Η διερεύνηση της άγνωστης περιοχής

Πολλοί είναι οι ασθενείς που καταφεύγουν στην λύση των ψυχοφαρμάκων για να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη ηρεμία το πρόβλημά τους. Ξέρω περίπτωση...

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020, 10:22
tired

Πολλοί είναι οι ασθενείς που καταφεύγουν στην λύση των ψυχοφαρμάκων για να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη ηρεμία το πρόβλημά τους. Ξέρω περίπτωση ανθρώπου που έπαιρνε ηρεμιστικά για να αποφύγει τις κακές σκέψεις και να δώσει και πάλι στον εαυτό του τις απαραίτητες ανάσες.

Όμως με αυτή την τακτική δεν λύνεται το πρόβλημα. Ο ίδιος αυτός άνθρωπος που εκμυστηρεύτηκε ότι ναι μεν ηρέμησε, όμως αισθάνεται πως πλέον εξαρτάται από αυτά τα φάρμακα. Άρα λοιπόν αυτό που προέχει, είναι να βλέπουμε τα πράγματα από την θετική τους σκοπιά. Κανένα χάπι δεν φέρνει ευτυχία, παρά μία πιο αισιόδοξη κατάσταση και αυτή προσωρινά.

Ο εαυτός μας είναι το στήριγμά μας, εκεί όπου θα πρέπει να καταφεύγουμε για να ανασύρουμε τις ξεχασμένες δυνάμεις. Εξάλλου όπως είχε πει και κάποιος, με τον εαυτό μας ξεκινάμε και με αυτόν τελειώνουμε. Στο μεσοδιάστημα υπάρχει μόνο μια άγνωστη περιοχή που πρέπει να διερευνηθεί.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ