Ευρωπαική Ημέρα Φροντιστή

Το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ (www.epioni.gr) γιορτάζει την πρώτη ευρωπαϊκή ημέρα φροντιστή με σκοπό την αναγνώριση, την υποστήριξη και την...

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020, 10:07
Διαχειριστής

Το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ (www.epioni.gr) γιορτάζει την πρώτη ευρωπαϊκή ημέρα φροντιστή με σκοπό την αναγνώριση, την υποστήριξη και την ενδυνάμωση των άτυπων φροντιστών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σήμερα, στις 6 Οκτωβρίου 2020 στην Αθήνα, το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών γιορτάζει την πρώτη του είδους της, Ευρωπαϊκή Ημέρα Φροντιστή που φιλοξενείται από τους Eurocarers, για να επισημάνει τον ανεκτίμητο ρόλο των οικογενειακών φροντιστών και την ανάγκη τους για υποστήριξη σε όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που χρηματοδοτείται από την ΕΕ, οι άτυποι φροντιστές σε ολόκληρη την ΕΕ παρέχουν πάνω από το 80 τοις εκατό της συνολικής φροντίδας, ενώ οι γυναίκες παρέχουν περίπου τα δύο τρίτα της περίθαλψης.

Οι φροντιστές συχνά αντιμετωπίζουν κοινωνικές, επαγγελματικές, υγειονομικές και οικονομικές προκλήσεις που τους εμποδίζουν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Στην Ελλάδα, ο αριθμός των φροντιστών εκτιμάται άνω των 3.600.000, το 34 τοις εκατό το πληθυσμού. (Eurofound).

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ