Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΠροσωπική Ιστορία

Υγεία - οδηγός της ζωής

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7299 επισκέπτες - 4 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1203

Δημοσίευση: 4 Ιουλίου 2019
Τροποποίηση: 4 Ιουλίου 2019

Οι φόβοι επιστρέφουν όταν η ηλικία αυξάνει και οι αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους. Θέλω να πω πως αναίτια πολλές φορές καταλαμβάνεσαι από μια μελαγχολική διάθεση και φόβο για την ασθένεια. Έχω προσβληθεί από αυτοάνοσο νόσημα εδώ και περίπου τριάντα χρόνια και με τον καιρό οι απορίες μου τώρα στα 54 αυξάνουν για το μέλλον. Όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος, με λίγα λόγια, τόσο πιο ευάλωτος γίνεται απέναντι στην ασθένεια. Η φαρμακευτική θεραπεία που παίρνω με έχει κουράσει αλλά αναμφίβολα έχει παίξει σημαντικό ρόλο την ύφεση της ασθένειας. Έχω όμως να αντιπαλέψω το άγνωστο, την πιθανότητα η ασθένεια να επανέλθει.

Όσο μεγαλώνει κάποιος, αφενός αποχωρίζεται τα οικεία του πρόσωπα και αφετέρου νοιώθει εξαντλημένος από την όλη προσπάθεια. Θέλει όμως πείσμα η ζωή. Και αρκεί που η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, σε ύφεση. Θα πρέπει να σκεφθεί κανείς τι θα γινόταν αν έπρεπε να μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία κάθε λίγο και λιγάκι. Αυτό σκέφτεσαι και μάλλον συνέρχεσαι. Η υγεία είναι πολύτιμο αγαθό αλλά πάνω απ΄όλα ο οδηγός της ζωής.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 861

#1 Δημοσίευση: 4 Ιουλίου 2019

Είναι όντως πολύτιμο αγαθό η υγεία - ίσως το πολυτιμότερο. Βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά όταν νοσήσεις, όταν αρχίζεις να αισθάνεσαι την φθορά.

Ο κόσμος αλλάζει όψη, η αντίληψη για αυτόν αναδιαμορφώνεται, ο περίγυρος δείχνει αλλιώς, ο χαρακτήρας σου μεταβάλλεται. όταν ζεις στην αμφιβολία και την στέρηση, όταν δεν μπορείς να εκφράζεσαι ελεύθερα γιατί φοβάσαι τις εξάρσεις, όταν φυλάγεσαι από νωρίς σε κρίσιμη ηλικία, κόβοντας μαχαίρι τις όποιες βλαβερές για την υγεία συνήθειες, τότε είναι που τα βάζεις με το άγνωστο και την τύχη σου.

Τίποτε όμως δεν είναι τυχαίο πιστεύω. Όλα από κάπου πηγάζουν. Αυτό αν σκεφθείς, θα ζεις τουλάχιστον με ψυχραιμία.

  • Απάντηση

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 286

#2 Δημοσίευση: 5 Ιουλίου 2019

To να νοσήσει κανείς σε νεαρή ηλικία, είναι η στιγμή που μάλλον ωριμάζει πιο γρήγορα. Ο φόβος για την απώλεια της ζωής, ο κίνδυνος για την φθορά σε συνδυασμό με την επαφή με τα νοσοκομεία, όλα αυτά δημιουργούν ανασφάλεια και φόβο αλλά πάνω απ΄όλα στερούν την δυνατότητα δράσης και ξεγνοιασιάς, χαρακτηριστικά γνωρίσματα της εφηβείας. Κατά τα άλλα, τα χρόνια περνούν και ο/η ασθενής εγκλωβίζεται. Θέλει μεγάλη προσπάθεια και αγώνα να ξεφύγεις από αυτή την κατάσταση, ειδικά όταν είσαι νέος.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Κρίσεις πανικού: Πώς μπορώ να βοηθηθώΚρίσεις πανικού: Πώς μπορώ να βοηθηθώ

Πώς συνδέεται το στρες με τις κρίσεις πανικού; Θεραπεία και συμπληρωματικές χρήσιμοι μέθοδοι αυτοβοήθειας.... Περισσότερα »

Επηρεάζει η χορτοφαγία τη γονιμότητα;Επηρεάζει η χορτοφαγία τη γονιμότητα;

Ενώ μια χορτοφαγική διατροφή μπορεί να είναι υγιεινή, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί με αυτό που επιλέγετε να φάτε, ειδικά εάν προσπαθείτε να μείνετε ... Περισσότερα »

Τι πρέπει να γνωρίζω για το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών; Τι πρέπει να γνωρίζω για το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών; 

Πόσο συχνό είναι, ποια είναι τα συμπτώματα και πώς γίνεται η διάγνωση.... Περισσότερα »

Συνήθειες που ευνοούν την εμφάνιση κυτταρίτιδαςΣυνήθειες που ευνοούν την εμφάνιση κυτταρίτιδας

Το να μην πίνετε αρκετό νερό είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία κυτταρίτιδας.... Περισσότερα »

Οι βλάβες του αρθρικού χόνδρου -Σύγχρονες βιολογικές θεραπείεςVideo - Οι βλάβες του αρθρικού χόνδρου -Σύγχρονες βιολογικές θεραπείες

Ο Ιωάννης Τριανταφυλλόπουλος, Διευθυντής της Ε' Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ μας μιλάει για τις Σύγχρονες Βιολογικές Θεραπείες στην αντιμετώπιση των χόνδρινων βλαβών και την πρόληψη της αρθρίτιδας. Υπάρχουν ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης