Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΠροσωπική Ιστορία

Θαρραλέοι ασθενείς ή αγωνιστές της ζωής

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 10097 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 963

Δημοσίευση: 16 Ιανουαρίου 2020
Τροποποίηση: 16 Ιανουαρίου 2020

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ειδικά όταν βλέπω ανθρώπους με σπάνια νοσήματα, με πολλαπλούς όγκους, με μικρό ενίοτε προσδόκιμο όριο ζωής, ο τρόπος που αγωνίζονται να επιβιώσουν, το θάρρος που έχουν και η υπομονή με την οποία έχουν οπλιστεί.

Μου προξενεί μεγάλη επίσης εντύπωση που πολλοί άλλοι - μάλλον κατά φαντασίαν ασθενείς - διαμαρτύρονται με το παραμικρό, θεωρώντας πως όλοι πρέπει να είναι δίπλα τους. Αυτή η αντίθεση είναι που κάνει την διαφορά.

Συνήθως οι πρώτοι δεν θα σου πουν ποτέ τι τραβάνε στα νοσοκομεία, ίσως και να μην θέλουν να αποκαλύψουν τις συνθήκες για να μην θίξουν κανέναν για τον απλούστατο λόγο ότι σημασία πια για αυτούς έχει να ζήσουν την κάθε μέρα, να απολαύσουν την ζωή. Από την άλλη, οι διαμαρτυρόμενοι για το παραμικρό κραυγάζουν και οδύρονται, φοβούμενοι μη χάσουν τα κεκτημένα.

Οι πρώτοι, είναι οι αγωνιστές της ζωής. Οι δεύτεροι, απλά τοξικοί χαρακτήρες. Νηφαλιότητα από την μια, χωρίς λόγο οχλαβοή από την άλλη. Θάρρος από την μια, μεμψιμοιρία από την άλλη.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1297

#1 Δημοσίευση: 16 Ιανουαρίου 2020

Καλημέρα!

Υποκλίνομαι σε αυτούς τους αγωνιστές της ζωής. Βγάζω το καπέλο σε όλους όσους βάζουν μπροστά την ανθρωπιά και το κουράγιο από το να κλαίγονται νυχθημερόν για το κακό που τους βρήκε. Μακάρι να υπήρχε η ανάλογη Παιδεία και καλλιέργεια στον κόσμο.

Από τι να εμπνευστεί όμως κανείς στην χώρα της ασύδοτης φωνασκίας? Μήπως από τον τρόπο ζωής ή από την ανύπαρκτη εκπαίδευση?

Ακόμη και οι τοίχοι της πόλης, έλεγε ο Πλάτων, εκπαιδεύουν τους πολίτες. Σήμερα η αξιοπρέπεια έχει χαθεί στις πόλεις - τερατουργήματα. Γιατί να είναι διαφορετική η συμπεριφορά των μαζών?

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 934

#2 Δημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2020

Ποιος δεν θα έδινε συγχαρητήρια σε εκείνους τους ανθρώπους που θυσιάζουν τα πάντα για να βρεθούν αντιμέτωποι με το πρόβλημά τους, εκείνοι που μάχονται για να επιβιώσουν. Στερούμενοι τα πάντα, ερχόμενοι σε αντίθεση ακόμη και με τον ίδιο τους τον εαυτό, δίνουν έναν μεγάλο αγώνα για την ζωή.

Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να προβάλλονται ως πρότυπο για τους υπολοίπους. Που συνήθως δεν γίνεται.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Ιδέες για να τρέφεται υγιεινά το παιδίΙδέες για να τρέφεται υγιεινά το παιδί

Ο ρόλος της οικογένειας, του σχολείου, του φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος είναι πολύ σημαντικός για τη διαμόρφωση των υγιεινών διατροφικών συνηθειών.... Περισσότερα »

‘’Ύποπτο’’ για κοροναϊό τo ταξίδι στην Ιταλία‘’Ύποπτο’’ για κοροναϊό τo ταξίδι στην Ιταλία

Σε αλλαγή των παραμέτρων χαρακτηρισμού ενός κρούσματος ως "ύποπτου", προχωρούν οι Έλληνες επιδημιολόγοι, εντάσσοντας και τη γειτονική χώρα στα ... Περισσότερα »

Φυσικοί τρόποι να απαλλαγείτε από την ημικρανία και τον πονοκέφαλοΦυσικοί τρόποι να απαλλαγείτε από την ημικρανία και τον πονοκέφαλο

Τα αναλγητικά μπορούν να σας ανακουφίσουν από τον πόνο, αλλά κάποιες φορές μπορείτε να τα αποφύγετε, δοκιμάζοντας κάτι από τα παρακάτω.... Περισσότερα »

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν σας παίρνουν αγκαλιά;Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν σας παίρνουν αγκαλιά;

Τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία από το αγκάλιασμα- από τη μείωση του άγχους μέχρι την καλύτερη σεξουαλική ζωή.... Περισσότερα »

Η εκδήλωση για την απονομή των βραβείων του Iatronet.gr και του περιοδικού 'Υγεία + Ομορφιά'Video - Η εκδήλωση για την απονομή των βραβείων του Iatronet.gr και του περιοδικού 'Υγεία + Ομορφιά'

Με μία πρωτοποριακή και διαφανή διαδικασία, στην οποία τον πρώτο λόγο είχε το κοινό, επιλέχθηκαν οι νικητές του πρωτοποριακού νέου θεσμού "Βραβεία Iatronet - "Υγεία + Ομορφιά". Το κοινό συμμετείχε ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube