Το Βήμα του ΑσθενήΕκδηλώσεις - ΔράσειςΣυνεντεύξεις Τύπου - Συνέδρια - Ημερίδες

Ημερίδα για τον παγκρεατικό καρκίνο από το ΚΕΦΙ

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 13915 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1198

Δημοσίευση: 21 Νοεμβρίου 2018

Αφορά: Καρκίνος Παγκρέατος

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. στα πλαίσια του ετήσιου προγράμματος ενημέρωσης του Κοινού για θέματα που αφορούν τη πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου, οργάνωσε ημερίδα εστιασμένη στον Παγκρεατικό Καρκίνο, στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, με θέμα: ”Αντιμετωπίζοντας το φαινομενικά αδύνατο” - Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Παγκρέατος” .

Η εκδήλωση έγινε με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Παγκρεατικό Καρκίνο και είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση του Κοινού, ώστε να αντιληφθεί έγκαιρα τα πρώιμα συμπτώματα και να ζητήσει τη βοήθεια του παθολόγου - ογκολόγου.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους οι:

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (MD, PhD, FACS, Διευθυντής Γενικής, Βαριατρικής, Λαπαροσκοπικής Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Πρόεδρος Ελληνικού Τμήματος του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών, Πρόεδρος Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής, Πρόεδρος Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Επιστημονικός Διευθυντής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών), ο οποίος αναφέρθηκε στις νέες χειρουργικές προσεγγίσεις στον παγκρεατικό καρκίνο , με τη χρήση ρομποτικής. Ο Μιχάλης Καραμούζης (Παθολόγος-Ογκολόγος Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ), παρουσίασε τα νεότερα δεδομένα στη φαρμακευτική θεραπεία της Νόσου, τα οποία φέρνουν αισιόδοξα μηνύματα πως σύντομα ο παγκρεατικός καρκίνος θα είναι αντιμετωπίσιμος και θα βελτιωθεί σημαντικά το προσδόκιμο επιβίωσης.

Ο Μανούσος Κωνσταντουλάκης (Καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ) σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι το σημαντικότερο βήμα στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του παγκρεατικού καρκίνου, είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση, γιατί έτσι θα έχουμε το δυνατόν έγκαιρες διαγνώσεις που ανεβάζουν τα ποσοστά επιτυχίας της θεραπείας.

Σε δύο σημαντικές παραμέτρους στην εξέλιξη της Νόσου, αναφέρθηκαν οι επόμενοι ομιλητές:
Ο Νικόλαος Ανδριώτης (Στρατιωτικός Ιατρός ψυχίατρος. Τμηματάρχης του Τμήματος Πρόληψης του Διακλαδικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής Ενόπλων Δυνάμεων, Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Ενηλίκων και υπεύθυνος του προγράμματος ΠΝΟΗ του Ινστιτούτου Γαληνός. Μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης Ψυχαναλυτικών Σπουδών (IPSO), συσχέτισε ευθέως τις διαταραχές της διάθεσης με τη πρώιμη διάγνωση της Νόσου, εφόσον βέβαια συνυπάρχουν και άλλα συμπτώματα, όπως περιγράφονται στις οδηγίες που έχουν εκδοθεί από τους διεθνείς οργανισμούς.

Ο Ευθύμιος Γκότσης (Κλινικός Διαιτολόγος BSc, MSc, Διευθυντής Διαιτολογικού Τμήματος 401ΓΣΝΑ), αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό κομμάτι της σωστής και ειδικής διατροφής που πρέπει να λαμβάνει ο ασθενής με παγκρεατικό καρκίνο, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε τυχόν χειρουργεία, αλλά και γενικότερα στην επιβάρυνση που προκαλεί η Νόσος στον οργανισμό του.
Όλοι οι ομιλητές εξήραν το πόσο σημαντικό είναι να συνεργάζονται αρμονικά με τον ασθενή αλλά και μεταξύ τους, όλοι οι εμπλεκόμενοι στη θεραπεία (ογκολόγοι ειδικοί χειρουργοί, διατροφολόγοι, νοσηλευτικό προσωπικό και σύλλογοι υποστήριξης ασθενών).
Επίσης επισήμαναν ότι ο αγώνας έναντι του παγκρεατικού καρκίνου είναι δύσκολος, αλλά όχι χαμένος!

Ακολούθησε διάλογος με το Κοινό, που με τη παρουσία και το ενδιαφέρον του, έκανε την εκδήλωση του Κ.Ε.Φ.Ι., ιδιαίτερα πετυχημένη.

Πρόεδρος της Ημερίδας ήταν ο Γεώργιος Κουμάκης (Παθολόγος Ογκολόγος Διευθυντής, Επιστημονικά Υπεύθυνος Β’ Παθολογικής Κλινικής και Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού, Νοσοκομείο «ο Άγιος Σάββας»), ενώ σχολίαζε ο Δημήτριος Κορκολής (Χειρουργός, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιμελητής Α’, Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Αθηνών ”ο Άγιος Σάββας”)

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 1015

#1 Δημοσίευση: 21 Νοεμβρίου 2018

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα για μια μορφή καρκίνου που δύσκολα θεραπεύεται. Εντούτοις, καθώς φαίνεται, τα δεδομένα αλλάζουν.

Μπράβο στο ΚΕΦΙ!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

Νέες εκτιμήσεις ΠΟΥ για μετάδοση του κορωνοϊούΝέες εκτιμήσεις ΠΟΥ για μετάδοση του κορωνοϊού

Τι αναφέρουν οι επιστήμονες του Οργανισμού για την αερογενή μετάδοση και την πρόληψη λοίμωξης από τον SARS - COV 2.... Περισσότερα »

Νέο φάρμακο κατά της φλεγμονής στην CoViD-19Νέο φάρμακο κατά της φλεγμονής στην CoViD-19

Δοκιμάστηκε με επιτυχία σε ιστούς, εκτός σώματος. Ποιος είναι ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο δρα και σε ποια φάση βρίσκονται οι μελέτες.... Περισσότερα »

Αύξηση 240% στα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού - Πόσα ήταν μετά το lockdown και πριν από την 1η ΙουλίουΑύξηση 240% στα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού - Πόσα ήταν μετά το lockdown και πριν από την 1η Ιουλίου

Μεγάλη είναι η έξαρση σε παραμέτρους της επιδημίας - Δύο τηλεδιασκέψεις πραγματοποιούνται τη Δευτέρα: μία υπό τον Πρωθυπουργό και μία μεταξύ των μελών ... Περισσότερα »

Κορωνοϊός: 31 νέα κρούσματα, τα 7 εισαγόμεναΚορωνοϊός: 31 νέα κρούσματα, τα 7 εισαγόμενα

Τα 7 είναι εισαγόμενα, 6 προέχονται από την Αττική, 5 από τη Θεσσαλονίκη, 5 από την Ημαθία, 1 από τη Χαλκιδική, 6 από την Κοζάνη και 1 από την Καστοριά.... Περισσότερα »

LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομήςVideo - LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής

Στο πλαίσιο του 1ου κύκλου σεμιναρίων Λαπαροσκοπικών Κολεκτομών θα μεταδοθεί ζωντανά χειρουργική επέμβαση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής από την αίθουσα χειρουργείου του Δ.Θ.Κ.Α. Υγεία. Η μετάδοση αναμένεται ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube