Ο φόβος των πολλών

Όλοι εμείς οι ασθενείς με χρόνια αυτοάνοσα νοσήματα μάλλον θα ξεχαστούμε μετά την άρση των μέτρων κατά του κορωνοιού, αφού το ενδιαφέρον θα εστιαστεί...

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020, 10:47
Τροποποίηση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020, 10:48

tired

Όλοι εμείς οι ασθενείς με χρόνια αυτοάνοσα νοσήματα μάλλον θα ξεχαστούμε μετά την άρση των μέτρων κατά του κορωνοιού, αφού το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στον γενικό πληθυσμό και στο πως αυτός θα συμπεριφερθεί από την στιγμή που θα αρθούν οι περιορισμοί.

Συνήθως τέτοιες ώρες μας θυμούνται και εμάς, πως δηλαδή υπάρχουν και άνθρωποι με ειδικά προβλήματα που θα πρέπει να τυγχάνουν αξιοπρεπούς μεταχείρισης. Το αυτοάνοσο νόσημα είναι απειλητικό για την υγεία γιατί ακριβώς δεν γνωρίζουμε την αιτία της εκδήλωσής του.

Οι ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα χρήζουν καλύτερης συμπεριφοράς στον χώρο εργασίας τους και γενικότερα στην καθημερινότητά τους. Στην πραγματικότητα όμως αυτό δεν συμβαίνει και συνήθως υφίστανται διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Μακάρι η πανδημία του κορωνοιού να αποτελέσει την αφορμή για περαιτέρω σκέψεις που αφορούν την εξασφάλιση ενός ισχυρού συστήματος υγείας που θα λαμβάνει σοβαρά υπόψιν τους ανθρώπους με ειδικά προβλήματα. Δεν το νομίζω όμως καθώς αυτό που επείγει, είναι μάλλον να καταλαγιάσει ο φόβος των πολλών.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ