Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΠροσωπική Ιστορία

Υγεία - οδηγός της ζωής

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 2732 επισκέπτες - 3 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1192

Δημοσίευση: 4 Ιουλίου 2019
Τροποποίηση: 4 Ιουλίου 2019

Οι φόβοι επιστρέφουν όταν η ηλικία αυξάνει και οι αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους. Θέλω να πω πως αναίτια πολλές φορές καταλαμβάνεσαι από μια μελαγχολική διάθεση και φόβο για την ασθένεια. Έχω προσβληθεί από αυτοάνοσο νόσημα εδώ και περίπου τριάντα χρόνια και με τον καιρό οι απορίες μου τώρα στα 54 αυξάνουν για το μέλλον. Όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος, με λίγα λόγια, τόσο πιο ευάλωτος γίνεται απέναντι στην ασθένεια. Η φαρμακευτική θεραπεία που παίρνω με έχει κουράσει αλλά αναμφίβολα έχει παίξει σημαντικό ρόλο την ύφεση της ασθένειας. Έχω όμως να αντιπαλέψω το άγνωστο, την πιθανότητα η ασθένεια να επανέλθει.

Όσο μεγαλώνει κάποιος, αφενός αποχωρίζεται τα οικεία του πρόσωπα και αφετέρου νοιώθει εξαντλημένος από την όλη προσπάθεια. Θέλει όμως πείσμα η ζωή. Και αρκεί που η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, σε ύφεση. Θα πρέπει να σκεφθεί κανείς τι θα γινόταν αν έπρεπε να μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία κάθε λίγο και λιγάκι. Αυτό σκέφτεσαι και μάλλον συνέρχεσαι. Η υγεία είναι πολύτιμο αγαθό αλλά πάνω απ΄όλα ο οδηγός της ζωής.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 855

#1 Δημοσίευση: 4 Ιουλίου 2019

Είναι όντως πολύτιμο αγαθό η υγεία - ίσως το πολυτιμότερο. Βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά όταν νοσήσεις, όταν αρχίζεις να αισθάνεσαι την φθορά.

Ο κόσμος αλλάζει όψη, η αντίληψη για αυτόν αναδιαμορφώνεται, ο περίγυρος δείχνει αλλιώς, ο χαρακτήρας σου μεταβάλλεται. όταν ζεις στην αμφιβολία και την στέρηση, όταν δεν μπορείς να εκφράζεσαι ελεύθερα γιατί φοβάσαι τις εξάρσεις, όταν φυλάγεσαι από νωρίς σε κρίσιμη ηλικία, κόβοντας μαχαίρι τις όποιες βλαβερές για την υγεία συνήθειες, τότε είναι που τα βάζεις με το άγνωστο και την τύχη σου.

Τίποτε όμως δεν είναι τυχαίο πιστεύω. Όλα από κάπου πηγάζουν. Αυτό αν σκεφθείς, θα ζεις τουλάχιστον με ψυχραιμία.

  • Απάντηση

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 284

#2 Δημοσίευση: 5 Ιουλίου 2019

To να νοσήσει κανείς σε νεαρή ηλικία, είναι η στιγμή που μάλλον ωριμάζει πιο γρήγορα. Ο φόβος για την απώλεια της ζωής, ο κίνδυνος για την φθορά σε συνδυασμό με την επαφή με τα νοσοκομεία, όλα αυτά δημιουργούν ανασφάλεια και φόβο αλλά πάνω απ΄όλα στερούν την δυνατότητα δράσης και ξεγνοιασιάς, χαρακτηριστικά γνωρίσματα της εφηβείας. Κατά τα άλλα, τα χρόνια περνούν και ο/η ασθενής εγκλωβίζεται. Θέλει μεγάλη προσπάθεια και αγώνα να ξεφύγεις από αυτή την κατάσταση, ειδικά όταν είσαι νέος.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Ο χαμηλός ψευδάργυρος μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημαΟ χαμηλός ψευδάργυρος μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα

Ακόμη και αυτοί που κάνουν σωστή διατροφή μπορεί να χρειαστούν συμπληρώματα ψευδαργύρου... Περισσότερα »

12 συμβουλές για την αντιμετώπιση της ινομυαλγίας12 συμβουλές για την αντιμετώπιση της ινομυαλγίας

Μάθετε το πως και με ποιο τρόπο θα αποφύγετε την ινομυαλγία... Περισσότερα »

Συναισθηματικό φαγητό: Πώς θα το σταματήσω;Συναισθηματικό φαγητό: Πώς θα το σταματήσω;

Με ποιους τρόπους μπορούνε να φτιάξουμε την διάθεσή μας και να μην το ρίχνουμε στο φαγητό... Περισσότερα »

Τα ταξίδια προσφέρουν 6 οφέλη στην υγείαΤα ταξίδια προσφέρουν 6 οφέλη στην υγεία

Το ταξίδι βοηθά σποτελεσματικά στην σωματική και ψυχική υγεία... Περισσότερα »

Σπάνια νοσήματα: Πρόσβαση στα φάρμακα, έρευνα και θεραπείαVideo - Σπάνια νοσήματα: Πρόσβαση στα φάρμακα, έρευνα και θεραπεία

Η 8η ημερίδα του iatronet.gr που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου στο Ινστιτούτο Παστέρ, αναφέρθηκε και εστιάστηκε με κάθε λεπτομέρεια και σαφήνεια στα σπάνια νοσήματα, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης