Η διερεύνηση της άγνωστης περιοχής

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020
tired

Πολλοί είναι οι ασθενείς που καταφεύγουν στην λύση των ψυχοφαρμάκων για να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη ηρεμία το πρόβλημά τους. Ξέρω περίπτωση ανθρώπου που έπαιρνε ηρεμιστικά για να αποφύγει τις κακές σκέψεις και να δώσει και πάλι στον εαυτό του τις απαραίτητες ανάσες.

Όμως με αυτή την τακτική δεν λύνεται το πρόβλημα. Ο ίδιος αυτός άνθρωπος που εκμυστηρεύτηκε ότι ναι μεν ηρέμησε, όμως αισθάνεται πως πλέον εξαρτάται από αυτά τα φάρμακα. Άρα λοιπόν αυτό που προέχει, είναι να βλέπουμε τα πράγματα από την θετική τους σκοπιά. Κανένα χάπι δεν φέρνει ευτυχία, παρά μία πιο αισιόδοξη κατάσταση και αυτή προσωρινά.

Ο εαυτός μας είναι το στήριγμά μας, εκεί όπου θα πρέπει να καταφεύγουμε για να ανασύρουμε τις ξεχασμένες δυνάμεις. Εξάλλου όπως είχε πει και κάποιος, με τον εαυτό μας ξεκινάμε και με αυτόν τελειώνουμε. Στο μεσοδιάστημα υπάρχει μόνο μια άγνωστη περιοχή που πρέπει να διερευνηθεί.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ο εαυτός μας θέλει μία ώθηση να βγει μπροστά και να δώσει τις απαραίτητες ανάσες ζωής. Το πρόβλημα είναι ότι συχνά τον ξεχνάμε και δεν τον συμβουλευόμαστε. Τρόπον τινα, τον αποκλείουμε. Αυτό είναι το πρώτο και τελευταίο λάθος.

Καλημέρα σας

Ασφαλώς και δεν είναι λύση τα ηρεμιστικά! όμως ενίοτε όταν το άγχος ξεπερνά κάθε όριο, δεν θα πρέπει να καταφεύγουμε σε αυτά? Κάποιος φορές ο εαυτός μας δεν μας βοηθά και χρειάζεται να τον στηρίξουμε. Δεν λέω ότι τα χάπια είναι η λύση αλλά όταν το πράγμα φτάνει στο απροχώρητο....


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ