Προβολή

Το Βήμα του ΑσθενήΕκδηλώσεις - ΔράσειςΣυνεντεύξεις Τύπου - Συνέδρια - Ημερίδες

Προς οριστική νίκη στη μάχη κατά του καρκίνου?

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 6410 επισκέπτες - 4 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 969

Δημοσίευση: 9 Μαρτίου 2016
Τροποποίηση: 9 Μαρτίου 2016

Βρεθήκαμε χθες στο Caravel για να παρακολουθήσουμε το πολύ ενδιαφέρον συνέδριο για τον καρκίνο. Πραγματικά - πέρα από τις απαισιόδοξες επισημάνσεις περί νέων μορφών καρκίνου που εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα - οι ομιλίες των Ελλήνων καθηγητών και ερευνητών που εργάζονται στις ΗΠΑ, κ.κ Παυλάκη και Ηλιόπουλου, μας αναπτέρωσαν τις ελπίδες εις ότι αφορά την καταπολέμηση της ασθένειας αυτής. Ειπώθηκε μεταξύ άλλων, ότι με τις συνδυαστικές ανοσοθεραπείες αλλά και την γονιδιακή μελέτη, σε λίγα χρόνια ο καρκίνος θα είναι πλέον παρελθόν, όπως έχει γίνει με τον HIV - AIDS που θέριζε την δεκαετία ΄80. Επίσης εντυπωσιακό ήταν το στοιχείο περί θεαματικής ανόδου του προσδόκιμου μέσου ορίου ζωής που σε λίγο καιρό θα φτάνει τα 85, με στόχο τις επόμενες δεκαετίες να φτάσει τα 100! Σε κάθε περίπτωση, παρόμοια συνέδρια όχι μόνο βοηθούν στην σωστή ενημέρωση αλλά συμβάλλουν κατά πολύ στην τόνωση του ηθικού των ασθενών. Ο καρκίνος δεν είναι πλέον ανίκητος και δεν θα πρέπει να συνδέεται επουδενί με τον θάνατο.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 757

#1 Δημοσίευση: 9 Μαρτίου 2016

Πολύ σωστά αγαπητέ διαχειριστή.

Όντως σε αυτό το συνέδριο ειπώθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα. Οι ασθενείς θέλουν να πιαστούν από μια ελπίδα αν και πλέον έχουν καταλάβει πως πολλές μορφές καρκίνου αν προληφθούν, είναι πλήρως ιάσιμες. Μακάρι να γίνονται πιο συχνά τέτοια συνέδρια.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1079

#2 Δημοσίευση: 10 Μαρτίου 2016

Συμφωνώ και επαυξάνω. Με τέτοιες θετικές πληροφορίες γεννιέται κάποια ελπίδα στους ασθενείς. Θα έλεγα πως τέτοια συνέδρια με σημαντικούς ομιλητές πρέπει να γίνονται συχνότερα.

  • Απάντηση

karkinaki
Μέλος

Εγγραφή: 17/2/2015
Δημοσιεύσεις: 37

#3 Δημοσίευση: 10 Μαρτίου 2016

Στο Cancer Policy Economics Conference αναφέρθηκαν τα εξής «συγκλονιστικά» στοιχεία από τον κο Πουρτσίδη, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας (www.eepao.gr):
”Κάθε χρόνο έχουμε 35000 νέες περιπτώσεις καρκίνου στην Ευρώπη (15000 μικρότερο15 χρόνων, 20000 15-24 χρόνων)
1 σε κάθε 600 νέες γεννήσεις θα αναπτύξει καρκίνο πριν τα 20α γενέθλια
Κάθε μέρα περίπου 20 παιδιά και έφηβοι πεθαίνουν από καρκίνο
Σήμερα, τα ποσοστά συνολικής 5ετούς επιβίωσης των αιματολογικών κακοηθειών, που ισοδυναμούν πρακτικά με ίαση, είναι εντυπωσιακά και υπερβαίνουν το 85επί τοις εκατό στον ανεπτυγμένο κόσμο.”

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο καρκίνος σε λίγα χρόνια θα είναι χρόνιο νόσημα. Εμείς ευχόμαστε αυτό να γίνε σύντομα…

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1079

#4 Δημοσίευση: 15 Μαρτίου 2016

Αρχική δημοσίευση #3:
Στο Cancer Policy Economics Conference αναφέρθηκαν τα εξής «συγκλονιστικά» στοιχεία από τον κο Πουρτσίδη, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας (www.eepao.gr):”Κάθε χρόνο έχουμε 35000 νέες περιπτώσεις καρκίνου στην Ευρώπη (15000 μικρότερο15 χρόνων,...

Πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα! Μακάρι να μετατραπεί απλά σε χρόνιο νόσημα ο καρκίνος. Τι καλύτερη είδηση από αυτή για χιλιάδες ασθενείς....

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Πώς να απαλλαγείτε από την ακμή στην πλάτη και στους ώμουςΠώς να απαλλαγείτε από την ακμή στην πλάτη και στους ώμους

Η ακμή μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος και σε οποιαδήποτε ηλικία. Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης.... Περισσότερα »

Πώς να λούζεστε σωστάΠώς να λούζεστε σωστά

Τι πρέπει να γνωρίζετε για να λούζετε τα μαλλιά σας με τον σωστό τρόπο.... Περισσότερα »

Αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη: Τι να προσέξω πριν τη θεραπείαΑποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη: Τι να προσέξω πριν τη θεραπεία

Πράγματα που πρέπει να προσέξετε για να είναι αποτελεσματική η θεραπεία και για να αποφύγετε τυχόν παρενέργειες.... Περισσότερα »

Αρθρίτιδα και κλασική μουσικήΑρθρίτιδα και κλασική μουσική

Η κλασική μουσική έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στην ελάφρυνση του πόνου από τη χρόνια οστεοαρθρίτιδα, σύμφωνα με έρευνα του Κολλεγίου Νοσηλευτικής της ... Περισσότερα »

Σύγχρονη δυναμική υπερηχογραφία σε ύπτιο εργομετρικό ποδήλατο στο εργαστήριο καρδιολογικών υπερήχων του Νοσοκομείου ΜητέραVideo - Σύγχρονη δυναμική υπερηχογραφία σε ύπτιο εργομετρικό ποδήλατο στο εργαστήριο καρδιολογικών υπερήχων του Νοσοκομείου Μητέρα

H σύγχρονη δυναμική υπερηχογραφία με φάρμακα ή με ύπτιο εργομετρικό ποδήλατο που πραγματοποιείται στο τμήμα καρδιολογικών υπερήχων του Νοσοκομείου 'Μητέρα' ανήκει στις εξειδικευμένες τεχνικές των υπερήχων ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης