Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΠροσωπική Ιστορία

Ας στηριχθούμε στα δικά μας πόδια!

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7922 επισκέπτες - 4 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 945

Δημοσίευση: 2 Δεκεμβρίου 2019

Αφορά: Κατάθλιψη, Διπολική Διαταραχή, Διαταραχές του ύπνου

Δεν θέλει και πολύ για να υπερβείς τα όρια. Δεν χρειάζεται μαι ολόκληρη ζωή για να διαπιστώσεις πως τα δεκανίκια χάνονται από την μια μέρα στην άλλη. Επίσης δεν παίζουμε με την ψυχολογία μας. Τα λέω όλα αυτά από προσωπική πείρα, επειδή συχνά εμπιστευόμαστε ανθρώπους που τελικά αποδεικνύεται πως είχαν άλλες προθέσεις.

Προσπαθεί κανείς ενίοτε να πείσει τον εαυτό του ότι όλοι όσοι είναι δίπλα του έχουν αγαθές προθέσεις. Αδυνατεί να πιστέψει πως κάπου φωλιάζει ο δόλος και η πονηριά. Με αυτή την αντιμετώπιση όμως τραυματίζεται εσωτερικά όταν αποδειχθεί το αντίθετο.

Ο άνθρωπος, λέω, είναι ικανός για το καλύτερο και για το χειρότερο. Αυτό και μόνο αν πιστέψουμε, θα πάψουμε να αναρωτιόμαστε. Και με αυτό τον τρόπο θα αποφύγουμε την κατάθλιψη που καραδοκεί. Αν δεν θέλουμε να μπούμε σε οδυνηρές περιπέτειες, πρέπει κάποια μέρα να δούμε κατάματα την ζωή, να αδράξουμε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται και να στηριχθούμε στα δικά μας πόδια. Εξάλλου τι μένει στο τέλος? Οι τίτλοι ή ο εγωισμός? Τίποτε από τα δύο.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1245

#1 Δημοσίευση: 2 Δεκεμβρίου 2019

Καλημέρα - καλό μήνα και καλή εβδομάδα!

Ως ασθενής το γνωρίζω αυτό επί πολλά συναπτά έτη. Αυτός/η που θα ενδιαφερθεί για την τύχη σου δεν θα διστάσει να συμπάσχει και να αναλάβει σωτήριες πρωτοβουλίες. Τα δεκανίκια σαφώς και υποχωρούν ή χάνονται με το πέρασμα του χρόνου. Η ανάσυρση της κρυμμένης δύναμης είναι μονόδρομος από την στιγμή που οι άλλοι γύρω σου κλείνουν πόρτες και παράθυρα....

  • Απάντηση

μαιρη43
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 95

#2 Δημοσίευση: 3 Δεκεμβρίου 2019

Αρχική δημοσίευση #1:
Καλημέρα - καλό μήνα και καλή εβδομάδα!Ως ασθενής το γνωρίζω αυτό επί πολλά συναπτά έτη. Αυτός/η που θα ενδιαφερθεί για την τύχη σου δεν θα διστάσει να συμπάσχει και να αναλάβει σωτήριες πρωτοβουλίες. Τα δεκανίκια σαφώς και υποχωρούν ή χάνονται με το πέρασμα του χρόνου. Η ανάσυρσ...

Είναι γεγονός ότι με το πέρασμα των χρόνων αδυνατεί και η μνήμη, για να χαριτολογήσουμε. Θέλω να πω πως ο καθένας και η καθεμιά κλείνονται στα προβλήματά τους και δεν κοιτούν τι γίνεται γύρω τους. Από ένα σημείο και μετά τα δεδομένα αλλάζουν και ο κόσμος περιχαρακώνεται. Μόνο με την ανάσυρση της κρυμμένης δύναμης μπορεί κανείς να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες.
Από ένα σημείο και μετά ο καθένας δείχνει τις προθέσεις του.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Τα νέα ακουστικά βαρηκοΐας που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ (πίνακας)Τα νέα ακουστικά βαρηκοΐας που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ (πίνακας)

Την κάλυψη 3.358 νέων προϊόντων, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού. Οι προϋποθέσεις χορήγησης στους δικαιούχους. Η συχνότητα των προβλημάτων ... Περισσότερα »

Προβλήματα υγείας που προκαλούνται από ανεπάρκεια σεληνίουΠροβλήματα υγείας που προκαλούνται από ανεπάρκεια σεληνίου

Ποια είναι τα αρχικά συμπτώματα της έλλειψης αυτής της θρεπτικής ουσίας και ποιες ομάδες κινδυνεύουν από ανεπάρκεια.... Περισσότερα »

Μανταρίνι: Οφέλη στην υγεία και λίγες θερμίδεςΜανταρίνι: Οφέλη στην υγεία και λίγες θερμίδες

Τα οφέλη του μανταρινιού είναι πολύ λιγότερο γνωστά, σε σύγκριση με τα πορτοκάλια, ωστόσο, είναι πραγματικά εντυπωσιακά.... Περισσότερα »

Kαταστροφoλογία: Πώς να σταματήσετε να σκέφτεστε το χειρότερο σενάριοKαταστροφoλογία: Πώς να σταματήσετε να σκέφτεστε το χειρότερο σενάριο

Ο στόχος ενός θεραπευτή είναι να βοηθήσει να εκτιμάτε πιο ψύχραιμα της καταστάσεις.... Περισσότερα »

LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομήςVideo - LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής

Στο πλαίσιο του 4ου κύκλου σεμιναρίων Λαπαροσκοπικών Κολεκτομών μεταδίδεται ζωντανά χειρουργική επέμβαση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής από την αίθουσα χειρουργείου του Δ.Θ.Κ.Α. Υγεία 13:00 - 17:00. Η ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube