Συνεχής μάχη κατά της χρόνιας ασθένειας

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020
tired

H μάχη που δίδεται σε προσωπικό επίπεδο για την καταπολέμηση μιας χρόνιας ασθένειας πρέπει να είναι συνεχής και αδιάλλειπτη, χωρίς την παραμικρή παύση και τερματισμό. Η χρόνια ασθένεια από ένα σημείο και μετά εξαρτάται από την άμυνα του οργανισμού, από το πως τον θωρακίζουμε και τον προστατεύουμε από εξωτερικούς κινδύνους.

Η χρόνια ασθένεια δημιουργεί πολλές ψυχικές παρενέργειες, κλονίζει την εσωτερική ψυχολογία, δημιουργεί αμφιβολίες και άγχος. Όλα τα δίκια με το μέρος τους έχουν οι χρόνοι ασθενείς και για αυτό τον λόγο τους συγχωρούνται τα όποια λάθη.

Αυτό όμως που δεν συγχωρείται, είναι να αδρανοποιηθεί και να θεωρήσει κανείς ότι έχει χάσει το παιχνίδι σε περιόδους επιπλοκών ή έξαρσης της ασθένειας. Εκεί βέβαια χρειάζεται την βοήθεια και συμπαράσταση του οικείου περιβάλλοντος που όμως πολλές φορές απουσιάζει.

Η ενεργοποίηση λοιπόν των ατομικών αντανακλαστικών είναι η μόνη λύση. Μερικές φορές αξίζει να αλλάζουμε την οπτική των πραγμάτων και ας φαίνεται δύσκολο. Ουσιαστικά το πιο δύσκολο είναι να βλέπει κανείς τη ζωή με αισιοδοξία ακόμη και όταν οι συνθήκες δεν βοηθούν. Εξάλλου εκεί είναι που μετράμε πραγματικά τις δυνάμεις μας. Το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Καλημέρα!

Όντως δεν πρέπει να πτοούμαστε από τυχόν αναζοπυρώσεις της ασθένειας και μάλλον θα πρέπει να επιδεικνύουμε την μέγιστη υπομονή. Ποτέ στην ζωή δεν έρχονται τα πράγματα όπως τα θέλουμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι συχνά υποφέρουμε από όλες τις απόψεις. Εκεί όμως πρέπει να δείξουμε την δύναμη αλλά και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Και σιγά - σιγά τα προβλήματα θα συρρικνώνονται.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ