Μαρτυρίες ασθενών και χρησιμότητά τους

Οι πολλές αφηγήσεις από τις εμπειρίες μιας ασθένειας είναι τόσο χρήσιμες που λειτουργούν διδακτικά στους ανθρώπους, όταν διαπιστώνουν πως πράγματι...

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020, 12:30
Τροποποίηση: Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020, 12:32

Διαχειριστής

Οι πολλές αφηγήσεις από τις εμπειρίες μιας ασθένειας είναι τόσο χρήσιμες που λειτουργούν διδακτικά στους ανθρώπους, όταν διαπιστώνουν πως πράγματι υπάρχουν πολλές δυνάμεις και δυνατότητες στο να μπορέσει κάποιος να αναταπεξέλθει αποτελεσματικά σε ένα πρόβλημα υγείας.

Αυτή είναι και η ουσία του forum ”Βήμα του Ασθενή”, να μπορέσει να αναδείξει και να καταγράψει παρόμοιες ιστορίες ασθενών που λειτουργούν ως διδακτική εμπειρία σε όλους μας, υποδεικνύοντας τρόπους και μεθόδους αντιμετώπισης ενός προβλήματος υγείας.

Οι προσωπικές μαρτυρίες, οι ιστορικές αφηγήσεις περιστατικών εκδήλωσης και θεραπευτικής αγωγής μιας ασθένειας, είναι τόσο σημαντικές και γόνιμες που ενίοτε κλέβουν στην κυριολεξία την παράσταση για τον τρόπο που κάποιος/α βρίσκει ”παραθυράκια” για να ξεφύγει από την απαισιοδοξία που κυριαρχεί όταν υφίσταται ένα πρόβλημα υγείας.

Σε καμία περίπτωση η προσωπική μαρτυρία δεν είναι ”ξεμπρόστιασμα” ούτε ”διαφήμιση” της περιπέτειάς μας. Τουναντίον, προσφέρει καλές πρακτικές και συμβουλές για το πως και με ποιο τρόπο μπορούμε να σταθούμε απέναντι σε μια ασθένεια.

Σε τελική ανάλυση, ο διάλογος και η αλληλεγγύη είναι βασικά συστατικά της ανθρώπινης επικοινωνίας. Για αυτό και μόνο τον λόγο οι προσωπικές μαρτυρίες είναι απαραίτητες.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ