Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΠροσωπική Ιστορία

Η αιμοκάθαρση, είναι ένας άλλος τρόπος ζωής

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 19741 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

ΠΑΝΤΕΛΉΣ ΧΑΤΖΉΣ
Μέλος

Εγγραφή: 29/1/2020
Δημοσιεύσεις: 4

Δημοσίευση: 29 Ιανουαρίου 2020

Αφορά: Νεφροπάθεια

Με λένε Παντελή Χατζή και είμαι από Νάουσα, Ημαθίας.

Το 1999 ξεκίνησε άσχημα για μένα.

Από την 1η Ιανουαρίου άρχισαν κάτι περίεργοι πόνοι στο ύψος των νεφρών και ρινορραγία κάθε μέρα. Ο πόνος ήταν τόσο ισχυρός που δεν μπορούσα να περπατήσω περισσότερο από 5 μέτρα, χωρίς να σταματήσω για ξεκούραση. Περνούσαν οι μέρες, οι εβδομάδες, οι μήνες.Φτάνουμε Δεκέμβρη. Πλέον δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι. Το δέρμα μου είχε ένα κιτρινόμαυρο χρώμα και η ανάσα μου ήταν βαριά. Σε όσους γιατρούς πήγα, έλεγαν το ίδιο: «Συμπτώματα ίωσης, υπερκόπωσης. Αντιβίωση, και αποσυμφορητικά μύτης».

31 Δεκέμβρη, 1999. Περίπου δύο ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου, αιματουρία και ρινορραγία μαζί με την πίεση στο 24, εκείνη την ώρα. Οι γονείς μου, με πήγαν στο νοσοκομείο σχεδόν σηκωτό.

Τα πρώτα αποτελέσματα, σαν κεραμίδα… 9.5 κρεατινίνη, 270 ουρία, με πολύ χαμηλό το οξυγόνο στο αίμα μου. Χρειαζόμουν άμεσα αιμοκάθαρση, αν κατάφερνα να φτάσω στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, την επόμενη μέρα. Με τρείς αιμοκαθάρσεις τα νεφρά λειτούργησαν ξανά και κράτησαν 5μιση χρόνια, με διατροφή.

Η Νεφρική Ανεπάρκεια είναι μια αθόρυβη, ασυμπτωματική νόσος, μέχρι να εκδηλωθεί. Όμως όταν εκδηλωθεί, είναι αργά. Τότε χρειάζεσαι θεραπεία. Πρώτη φορά μπήκα σε κανονικό πρόγραμμα αιμοκάθαρσης στα 19 μου χρόνια, στις 16 Απριλίου 2005, μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2011 που έκανα μεταμόσχευση νεφρού.

Αυτά τα χρόνια στην αιμοκάθαρση, σε γενικές γραμμές, ήταν καλά. Ίσως επειδή προσαρμόζομαι πολύ εύκολα σε μια κατάσταση. Προβλήματα υπήρχαν, όμως πάντα σκεφτόμουν θετικά. Ακόμα και μέσα απ’όλα αυτά τα προβλήματα, κρατούσα κάτι καλό.

Στην αιμοκάθαρση, υπήρχαν πολλοί περιορισμοί. Προσοχή στο κάλιο, στον φώσφορο, στο αλάτι και φυσικά στα υγρά που πίνεις. Είναι ένας άλλος τρόπος ζωής.Φτάνουμε στην μεταμόσχευση... Δότρια ήταν η μητέρα μου. Ήταν ένα άψογο μόσχευμα το οποίο λειτούργησε μόλις στα τρία λεπτά μετά την σύνδεση. Η μεταμόσχευση κράτησε 4.5 χρόνια. Χρόνια καλά και άσχημα. Νομίζω πως κέρδισα πολλά από την εμπειρία της μεταμόσχευσης. Δεν ήξερα, πόσα πράγματα πρέπει να προσέχω, για τον φόβο των λοιμώξεων, μιας και η ανοσοκαταστολή, ήταν εκεί και καραδοκούσε κάθε στιγμή. Τελικά η απόρριψη του μοσχεύματος ήρθε από ενδονοσοκομειακό μικρόβιο, την klebsiella.Κάνω ξανά αιμοκάθαρση από τον Αύγουστο του 2015 μέχρι και σήμερα. Τα τελευταία 5 χρόνια είμαι ο ιδρυτής και διαχειριστής του blog www.nefropatheis.gr και της ομάδας στο Facebook «Νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένοι Ελλάδας». Επίσης είμαι διαχειριστής της ομάδας «ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ» της καλής μου φίλης, Έλενας Καραμπή.

Την ομάδα «Νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένοι Ελλάδας» την δημιούργησα από την ανάγκη μου για ενημέρωση. Ενημέρωση για μένα, αλλά και ενημέρωση από μένα προς τους συνασθενείς μου. Στην ομάδα είμαστε 5 διαχειριστές, με άψογη συνεργασία. Επίσης, να αναφέρω πως εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου, λειτουργεί και τράπεζα αίματος της ομάδας μας με επωνυμία «Νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένοι Ελλάδας», με έδρα το νοσοκομείο Νάουσας.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1162

#1 Δημοσίευση: 29 Ιανουαρίου 2020

Αγαπητέ κε Χατζή,

καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε στην παρέα του Βήματος!

Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες αλλά και την πολύ ενδιαφέρουσα προσωπική σας ιστορία που θα πρέπει να αγγίξει πολλούς.

Το Βήμα του Ασθενή είναι ένα δημιουργικό forum όπου καταθέτει κανείς την προσωπική του εμπειρία.

Με τον τρόπο αυτό ενημερώνεται ο κόσμος για τις διάφορες ασθένειες, την εμφάνισή τους αλλά και τους τρόπους άρσης των καθημερινών αδιεξόδων αναφορικά με την αντιμετώπισή τους.

Η χρόνια εμπειρία σας είναι πολύτιμη.

  • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 275

#2 Δημοσίευση: 29 Ιανουαρίου 2020

Παντελή είσαι άξιος. Ναι η ενημέρωση του κόσμου, ακόμα και των γιατρών είναι πάρα πολύ σημαντικό πράγμα.
Ο πατέρας μου είναι νεφροπαθής τελικού σταδίου και κάνει περιτοναϊκή διύλιση 10 χρόνια τώρα. Είναι ευχαριστημένος με την μέθοδο γιατί είναι ανεξάρτητος. Την κάνει όλη την διαδικασία στο σπίτι.
Αλλά μάλλον δεν έχει σημασία. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να επιλέξει.
Θα προωθήσω την ανάρτησή σου και να γνωρίσουν το blog σου.

  • Απάντηση

ΠΑΝΤΕΛΉΣ ΧΑΤΖΉΣ
Μέλος

Εγγραφή: 29/1/2020
Δημοσιεύσεις: 4

#3 Δημοσίευση: 29 Ιανουαρίου 2020

Αρχική δημοσίευση #2:
Παντελή είσαι άξιος. Ναι η ενημέρωση του κόσμου, ακόμα και των γιατρών είναι πάρα πολύ σημαντικό πράγμα. Ο πατέρας μου είναι νεφροπαθής τελικού σταδίου και κάνει περιτοναϊκή διύλιση 10 χρόνια τώρα. Είναι ευχαριστημένος με την μέθοδο γιατί είναι ανεξάρτητος. Την κάνει όλη την δια...

Καλησπέρα Έφη. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Προφανώς ο μπαμπάς σου κάνει περιτοναϊκή κάθαρση. Σε ευχαριστώ για την κοινοποίηση.

  • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 275

#4 Δημοσίευση: 30 Ιανουαρίου 2020

Παντελή σ’ ευχαριστώ πολύ για την διόρθωση, οι στρεβλές πληροφορίες παραπλανούν έστω και κατά λάθος

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

ΜΕΘ : Αγώνας δρόμου για την αύξησή τουςΜΕΘ : Αγώνας δρόμου για την αύξησή τους

Σε πυρετό το υπουργείο Υγείας, για να εξασφαλίσει τις υποδομές, τα υλικά και τον εξοπλισμό που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της επιδημίας... Περισσότερα »

Οι 19 περιοχές που αντιστέκονται στον κορωνοϊόΟι 19 περιοχές που αντιστέκονται στον κορωνοϊό

Πώς διαμορφώνεται ο επιδημιολογικός χάρτης, έπειτα από την έκδοση της τελευταίας έκθεσης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.... Περισσότερα »

Τι πρέπει να τρώει η έγκυοςΤι πρέπει να τρώει η έγκυος

Προτεραιότητα στη διατροφή της πρέπει να είναι οι τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο.... Περισσότερα »

Μελέτη: Πιο βαριά νοσούν από κορωνοϊό οι καπνιστέςΜελέτη: Πιο βαριά νοσούν από κορωνοϊό οι καπνιστές

Μεγαλύτερη είναι η επίπτωση της COVID-19 στον πληθυσμό των καπνιστών, όπως προκύπτει από σειρά μελετών που περιλαμβάνονται σε αξιολόγηση Ελλήνων επιστημόνων.... Περισσότερα »

Πέντε διατροφικές συστάσεις κατά την παραμονή στο σπίτι λόγω κοροναϊούVideo - Πέντε διατροφικές συστάσεις κατά την παραμονή στο σπίτι λόγω κοροναϊού

"Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις", τονίζει ο Διαιτολόγος -Διατροφολόγος, Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου. Ζωτικής σημασίας η σύσταση "Μένουμε σπίτι", όμως με προσοχή στην διατροφή για την αποφυγή περιττού ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης