Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΠροσωπική Ιστορία

Συζήτηση για την κατάσταση στα Δημόσια νοσοκομεία: Όλα στο τραπέζι!

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 17001 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1162

Δημοσίευση: 18 Σεπτεμβρίου 2019

Η ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία αντισταθμίζεται από την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι σε αυτά (γιατροί, νοσηλευτές κλπ) αλλά και οι διοικήσεις τους που πολλές φορές γίνονται στόχος των διαμαρτυριών αλλά που πάραυτα δεν ευθύνονται για την κατάσταση των νοσοκομείων, που κυρίως είναι υπόθεση της Πολιτείας και του Υπουργείου Υγείας.

Αυτό μας διαβεβαιώνουν και διοικητές των νοσοκομείων, λέγοντας πως αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό στελέχωσης των νοσοκομείων αλλά και αδυναμιών από την πλευρά της Πολιτείας να υποστηρίξει ένα σοβαρό σύστημα Υγείας.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και δεν επιλύεται με μία και μόνο δημοσίευση, ούτε βέβαια και με ”αποκαλύψεις” και ”αποκλειστικότητες” για την διαφθορά στα δημόσια νοσοκομεία. Το θέμα θέλει διάλογο, σαφέστατα έλεγχο, αλλά πάνω απ΄όλα θέληση να επιλυθεί κάποτε το σοβαρό αυτό πρόβλημα. Στην συζήτηση αυτή που θα πρέπει να ανοίξει το ίδιο το Υπουργείο Υγείας - αν ποτέ και όποτε θελήσει - θα πρέπει να συμμετάσχει ο ίδιος ο υπουργός και οι στενοί του συνεργάτες, οι διοικήσεις των νοσοκομείων, συνδικαλιστικοί φορείς καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων σε αυτά, αλλά και συλλόγων ασθενών.

Μπορεί να εξακολουθεί να υπάρχει όντως ένα διεφθαρμένο καθεστώς σε πολλά από τα δημόσια νοσοκομεία, παράλληλα όμως υπάρχει η θέληση από πολλές πλευρές για εξάλειψη του φαινομένου και τάση για σαρωτικές αλλαγές.

Με λίγα λόγια, θέλω να πω, η μίζερη νοοτροπία του τύπου ”δεν αλλάζει τίποτε” κάποτε θα πρέπει να πάψει οριστικά. Ίσως τότε μόνο μπορέσουμε να μιλήσουμε για μια πραγματικά νέα εποχή στην Υγεία.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 303

#1 Δημοσίευση: 18 Σεπτεμβρίου 2019

Τι να πρωτοπεί κανείς για την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία...Από που να αρχίσει και που να τελειώσει...

Θέλει πολύ δουλειά για να ξεπεραστούν οι τεράστιες δυσκολίες λειτουργίας τους. Πάνω απ΄όλα όμως θα πρέπει να εστιαστεί η προσπάθεια στην θέληση για αλλαγή, αν δηλαδή αυτή όντως υπάρχει από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Που δεν το νομίζω....

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1316

#2 Δημοσίευση: 18 Σεπτεμβρίου 2019

Κορυφαίο θέμα!

Θέμα που καίει ειδικά τους ασθενείς, οι οποίοι είναι και οι τελικοί αποδέκτες όλης αυτής της νοσηρής κατάστασης. Μακάρι να γινόταν αυτή η συζήτηση εφ΄όλης της ύλης.

  • Απάντηση

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 303

#3 Δημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2019

Όταν υπάρχει πραγματική θέληση απ΄όλες τις πλευρές όλα γίνονται!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

ΜΕΘ : Αγώνας δρόμου για την αύξησή τουςΜΕΘ : Αγώνας δρόμου για την αύξησή τους

Σε πυρετό το υπουργείο Υγείας, για να εξασφαλίσει τις υποδομές, τα υλικά και τον εξοπλισμό που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της επιδημίας... Περισσότερα »

Οι 19 περιοχές που αντιστέκονται στον κορωνοϊόΟι 19 περιοχές που αντιστέκονται στον κορωνοϊό

Πώς διαμορφώνεται ο επιδημιολογικός χάρτης, έπειτα από την έκδοση της τελευταίας έκθεσης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.... Περισσότερα »

Τι πρέπει να τρώει η έγκυοςΤι πρέπει να τρώει η έγκυος

Προτεραιότητα στη διατροφή της πρέπει να είναι οι τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο.... Περισσότερα »

Μελέτη: Πιο βαριά νοσούν από κορωνοϊό οι καπνιστέςΜελέτη: Πιο βαριά νοσούν από κορωνοϊό οι καπνιστές

Μεγαλύτερη είναι η επίπτωση της COVID-19 στον πληθυσμό των καπνιστών, όπως προκύπτει από σειρά μελετών που περιλαμβάνονται σε αξιολόγηση Ελλήνων επιστημόνων.... Περισσότερα »

Πέντε διατροφικές συστάσεις κατά την παραμονή στο σπίτι λόγω κοροναϊούVideo - Πέντε διατροφικές συστάσεις κατά την παραμονή στο σπίτι λόγω κοροναϊού

"Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις", τονίζει ο Διαιτολόγος -Διατροφολόγος, Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου. Ζωτικής σημασίας η σύσταση "Μένουμε σπίτι", όμως με προσοχή στην διατροφή για την αποφυγή περιττού ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης