Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΠροσωπική Ιστορία

Συζήτηση για την κατάσταση στα Δημόσια νοσοκομεία: Όλα στο τραπέζι!

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 14186 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1198

Δημοσίευση: 18 Σεπτεμβρίου 2019

Η ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία αντισταθμίζεται από την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι σε αυτά (γιατροί, νοσηλευτές κλπ) αλλά και οι διοικήσεις τους που πολλές φορές γίνονται στόχος των διαμαρτυριών αλλά που πάραυτα δεν ευθύνονται για την κατάσταση των νοσοκομείων, που κυρίως είναι υπόθεση της Πολιτείας και του Υπουργείου Υγείας.

Αυτό μας διαβεβαιώνουν και διοικητές των νοσοκομείων, λέγοντας πως αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό στελέχωσης των νοσοκομείων αλλά και αδυναμιών από την πλευρά της Πολιτείας να υποστηρίξει ένα σοβαρό σύστημα Υγείας.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και δεν επιλύεται με μία και μόνο δημοσίευση, ούτε βέβαια και με ”αποκαλύψεις” και ”αποκλειστικότητες” για την διαφθορά στα δημόσια νοσοκομεία. Το θέμα θέλει διάλογο, σαφέστατα έλεγχο, αλλά πάνω απ΄όλα θέληση να επιλυθεί κάποτε το σοβαρό αυτό πρόβλημα. Στην συζήτηση αυτή που θα πρέπει να ανοίξει το ίδιο το Υπουργείο Υγείας - αν ποτέ και όποτε θελήσει - θα πρέπει να συμμετάσχει ο ίδιος ο υπουργός και οι στενοί του συνεργάτες, οι διοικήσεις των νοσοκομείων, συνδικαλιστικοί φορείς καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων σε αυτά, αλλά και συλλόγων ασθενών.

Μπορεί να εξακολουθεί να υπάρχει όντως ένα διεφθαρμένο καθεστώς σε πολλά από τα δημόσια νοσοκομεία, παράλληλα όμως υπάρχει η θέληση από πολλές πλευρές για εξάλειψη του φαινομένου και τάση για σαρωτικές αλλαγές.

Με λίγα λόγια, θέλω να πω, η μίζερη νοοτροπία του τύπου ”δεν αλλάζει τίποτε” κάποτε θα πρέπει να πάψει οριστικά. Ίσως τότε μόνο μπορέσουμε να μιλήσουμε για μια πραγματικά νέα εποχή στην Υγεία.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 305

#1 Δημοσίευση: 18 Σεπτεμβρίου 2019

Τι να πρωτοπεί κανείς για την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία...Από που να αρχίσει και που να τελειώσει...

Θέλει πολύ δουλειά για να ξεπεραστούν οι τεράστιες δυσκολίες λειτουργίας τους. Πάνω απ΄όλα όμως θα πρέπει να εστιαστεί η προσπάθεια στην θέληση για αλλαγή, αν δηλαδή αυτή όντως υπάρχει από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Που δεν το νομίζω....

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1358

#2 Δημοσίευση: 18 Σεπτεμβρίου 2019

Κορυφαίο θέμα!

Θέμα που καίει ειδικά τους ασθενείς, οι οποίοι είναι και οι τελικοί αποδέκτες όλης αυτής της νοσηρής κατάστασης. Μακάρι να γινόταν αυτή η συζήτηση εφ΄όλης της ύλης.

  • Απάντηση

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 305

#3 Δημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2019

Όταν υπάρχει πραγματική θέληση απ΄όλες τις πλευρές όλα γίνονται!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

Κορωνοϊός: 25 νέα κρούσματα, κανένας θάνατοςΚορωνοϊός: 25 νέα κρούσματα, κανένας θάνατος

Τα 11 είναι εισαγόμενα, τα 5 από την Ξάνθη, 1 από τη Θεσσαλονίκη, 2 από την Καστοριά, 1 από την Αχαϊα, 2 από την Αττική και 3 από τη Λάρισα.... Περισσότερα »

93 εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού σε 15 μέρες93 εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού σε 15 μέρες

Από την 1η Ιουλίου, φαίνεται πως όλο και μεγαλύτερος αριθμός νέων λοιμώξεων αφορά επισκέπτες της χώρας μας.... Περισσότερα »

Ο κορωνοϊός μεταλλάχτηκε - Μεταδίδεται πιο εύκολαΟ κορωνοϊός μεταλλάχτηκε - Μεταδίδεται πιο εύκολα

Τι αναφέρει ο Anthony Fauci σε συνέντευξή του στην έγκριτη επιθεώρηση The Journal of the American Medical Association.... Περισσότερα »

11 θετικά δείγματα σε επιβάτες αεροπορικών πτήσεων11 θετικά δείγματα σε επιβάτες αεροπορικών πτήσεων

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μεταξύ των θετικών στον κορωνοϊό περιλαμβάνονται και τρεις γυναίκες από τη Σουηδία.... Περισσότερα »

Διαδικτυακή ημερίδα iatronet gr για τον ΔιαβήτηVideo - Διαδικτυακή ημερίδα iatronet gr για τον Διαβήτη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 20/6, σε studio υψηλών προδιαγραφών, η διαδικτυακή ημερίδα του iatronet.gr με τίτλο "Διαβήτης και σύγχρονες προσεγγίσεις". Επρόκειτο για την 9η κατά σειρά ημερίδα ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube