Η καμπάνια ’’Each Breath’’ του Πανελληνίου Συλλόγου για την Ινώδη Κυστική Νόσο στο Διεθνές Συνέδριο Ευρωπαϊκής Αναπνευστικής Κοινότητας ERS 2016

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος για την Ινώδη Κυστική Νόσο βρέθηκε στο Λονδίνο για το Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αναπνευστικής Κοινότητας (European...

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016, 11:29
Τροποποίηση: Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016, 11:33

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΣΤΙΚΗΣ ΙΝΩΣΗΣ- ΕΕΙΚ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος για την Ινώδη Κυστική Νόσο βρέθηκε στο Λονδίνο για το Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αναπνευστικής Κοινότητας (European Respiratory Society - ERS), το οποίο πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο ExCeL. Στο Συνέδριο παρευρέθηκαν πάνω από 22.000 σύνεδροι και εκπροσωπήθηκαν πάνω από 40 σύλλογοι ασθενών.

Το Διεθνές Συνέδριο του ERS πραγματοποιείται κάθε χρόνο με σκοπό να καλύψει τα σημαντικότερα νέα και εξελίξεις που αφορούν όλο το φάσμα των αναπνευστικών νοσημάτων, συμπεριλαμβανομένων της φυματίωσης, καρκίνου του πνεύμονα, πνευμονίας, κυστικής ίνωσης, ΧΑΠ και άσθματος.

Φέτος για πρώτη φορά, στα πλαίσια του ετήσιου αυτού Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε από το European Lung Foundation - ELF η «Ημέρα Διασύνδεσης των Συλλόγων Ασθενών».

Στα πλαίσια της Ημέρας Διασύνδεσης των Συλλόγων Ασθενών της ELF ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου για την Ινώδη Κυστική Νόσο, Δημήτρης Κοντοπίδης, παρουσίασε με poster τα σημεία- κλειδιά για την αποτελεσματικότητα της καμπάνιας ευαισθητοποίησης “Each Breath” του Πανελλήνιου Συλλόγου για την Ινώδη Κυστική Νόσο.
Επίσης συμμετείχε με παρουσίαση στο “World Village” με τίτλο “Each Breath- an effective awareness campaign - CF Patients in Power” όπου ανέλυσε περεταίρω τα στοιχεία που οδήγησαν στην ευρεία επιτυχία της καμπάνιας.
Συμμετείχε επίσης σε debate για τη συνεργασία των συλλόγων ασθενών με τους επιστήμονες υγείας και στη Συμβουλευτική Επιτροπή Ασθενών (Patient Advisory Committee) όπου συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τους συλλόγους ασθενών σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Στα δύο τελευταία συμμετείχαν εκπρόσωποι και ασθενείς από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Πολωνία, τη Ελβετία, την Ιρλανδία, τη Ρουμανία, την Ισπανία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Από την Ελληνική Επιστημονική Κοινότητα της Κυστικής Ίνωσης παρευρέθηκαν στο Συνέδριο με παρουσιάσεις, ομιλίες και πόστερ η Ελπίδα Χατζηαγόρου και ο Ιωάννης Βογιατζής.

Περισσότερα στο www.cysticfibrosis.gr

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ