Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΠροσωπική Ιστορία

Η ζωή συνεχίζεται όταν η ασθένεια περνά

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 9962 επισκέπτες - 3 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 997

Δημοσίευση: 16 Ιανουαρίου 2019

Αυτό που συμβαίνει πολύ συχνά είναι να θεωρεί κανείς δεδομένη την υγεία και την φυσική του κατάσταση.

Εμένα μου συνέβη πριν από 28 χρόνια και κάτι, σε ηλικία 25 ετών, όταν η δραστηριότητά μου ήταν στο ζενίθ και το πάθος για την ζωή μεγάλο. Η προσγείωση ήταν απότομη και ένας άλλος κόσμος - άγνωστος - ανοιγόταν μπροστά μου. Το γεγονός ότι έπρεπε να αντιπαλέψεις μια ασθένεια σε αυτή την ηλικία δεν ήταν το πιο ευχάριστο πράγμα.

Το στενό περιβάλλον απομακρύνθηκε και όλοι λίγο - πολύ κοίταζαν από απόσταση. Μόνο οι γονείς συμπαραστάθηκαν πραγματικά, όμως υπερπροστατευτικά. Τα χρόνια πέρασαν, η ασθένεια καταλάγιασε και όλα διαγράφονταν θετικά. Μέχρι που χρειάστηκε κάποια στιγμή να κάνεις τον δέοντα απολογισμό και να δεις ποιοι πραγματικά είναι κοντά σου.

Αποτέλεσμα, ένας ή δύο το πολύ. Σε ηλικία 54 πλέον ετών αυτό που ζητάς είναι να μην σε ενοχλούν με τις περιττά σχόλια και απόψεις για μια ζωή που έχει αλλάξει κατά πολύ σε σχέση με εκείνα τα χρόνια. Η ενδοσκόπηση και η νέα αρχή γίνεται από το κάθε τι. Η ζωή δεν σταματά, σε καλεί να την ζήσεις. Μην τα παρατήσεις. Δεν αξίζει.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1338

#1 Δημοσίευση: 16 Ιανουαρίου 2019

Η ζωή τελειώνει αν επιλέξεις να αποσυρθείς. Ακόμη και τότε όμως το σαράκι σε τρώει επειδή ουσιαστικά δεν έχεις ζήσει τίποτε.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 957

#2 Δημοσίευση: 16 Ιανουαρίου 2019

Μπορεί να αποσυρθεί άραγε κανείς από την ζωή? Νομίζω πως δεν θα είχε το δικαίωμα να απαρνηθεί ένα τόσο μεγάλο δώρο που του προσφέρεται για ένα τόσο μικρό - απειροελάχιστο διάστημα.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1338

#3 Δημοσίευση: 18 Ιανουαρίου 2019

Όντως μονάκριβο δώρο που σου δίδεται μια και μόνο φορά!!

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 997

#4 Δημοσίευση: 21 Ιανουαρίου 2019

Πικρές μπορεί να είνια οι εμπειρίες, σημαντική η απουσία ανθρώπων, αξιόλογος όμως ο προσωπικός αγώνας. Για αυτόν και μόνο τον λόγο αξίζει να συνεχίσει κανείς με θάρρος και αξιοπρέπεια αλλά πάνω απ΄όλα μετρημένη σιωπή.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Νίκος Χαρδαλιάς: Πώς θα λειτουργήσουν τα εστιατόριαΝίκος Χαρδαλιάς: Πώς θα λειτουργήσουν τα εστιατόρια

Τους όρους λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης περιέγραψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, με τους ειδικούς να δίνουν συμβουλές για το πώς επιλέγουμε ... Περισσότερα »

Λειτουργούν από 1η Ιουνίου δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοίΛειτουργούν από 1η Ιουνίου δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί

Οι αρμόδιοι υπουργοί αναμένεται να εξειδικεύσουν αύριο τη διαδικασία επαναλειτουργίας των συγκεκριμένων δομών.... Περισσότερα »

Δημήτρης Χατζηγεωργίου: Πρόταση για επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, χωρίς ομοφωνίαΔημήτρης Χατζηγεωργίου: Πρόταση για επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, χωρίς ομοφωνία

Οι τρεις λόγοι που φαίνεται πως καθαρίζουν τη στάση των ειδικών και τα επιστημονικά δεδομένα που δεν είναι "πολύ ισχυρά"...... Περισσότερα »

2 νέα κρούσματα κορωνοϊού, κανένας νέος θάνατος2 νέα κρούσματα κορωνοϊού, κανένας νέος θάνατος

Ο κ. Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε στους τρεις λόγους, για τους οποίους η επιτροπή εμπειγνωμόνων αναμένεται να αποφασίσει υπέρ της επαναλειτουργίας των σχολείων.... Περισσότερα »

Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες για την απώλεια βάρουςVideo - Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες για την απώλεια βάρους

Καθώς βαδίζουμε προς την κανονικότητα, αναλογιζόμαστε το βάρος μας και αναζητούμε την ιδανική δίαιτα. "Επιτυχημένη δίαιτα είναι αυτή που θα σε κάνει να την ακολουθήσεις". Το πιο σημαντικό δεν είναι ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης