Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΠροσωπική Ιστορία

Ασθενής και τήρηση προγράμματος για την υγεία

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 6683 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1274

Δημοσίευση: 14 Ιανουαρίου 2020
Τροποποίηση: 14 Ιανουαρίου 2020

Όταν κάποιος/α έχει πληγεί από μια ασθένεια, καταλαβαίνει καλύτερα την ζωή, την αξία και το μεγαλείο της. Συμβαίνει όμως κάποτε να ξεχνιέται ο/η ασθενής και να πάψει να προσέχει όπως θα έπρεπε.

Την ίδια στιγμή, οι προκλήσεις της ζωής δεν σταματούν, ενώ οι καταστάσεις αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή. Ο/η ασθενής εστιάζει στο πως θα περνά καλύτερα την ημέρα του, παρά αν θα φτιάξει ένα πρόγραμμα για να δώσει την δέουσα αξία στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Θέλω να πω με αυτό ότι κάποτε αδιαφορεί κανείς και παύει να θυμάται, που ναι μεν είναι καλό από κάποια άποψη, όμως η απομάκρυνση από το πρόβλημα υγείας δεν ωφελεί πάντοτε.

Η καλή ψυχολογία βοηθά βέβαια στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος υγείας. Καλό όμως κάνει και η υπενθύμιση στον εαυτό μας, αφενός ότι είμαστε φθαρτοί και αφετέρου ότι ένα πρόβλημα υγείας δεν αντιμετωπίζεται με την αδιαφορία.

Στην περίπτωσή μου και με δεδομένο ότι το πρόβλημά μου δεν έχει κάνει και πάλι την εμφάνισή του, ναι μεν αντιστάθηκα στις αρχές, ναι μεν δεν έχω σταματήσει να παίρνω τα φάρμακά μου, όμως πολλές φορές συμπεριριφέρομαι σαν όλα να έχουν τελειώσει, σα να μην υπάρχουν παρενέργειες. Λάθος αντιμετώπιση, θα έλεγα, προφανώς η μνήμη μου έχει εξασθενήσει.

Τι θέλω να πω? Απλά ότι το χρόνιο πρόβλημα υγείας δεν παύει να υφίσταται, απλά είναι εν υπνώσει. Και δεν φτάνουν τα φάρμακα ούτε ο/η γιατρός για να σου το υπενθυμίζουν κάθε φορά. Πρέπει από μόνος σου να κάνεις ένα πρόγραμμα για την υγεία σου, να σταθείς στα δικά σου πόδια, να πάψεις να αναζητάς στηρίγματα που κάποια στιγμή χάνονται.

Ο σεβασμός στο πνεύμα και το σώμα μας, η σοβαρότητα με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημά μας αλλά και οι στόχοι που πρέπει να τεθούν για την επόμενη μέρα είναι η μόνη λύση
για να αποφευχθούν τα κ’αθε λογής εμπόδια. Προσοχή λοιπόν, επικέντρωση στον στόχο αλλά πάνω απ΄όλα πρόγραμμα και αυστηρή τήρησή του. Γιατί το πρόβλημα υγείας εκδηλώνεται εκεί που δεν το περιμένεις.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 918

#1 Δημοσίευση: 14 Ιανουαρίου 2020

Θα συμφωνήσω απόλυτα.

Και εγώ από την πλευρά μου δεν θα έλεγα ότι τηρώ κατά γράμμα τις ιατρικές οδηγίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας που έχω.

Ξεχνιέμαι συχνά - κάτι που είναι καλό - και αναλώνομαι στην καθημερινότητα χωρίς να προσέχω - κάτι που δεν είναι φυσικά καλό.

Οι αρχαίοι Έλληνες φρόντιζαν με μεγάλη προσοχή το σώμα και το πνεύμα. Το σώμα δεν είναι κάτι που κουβαλάμε μηχανικά και που μας κουράζει. Δεν είναι σε καμία περίπτωση περιττό βάρος.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1274

#2 Δημοσίευση: 14 Ιανουαρίου 2020

Υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το πρόγραμμα και τους στόχους στην ζωή? Η ψυχοσωματική υγεία είναι το Α και το Ω.

  • Απάντηση

stellaa
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 96

#3 Δημοσίευση: 15 Ιανουαρίου 2020

Αρχική δημοσίευση #1:
Θα συμφωνήσω απόλυτα. Και εγώ από την πλευρά μου δεν θα έλεγα ότι τηρώ κατά γράμμα τις ιατρικές οδηγίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας που έχω.Ξεχνιέμαι συχνά - κάτι που είναι καλό - και αναλώνομαι στην καθημερινότητα χωρίς να προσέχω - κάτι που δεν είναι φυσικά καλό...

Επίσης θα συμφωνήσω με την προσέγγιση. Κι εγώ προσπαθώ να τηρώ κατά γράμμα τις οδηγίες, να ακολουθώ όσο πιο σωστό πρόγραμμα γίνεται αλλά θα παραδεχτώ ότι δέχομαι αυστηρότατη κριτική και αποδοκιμασία από το περιβάλλον μου. Με θεωρούν υποχονδριακή, υπερβολική κι άλλα τέτοια.
Έχω ένα αυτοάνοσο που προκαλεί διάφορα προβλήματα που θέλουν συστηματική παρακολούθηση για να μην ξεφεύγει η κατάσταση. Αποφεύγω να κάνω αυθαιρεσίες, πάντα ζητάω συμβουλές για οτιδήποτε με προβληματίζει.
Δεν υπάρχει κάτι απόλυτο στην θεραπευτική διαδικασία αλλά κάθε περίπτωση απαιτεί εξατομικευμένη καθοδήγηση. Είμαι τυχερή σε αυτό γιατί έχω καλή συνεργασία μέχρι στιγμής με τον γιατρό που με παρακολουθεί και φυσικά όσο αυτό λειτουργεί επωφελώς δεν έχω κανένα λόγο να μην το αναγνωρίζω.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1274

#4 Δημοσίευση: 15 Ιανουαρίου 2020

Αρχική δημοσίευση #3:
Επίσης θα συμφωνήσω με την προσέγγιση. Κι εγώ προσπαθώ να τηρώ κατά γράμμα τις οδηγίες, να ακολουθώ όσο πιο σωστό πρόγραμμα γίνεται αλλά θα παραδεχτώ ότι δέχομαι αυστηρότατη κριτική και αποδοκιμασία από το περιβάλλον μου. Με θεωρούν υποχονδριακή, υπερβολική κι άλλα τέτοια. Έχω έν...

Καλημέρα stellaa

Πολύ καλά κάνεις και τηρείς το πρόγραμμά σου και ακόμη πιο σημαντικό είνια που έχεις μια καλή συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό σου. Αυτοί που από το στενό περιβάλλον εκφέρουν γνώμες, είναι συνήθως εκείνοι που θεωρούν εαυτούς αρμόδιους να σε κρίνουν όταν δεν έχουν πρώτα απ΄όλα έρθει στην θέση σου.

Το οικείο περιβάλλον χρειάζεται χωρίς τους χαρακτηρισμούς και τις ταμπέλες.

Συνέχισε τον αγώνα σου!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Έξι τροφές στο "μικροσκόπιο" για καρκίνο του μαστούΈξι τροφές στο "μικροσκόπιο" για καρκίνο του μαστού

Μία ενδιαφέρουσα διεθνής μελέτη, με ελληνική συμμετοχή, αποκαλύπτει όσα πρέπει να αποφεύγονται, για να επιτυγχάνεται πρόληψη της νόσου.... Περισσότερα »

Διαδικτυακός χάρτης απεικονίζει την εξάπλωση της επιδημίας του κοροναϊού σχεδόν σε πραγματικό χρόνοΔιαδικτυακός χάρτης απεικονίζει την εξάπλωση της επιδημίας του κοροναϊού σχεδόν σε πραγματικό χρόνο

Η ιστοσελίδα δείχνει στατιστικά στοιχεία για τους θανάτους και τα επιβεβαιωμένα περιστατικά του 2019-nCoV, σε παγκόσμιο χάρτη,... Περισσότερα »

Πώς θα προστατεύσετε το πάγκρεαςΠώς θα προστατεύσετε το πάγκρεας

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πόσο σημαντικό είναι για εμάς να διατηρούμε το πάγκρεας υγιές.... Περισσότερα »

7 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν τον κίνδυνο  κατάθλιψης7 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν τον κίνδυνο  κατάθλιψης

Η αποφυγή αυτών των συνηθειών μπορεί να φτιάξει τη διάθεσή σας και να μειώσει τον κίνδυνο κατάθλιψης.... Περισσότερα »

Η βασική διαφορά της παραδοσιακής μεθόδου pilates και του clinical pilatesVideo - Η βασική διαφορά της παραδοσιακής μεθόδου pilates και του clinical pilates

Πολλοί αναρωτιούνται ποια είναι η διαφορά του clinical pilates από το pilates. Η Ιωάννα, φυσικοθεραπεύτρια και καθηγήτρια pilates μας απαντάει στην ερώτηση τονίζοντας πως το κλειδί είναι η προσαρμογή. Ταυτόχρονα, ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube