Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΠροσωπική Ιστορία

Δεν σταματάμε ποτέ!

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 17821 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1316

Δημοσίευση: 14 Νοεμβρίου 2019

Το πρόβλημα με την ασθένεια δεν είναι ότι αρχικά σου κόβει τα πόδια και σου δημιουργεί φοβίες αλλά το ότι σου αλλάζει τον ψυχικό κόσμο, τροποποιώντας τις ώς τώρα αντιδράσεις.

Ο χρόνος μετρά διαφορετικά και πολλές φορές αισθάνεσαι σα να σταμάτησε. Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά σε σένα, για τους άλλους η ρουτίνα συνεχίζεται χωρίς σταματημό. Πρέπει να είναι κανείς πολύ κοντινός σου για να παρακολουθήσει στενά την πορεία σου. Κάποτε μάλιστα παύουν και οι δικλείδες ασφαλείας και το βάρος πέφτει εξ ολοκλήρου πάνω σου. Η μοναξιά κυριαρχεί και ο φόβος για το άγνωστο επικτρατεί στα συναισθήματα και την σκέψη.

Μέχρι που βρίσκεις κάτι να σου τραβήξει το ενδιαφέρον για να προχωρήσεις στην ζωή. Αυτό μπορεί να είναι από μια κουβέντα παρακίνησης μέχρι μία ανέλπιστη έκπληξη.

Στη ζωή ποτέ δεν πρέπει να λες πως ”όλα τελείωσαν” και ειδικά στην περίπτωση εμφάνισης μιας ασθένειας. Τουναντίον χρειάζεται να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να συνεχίσεις να περπατάς.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 945

#1 Δημοσίευση: 14 Νοεμβρίου 2019

Κάποτε λαμβάνει χώρα ένα εκρηκτικό ξεκίνημα. Οι αφορμές είναι πολλές αλλά πάνω απ΄ όλα ένα γεγονός που μας συγκλονίζει και μας ξυπνά από το Νιρβάνα. Είτε είναι η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, είτε η ασθένεια, μια νέα δύναμη εμφανίζεται εξαίφνης από το πουθενά. Πολλές φορές, καταλυτικές αποφάσεις παίρνονται υπό το βάρος αρνητικών καταστάσεων. Απλά γιατί δεν πάει άλλο ή επειδή τα όρια ξεπεράστηκαν.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1316

#2 Δημοσίευση: 15 Νοεμβρίου 2019

Αρχική δημοσίευση #1:
Κάποτε λαμβάνει χώρα ένα εκρηκτικό ξεκίνημα. Οι αφορμές είναι πολλές αλλά πάνω απ΄ όλα ένα γεγονός που μας συγκλονίζει και μας ξυπνά από το Νιρβάνα. Είτε είναι η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, είτε η ασθένεια, μια νέα δύναμη εμφανίζεται εξαίφνης από το πουθενά. Πολλές φορές, κ...

Δεν είναι μόνο ότι δεν παέι κάτι άλλο ούτε ότι ξεπεράστηκαν τα όρια, κάτι που μπορεί όντως να έχει συμβεί. Είναι η επόμεη μέρα που σε παρακινεί να ξεκινήσεις μια νέα μάχη επιβίωσης. Είναι αυτή η δύναμη που έρχεται από το βάθος της ψυχής σου και σε προτρέπει να μη φοβηθείς...

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 945

#3 Δημοσίευση: 18 Νοεμβρίου 2019

Νέα ημέρα, νέα ελπίδα. Πάνω απ΄όλα όμως νέα προοπτική με αισιοδοξία.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 975

#4 Δημοσίευση: 21 Νοεμβρίου 2019

Η δύναμη έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις.Συνήθως εμφανίζεται ξαφνικά και δυναμώνει τον/την ασθενή. Πάντα υπάρχει αυτή η κρυμμένη δύναμη.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Στους 43 οι νεκροί από κορωνοϊό - 56 νέα κρούσματα [γράφημα]Στους 43 οι νεκροί από κορωνοϊό - 56 νέα κρούσματα [γράφημα]

Να μείνουμε στο καλό σενάριο, τηρώντας τις προβλεπόμενες οδηγίες, τόνισε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, λέγοντας πως βρισκόμαστε σε φάση βραδείας μετάδοσης.... Περισσότερα »

ΜΕΘ : Αγώνας δρόμου για την αύξησή τουςΜΕΘ : Αγώνας δρόμου για την αύξησή τους

Σε πυρετό το υπουργείο Υγείας, για να εξασφαλίσει τις υποδομές, τα υλικά και τον εξοπλισμό που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της επιδημίας... Περισσότερα »

Οι 19 περιοχές που αντιστέκονται στον κορωνοϊόΟι 19 περιοχές που αντιστέκονται στον κορωνοϊό

Πώς διαμορφώνεται ο επιδημιολογικός χάρτης, έπειτα από την έκδοση της τελευταίας έκθεσης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.... Περισσότερα »

Τι πρέπει να τρώει η έγκυοςΤι πρέπει να τρώει η έγκυος

Προτεραιότητα στη διατροφή της πρέπει να είναι οι τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο.... Περισσότερα »

Πέντε διατροφικές συστάσεις κατά την παραμονή στο σπίτι λόγω κοροναϊούVideo - Πέντε διατροφικές συστάσεις κατά την παραμονή στο σπίτι λόγω κοροναϊού

"Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις", τονίζει ο Διαιτολόγος -Διατροφολόγος, Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου. Ζωτικής σημασίας η σύσταση "Μένουμε σπίτι", όμως με προσοχή στην διατροφή για την αποφυγή περιττού ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης