Ψυχοσωματική Υγεία και Μόδα

Όταν ξεχνάς την ασθένειά σου ή σε ξεχνά και αυτή ή από την πολλή σιγουριά παύεις να ενδιαφέρεσαι για την πορεία της. Σίγουρα με όλα αυτά που...

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019, 11:05
tired

Όταν ξεχνάς την ασθένειά σου ή σε ξεχνά και αυτή ή από την πολλή σιγουριά παύεις να ενδιαφέρεσαι για την πορεία της. Σίγουρα με όλα αυτά που λανσάρονται σήμερα περισσότερο ως μόδα για την υγιεινή διατροφή ή άσκηση ή απέλπιδα καταφυγή σε μεθόδους που δεν αναστρέφουν γενικότερα την πορεία της ανθρώπινης υγείας μιας και η μόλυνση του περιβάλλοντος αλλά και η αποξένωση μεταξύ των ανθρώπων είναι η πραγματικές αιτίες για ότι μας συμβαίνει, όλα αυτά δεν συμβάλλουν στο παραμικρό στην υγεία από την στιγμή που δεν τα θελήσεις αλλά πάνω απ΄όλα τα κάνεις για να βρίσκεσαι στην fit μόδα της εποχής.

Δεν θέλω βέβαια να πω με αυτό πως δεν ωφελεί το περπάτημα ή ο αθλητισμός, αυτό που θέλω να πω είναι πως προέχει πάνω απ΄όλα να έχεις εσωτερική υγεία και πρωτίστως αυτοπεποίθηση. Στην περίπτωση της χρόνιας ασθένειάς μου δεν την ξέχασα αλλά δεν την έκανα και σημαία ή τρόπο ζωής. Και αυτή με ξέχασε όχι περισσότερο λόγω φαρμακευτικής αγωγής αλλά επειδή αποφάσισα πως πρέπει να ζήσω.

Τα υπόλοιπα περί ”προσεκτικής ζωής” ναι μεν έχουν σημασία αλλά όχι καταλυτική. Προσοχή λοιπόν στο όριο ανάμεσα στην βιομηχανία της μόδας που λανσάρει κάθε είδους βοηθήματα για να είμαστε καλαίσθητοι και όχι υγιείς. Προσοχή στην διαφορά του να ασκείσαι για την υγεία σου σε ένα μολυσμένο περιβάλλον από το να χαίρεσαι πραγματικά τη ζωή και να φροντίζεις το πνεύμα και το σώμα όχι επειδή πρέπει αλλά διότι το νιώθεις.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ