Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΠροσωπική Ιστορία

Δημόσια Υγεία και ασθενείς

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 10025 επισκέπτες - 2 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 957

Δημοσίευση: 6 Νοεμβρίου 2018

Κάθε προσωπική ιστορία είναι σεβαστή. Ακόμη και αυτοί που ως κατά φαντασίαν ασθενείς τραβιούνται κάθε λίγο και λιγάκι στα δημόσια νοσοκομεία, έχουν να αφηγηθούν τις εμπειρίες τους από την παραμονή τους σε αυτά, να μιλήσουν για τις συνθήκες περίθαλψης και τους λόγους που τους ώθησαν να καταφύγουν εκεί, ως ύστατη κίνηση για να τους λυθούν οι απορίες.

Όλοι λίγο πολύ έχουμε να πούμε και από κάτι αναφορικά με την περίθαλψη, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, για όλους και για όλα. Αυτό που ξεχωρίζει, δεν είναι τόσο ο πόνος και η ανησυχία, παρά το μέγεθος του άγχους που μας διακατέχει κατά την νοσηλεία, σε μια χώρα όπου το εθνικό σύστημα Υγείας έχει παραλύσει και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, που παλεύουν να τα κρατήσουν σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο.

Οι προσωπικές ιστορίες είναι πολλές, από τις ελλείψεις κλινών και κλινοσκεπασμάτων, μέχρι την απουσία χειριστών ειδικών μηχανημάτων που αγοράστηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού. Από τις απίστευτες καθυστερήσεις για να χειρουργηθεί κανείς, μέχρι τα μετά από 6 μήνες ραντεβού για να μας δουν και να μας εξετάσουν.

Οι προσωπικές ιστορίες λοιπόν είναι αμέτρητες. Απομένει να δούμε πως και με ποιο τρόπο θα προασπίσει το επίσημο κράτος την Δημόσια Υγεία. Αν μπορεί πλέον να το κάνει.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 997

#1 Δημοσίευση: 6 Νοεμβρίου 2018

Καλημέρα σε όλη την παρέα!

Η Δημόσια Υγεία μας έχει τελειώσει. Αυτό που συμβαίνει δεν είναι παρά ένας καθημερινός εφιάλτης για εργαζομένους και ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία.

Λυπηρό αλλά πραγματικότητα!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Νίκος Χαρδαλιάς: Πώς θα λειτουργήσουν τα εστιατόριαΝίκος Χαρδαλιάς: Πώς θα λειτουργήσουν τα εστιατόρια

Τους όρους λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης περιέγραψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, με τους ειδικούς να δίνουν συμβουλές για το πώς επιλέγουμε ... Περισσότερα »

Λειτουργούν από 1η Ιουνίου δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοίΛειτουργούν από 1η Ιουνίου δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί

Οι αρμόδιοι υπουργοί αναμένεται να εξειδικεύσουν αύριο τη διαδικασία επαναλειτουργίας των συγκεκριμένων δομών.... Περισσότερα »

Δημήτρης Χατζηγεωργίου: Πρόταση για επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, χωρίς ομοφωνίαΔημήτρης Χατζηγεωργίου: Πρόταση για επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, χωρίς ομοφωνία

Οι τρεις λόγοι που φαίνεται πως καθαρίζουν τη στάση των ειδικών και τα επιστημονικά δεδομένα που δεν είναι "πολύ ισχυρά"...... Περισσότερα »

2 νέα κρούσματα κορωνοϊού, κανένας νέος θάνατος2 νέα κρούσματα κορωνοϊού, κανένας νέος θάνατος

Ο κ. Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε στους τρεις λόγους, για τους οποίους η επιτροπή εμπειγνωμόνων αναμένεται να αποφασίσει υπέρ της επαναλειτουργίας των σχολείων.... Περισσότερα »

Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες για την απώλεια βάρουςVideo - Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες για την απώλεια βάρους

Καθώς βαδίζουμε προς την κανονικότητα, αναλογιζόμαστε το βάρος μας και αναζητούμε την ιδανική δίαιτα. "Επιτυχημένη δίαιτα είναι αυτή που θα σε κάνει να την ακολουθήσεις". Το πιο σημαντικό δεν είναι ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης