Μια ευαίσθητη και ειλικρινής σχέση

O/η ασθενής δένεται με τον θεράποντα ιατρό του. Αυτό το διαπιστώνει κανείς καθημερινά αλλά πάνω απ΄όλα όταν αυτή η σχέση είναι μακροχρόνια. Στην...

Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019, 10:36
tired

O/η ασθενής δένεται με τον θεράποντα ιατρό του. Αυτό το διαπιστώνει κανείς καθημερινά αλλά πάνω απ΄όλα όταν αυτή η σχέση είναι μακροχρόνια. Στην περίπτωσή μου, η σχέση αυτή κράτησε σχεδόν τριάντα χρόνια.

Συνεχής φαρμακευτική αγωγή, αλλεπάλληλες συζητήσεις για την πορεία της ασθένειας, συζητήσεις για την πορεία της κοινωνίας, κατάθεση εμπειριών και ανταλλαγή απόψεων, μηδέ της αγωνίας εξαιρουμένης για το πως ανταποκρίνεται ο οργανισμός στην φαρμακευτική αγωγή.

Και μέσα σε όλα αυτά, απόλυτος σεβασμός του ενός απέναντι στον άλλο, μια ισότιμη σχέση χωρίς φοβίες, πανικούς και περιττά λόγια. Θα ήθελα να αποκαλύψω το όνομα αυτού του σπουδαίου επιστήμονα αλλά δεν θα το κάνω, σεβόμενος την μεταξύ μας σχέση.

Η ηλικία του εξάλλου (83 ετών πλέον) δεν επιτρέπει τυπικά εγκώμια και σχόλια για την αξία του αφού η 30ετής σχέση μας αποδεικνύει την εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπό του. Κάποτε ίσως να τον επισκεφθώ προσωπικά στο σπίτι του για να του εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, για τον λόγο που ακόμη ζω και αναπνέω.

Υπάρχουν, θέλω να πω, στιγμές δύσκολες στην ζωή, όταν αισθάνεσαι ότι χάνεις έναν πραγματικό φίλο. Πάραυτα αν θέλεις να συνεχίσεις την σχέση αυτή, δεν έχεις παρά να ενδιαφερθείς πραγματικά για την τύχη του. Στην περίπτωσή μου θα το κάνω.

Στην ζωή αυτό που μετρά είναι η αξιολόγηση των ανθρώπων και όχι οι περιττές επιδοκιμασίες. Αν αυτό το πετύχει κανείς καλλιεργώντας το βγαίνει νικητής.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ