Συνέδριο του Ευρωπαϊκού έργου N.E.F.E.L.E. - Τέχνη για την Ψυχική Υγεία “Networking European Festivals mEntal Life Enhancement”

27-28 Ιανουαρίου 2017, Αθήνα -Ο φορέας Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων/ Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» ως συντονιστής και οι εταίροι του...

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017, 12:50
κ.σ.δ.ε.ο. ”εδρα”

Συνημμένο αρχείο

27-28 Ιανουαρίου 2017, Αθήνα -

Ο φορέας Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων/ Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» ως συντονιστής και οι εταίροι του έργου ”Nefele”, διοργανώνoυν το Συνέδριο του έργου στις 27 28 Ιανουαρίου 2017 στην Αθήνα. Σκοπός του συνεδρίου είναι η ενημέρωση του κοινού και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων και παραδοτέων του έργου και κυρίως του 1ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία, που έλαβε χώρα την περίοδο 1-16 Οκτωβρίου 2016 στην Αθήνα, καθώς και η ίδρυση του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία.

1η Ημέρα, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, Μουσείο Ακρόπολης, Αθήνα

Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου απευθύνεται σε εκπροσώπους των θεσμών της Ελληνικής Πολιτείας και των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε φορείς και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στα πεδία της Τέχνης και της Ψυχικής Υγείας και σε όλους τους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες και επαγγελματίες ψυχικής υγείας, στα Μέσα Ενημέρωσης και στο γενικό κοινό.

Αφού ολοκληρωθούν οι εναρκτήριες ομιλίες από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των θεσμών της Ελληνικής Πολιτείας που υποστήριξαν το έργο , θα ακολουθήσει η παρουσίαση του Προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» που συγχρηματοδοτεί το έργο “Nefele” και θα παρουσιαστούν συνοπτικά οι δράσεις και τα εργαλεία του έργου από τους εταίρους. Τέλος, θα προβληθεί ντοκιμαντέρ διάρκειας 24’ το οποίο είναι αφιερωμένο στο 1ο Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία.

Η ημέρα περιλαμβάνει και ανοιχτή συζήτηση σε μορφή στρογγυλού τραπεζιού, στην οποία θα συμμετέχουν ευρωβουλευτές, με αντικείμενο τις ευρωπαϊκές πολιτικές που σχετίζονται με το πεδίο της Τέχνης για την Ψυχική Υγεία, το στίγμα και τις προοπτικές δράσεων που διανοίγονται .

Τέλος, θα διεξαχθεί ένα θεματικό event και θα προσφερθεί ελαφρύ γεύμα.

2η ημέρα, 28 Ιανουαρίου 2017, Ξενοδοχείο “Stanley”, Αθήνα

Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου αφορά την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία και απευθύνεται αποκλειστικά σε ελληνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς που επιθυμούν να γίνουν ιδρυτικά μέλη του Δικτύου.

Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε συμπληρωμένη φόρμα συμμετοχής στο [email protected]

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ