/2018
Δημοσιεύσεις: 4

#2 Δημοσίευση: 21 Αυγούστου 2018

Εκτιμά κανείς πραγματικά τον ύπνο, τα πλούτη και την υγεία μόνο αφού τα στερηθεί.

Ζαν-Πωλ Ρίχτερ, 1763-1825, Γερμανός συγγραφέας

  • Απάντηση

KO BIDET INVENTOR
Μέλος

Εγγραφή: 5/10/2018
Δημοσιεύσεις: 4

#3 Δημοσίευση: 12 Οκτωβρίου 2018

ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΝΔΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΛΗΦΘΕΙ, ΑΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΑΓΝΟΟΥΣΑΝ ΜΙΑ ΚΡΥΦΗ ΠΗΓΗ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. Αιτία μια τραγική παρανόηση μιας παλιάς επιστημονικής εργασίας.*
Η χρήση του χαρτιού τουαλέτας, όπως και αν γίνεται, δηλ. από μπρος προς τα πίσω ή προς τα πλάγια, είναι, ιδιαίτερα στις γυναίκες, επικίνδυνη. Το λίγο ή πολύ υπόλειμμα των κοπράνων μετά το σκούπισμα, μέσω της ΑΠΟΞΗΡΑΝΣΗΣ και της ΤΡΙΒΗΣ μετατρέπεται σε ΣΚΟΝΗ, γεμάτη από επικίνδυνα μικρόβια, που κυκλοφορεί μέσω της ΕΠΑΦΗΣ ή του ΑΕΡΑ σε όλους τους χώρους, κοντινούς ή μακρινούς του σώματος, του σπιτιού ή του Νοσοκομείου.. Έτσι μπορεί να μολύνει τα ουρογεννητικά όργανα, τις σπιτικές τροφές, ή όλα τα αντικείμενα των Νοσοκομείων και να έχουμε, ανάλογα με την περίπτωση, ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΕΙΣ, ΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΗΛΗΤΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ή ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ. Είναι σαν εάν κάποιος κακοήθης να αφήνει κάθε μέρα τα περιττώματα του στον κεντρικό διάδρομο του Νοσοκομείου, που όλοι πατούν απάνω τους και η Διοίκηση αντί να προλάβει το γεγονός δίνει αυστηρές οδηγίες για το πώς το προσωπικό θα εφαρμόζει δαπανηρές σχολαστικές μεθόδους καθαριότητας, πλύσιμο χεριών κλπ, που βέβαια είναι χρήσιμοι, αλλά μόνες τους είναι αναποτελεσματικές, όταν ο αέρας «βρέχει» μικρόβια .

Να ληφθεί υπ όψη ότι οι ασθενείς των Νοσοκομείων είναι συνήθως αδύναμοι ηλικιωμένοι, τραυματίες, άτομα με κινητικά προβλήματα κλπ, που δε μπορούν ακόμη και να σκουπιστούν επαρκώς, ιδιαίτερα αν υπάρχουν αιμορροϊδες. Και αν σωστά το ΚΕΕΛΠΝΟ θεωρεί επικίνδυνη τη ΣΚΟΝΗ που παράγεται κατά τη διάρκεια επισκευαστικών εργασιών στα Νοσ/μεία και σωστά εκδίδει αυστηρές σχετικές οδηγίες, με ποια λογική θεωρείται ότι η ΣΚΟΝΗ που παράγεται απ τα αποξηραμένα κόπρανα, είναι τόσο αβλαβής(!!!), ώστε να μη συνιστάται κανένα μέτρο για την αντιμετώπισή της, τώρα μάλιστα που υπάρχουν φθηνές, εύκολες και υγιεινά ασφαλείς λύσεις?

*Το παρανοημένο άρθρο του LANCET: PUBLIC HEALTH| VOLUME 300, ISSUE 7779, P700-703, SEPTEMBER 30, 1972
MICROBIOLOGY OF HOSPITAL TOILETS
S.W.B. Newsom
Published:September 30, 1972DOI:https://doi.org/10.1016/S0140-6736(72)92102-2

ΚΟΝΤΟΓΟΥΝΗΣ ΖΗΣΗΣ, σ/χος ιατρός. [email protected]

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

Το μεγάλο στοίχημα με τα στοχευμένα τεστ κορωνοϊού στους τουρίστες [πίνακας]Το μεγάλο στοίχημα με τα στοχευμένα τεστ κορωνοϊού στους τουρίστες [πίνακας]

Τι γίνεται με τα "ορφανά" κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ποιο ήταν το αρχικό πλάνο για εντοπισμό των εισαγόμενων κρουσμάτων και πώς εξελίσσεται ... Περισσότερα »

Σημαντική εξέλιξη με εμβόλιο κατά του καρκίνουΣημαντική εξέλιξη με εμβόλιο κατά του καρκίνου

Θεωρείται σημαντική εξέλιξη και εκτιμάται ότι μπορεί να αντιμετωπίσει διάφορες μορφές της νόσου, όπως καρκίνους του αίματος και νεοπλασίες.... Περισσότερα »

Νέες θεραπείες για την πολλαπλή σκλήρυνσηΝέες θεραπείες για την πολλαπλή σκλήρυνση

Τα τελευταία φάρμακα που εγκρίθηκαν για τη νόσο είναι τα ακόλουθα.... Περισσότερα »

50 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα 27 εισαγόμενα50 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα 27 εισαγόμενα

Τα 27 είναι εισαγόμενα, 2 από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, 1 από τη Χαλκιδική, 7 από την Αττική, 6 από τη Θεσσαλονίκη, 6 από την Ξάνθη και 1 από ... Περισσότερα »

Διαδικτυακή ημερίδα iatronet gr για τον ΔιαβήτηVideo - Διαδικτυακή ημερίδα iatronet gr για τον Διαβήτη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 20/6, σε studio υψηλών προδιαγραφών, η διαδικτυακή ημερίδα του iatronet.gr με τίτλο "Διαβήτης και σύγχρονες προσεγγίσεις". Επρόκειτο για την 9η κατά σειρά ημερίδα ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube