Οι συζητήσεις για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020
Τροποποίηση: Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020

tired

Το θέμα είναι να πληροφορηθούν οι πολίτες για την εξεύρεση και προσφορά του εμβολίου από το νέο έτος και όχι γενικά και αόριστα να μιλούν οι Αρχές για κάποιο εμβόλιο που θα έρθει κάποια στιγμή μετά από καιρό, γιατί αυτό γεμίζει τους πολίτες με ανασφάλεια.

Διαβάζοντας τον ξένο τύπο, βλέπω ότι γίνονται ήδη πολλές συζητήσεις για το αύριο του εμβολίου, για το πως και πότε θα εμβολιαστεί ο κόσμος αλλά πάνω απ΄όλα για το ποιοι θα εμβολιαστούν στην αρχή.

Είναι σίγουρο λοιπόν, απ΄όσα διαβάζω, ότι προτεραιότητα θα δοθεί στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Αυτό σημαίνει ότι οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένουν.

Στην πράξη λοιπόν δεν θα αλλάξουν και πολλά πράγματα με τους πρώτους εμβολιασμούς. Τώρα, αναφορικά με τις παρενέργειες του εμβολίου, και τις πιθανές παράπλευρες απώλειες, όλα τίθενται σε συζήτηση.

Ας περιμένουμε όμως καλύτερα να δούμε τι θα γίνει. Γιατί όντως έχουμε ακόμη να διατρέξουμε μεγάλο Μαραθώνιο ενόψει και του επερχόμενου χειμώνα.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ναι όντως μπορώ και εγώ να το διαβεβαιώσω ότι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες γίνονται πολλές συζητήσεις για το τι θα γίνει μετά τον εμβολιασμό. Πρέπει λοιπόν και εδώ να ξεκινήσει αυτός ο διάλογος για τον επιτυχή προγραμματισμό των εμβολιασμών ανά κατηγορία και πάθηση. Έχουμε χρόνο μεν, είναι πολλές οι ομάδες υψηλού κινδύνου δε, οι οποίες πρέπει να καθοριστούν. .


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ