Ασθενής και τήρηση προγράμματος για την υγεία

Όταν κάποιος/α έχει πληγεί από μια ασθένεια, καταλαβαίνει καλύτερα την ζωή, την αξία και το μεγαλείο της. Συμβαίνει όμως κάποτε να ξεχνιέται ο/η...

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020, 11:00
Τροποποίηση: Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020, 11:02

tired

Όταν κάποιος/α έχει πληγεί από μια ασθένεια, καταλαβαίνει καλύτερα την ζωή, την αξία και το μεγαλείο της. Συμβαίνει όμως κάποτε να ξεχνιέται ο/η ασθενής και να πάψει να προσέχει όπως θα έπρεπε.

Την ίδια στιγμή, οι προκλήσεις της ζωής δεν σταματούν, ενώ οι καταστάσεις αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή. Ο/η ασθενής εστιάζει στο πως θα περνά καλύτερα την ημέρα του, παρά αν θα φτιάξει ένα πρόγραμμα για να δώσει την δέουσα αξία στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Θέλω να πω με αυτό ότι κάποτε αδιαφορεί κανείς και παύει να θυμάται, που ναι μεν είναι καλό από κάποια άποψη, όμως η απομάκρυνση από το πρόβλημα υγείας δεν ωφελεί πάντοτε.

Η καλή ψυχολογία βοηθά βέβαια στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος υγείας. Καλό όμως κάνει και η υπενθύμιση στον εαυτό μας, αφενός ότι είμαστε φθαρτοί και αφετέρου ότι ένα πρόβλημα υγείας δεν αντιμετωπίζεται με την αδιαφορία.

Στην περίπτωσή μου και με δεδομένο ότι το πρόβλημά μου δεν έχει κάνει και πάλι την εμφάνισή του, ναι μεν αντιστάθηκα στις αρχές, ναι μεν δεν έχω σταματήσει να παίρνω τα φάρμακά μου, όμως πολλές φορές συμπεριριφέρομαι σαν όλα να έχουν τελειώσει, σα να μην υπάρχουν παρενέργειες. Λάθος αντιμετώπιση, θα έλεγα, προφανώς η μνήμη μου έχει εξασθενήσει.

Τι θέλω να πω? Απλά ότι το χρόνιο πρόβλημα υγείας δεν παύει να υφίσταται, απλά είναι εν υπνώσει. Και δεν φτάνουν τα φάρμακα ούτε ο/η γιατρός για να σου το υπενθυμίζουν κάθε φορά. Πρέπει από μόνος σου να κάνεις ένα πρόγραμμα για την υγεία σου, να σταθείς στα δικά σου πόδια, να πάψεις να αναζητάς στηρίγματα που κάποια στιγμή χάνονται.

Ο σεβασμός στο πνεύμα και το σώμα μας, η σοβαρότητα με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημά μας αλλά και οι στόχοι που πρέπει να τεθούν για την επόμενη μέρα είναι η μόνη λύση
για να αποφευχθούν τα κ’αθε λογής εμπόδια. Προσοχή λοιπόν, επικέντρωση στον στόχο αλλά πάνω απ΄όλα πρόγραμμα και αυστηρή τήρησή του. Γιατί το πρόβλημα υγείας εκδηλώνεται εκεί που δεν το περιμένεις.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ