Η φροντίδα του σώματος, του νου και της ψυχής

Η παραμέληση του σώματός μας και η αδιαφορία δεινέργειας τακτικών εξετάσεων, το μόνο που κάνει, είνια να επιβαρύνει την υγεία μας και παθήσεις που θα...

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019, 10:45
tired

Η παραμέληση του σώματός μας και η αδιαφορία δεινέργειας τακτικών εξετάσεων, το μόνο που κάνει, είνια να επιβαρύνει την υγεία μας και παθήσεις που θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί εγκαίρως να προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις, δυσχεραίνοντας την ζωή μας και γεμίζοντάς μας με ανασφάλεια. Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την πρόληψη και όχι άδικα. Δεν λέω πως πρέπει να καταντήσει κανείς έρμαιο της φοβίας του μη τυχόν και αρρωστήσει, αλλά καλό θα είναι να μην φτάνει και στο άλλο άκρο, της απόλυτης αδιαφορίας.

Δεν χάνεις τίποτε με το να κάνεις το ετήσιο check up ούτε αυτό σημαίνει ότι ντε και καλά πάσχεις από κάτι. Ο σεβασμός προς το σώμα είναι σεβασμός προς την ζωή και το λέω εγώ που δεν κάνω και τόσο συχνά εξετάσεις. Δουλεύω όμως στην σκέψη μου όσα έλεγαν οι αρχαίοι για το σώμα, και έχω πειστεί πως κάθε τι άλλο είναι προφάσεις και δικαιολογίες.

Το σώμα ζητά την φροντίδα μας είτε μέσω της υγιεινής διατροφής είτε μέσω των προληπτικών εξετάσεων. Εξάλλου, τι είναι η ζωή πέραν από φροντίδα του νου και του σώματος σε συνδυασμό με την ψυχική ευφορία?

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ