Αγάπη για την ζωή

Πιο πολύ και από την αγωνία για την πορεία της ασθένειάς μου ,που την ξεχνάς όταν αυτή σε ξεχνά, υπερισχύει το άγχος της καθημερινότητας, η...

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018, 10:42
Τροποποίηση: Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018, 11:12

tired

Πιο πολύ και από την αγωνία για την πορεία της ασθένειάς μου ,που την ξεχνάς όταν αυτή σε ξεχνά, υπερισχύει το άγχος της καθημερινότητας, η ανασφάλεια και ο φόβος για το αύριο σε μία χώρα που ασθμαίνει κάτω από το βάρος της λιτότητας και των περικοπών.

Η καθημερινότητα είναι πολύ σκληρή και λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται για την τύχη σου. Δεν θεωρώ πως είναι μοιρολατρική αυτή η στάση παρά ένας δισταγμός για αυτό που αποκαλείται αλληλεγγύη στην ελληνική πράγματικότητα.

Οι ασθενείς σήμερα, παρά τις συγκινητικές πολλάκις προσπάθειες που καταβάλλουν για να οργανωθούν σε συλλόγους, είναι έρμαια μιας γραφειοκρατίας και ενός συστήματος που δεν τους αφήνει σε ησυχία. Ως παλαιός ασθενής και παρά το γεγονός ότι η ασθένειά μου έχει πολλά χρόνια να κάνει την εμφάνισή της, αισθάνομαι πολλές φορές εκτεθειμένος σε πολλά άλλα προβλήματα, αντιδρώντας αρκετές φορές σε βάρος της ίδιας μου της ασθένειας, κινδυνεύοντας με λίγα λόγια να την επενενεργοποιήσω.

Έχεις να διαλέξεις λοιπόν ανάμεσα στην υγεία και την επιβίωσή σου και το άγχος που προκαλείται από την πάλη με την καθημερινότητα.

Η επιλογή είναι μία: να διαφυλάξεις με κάθε κόστος την υγεία σου γιατί μόνο έτσι έχεις καθαρό μυαλό για όλα τα υπόλοιπα, για τα οποία πάντοτε βρίσκονται λύσεις. Η ενδοσκόπηση είναι η δέουσα λύση, η συζήτηση με τον εαυτό μας, οι προτεραιότητες που πρέπει να μπουν και που δεν έχουν σχέση με την εργασία που κάνεις ούτε με τους υψηλούς επαγγελματικούς στόχους.

Θέλω να πω με λίγα λόγια ότι στην ζωή άλλα μετρούν και κυρίως η αγάπη για την ίδια την ζωή.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ