Επιτυχημένη η νέα ημερίδα του iatronet.gr ”Βήματα Ασθενών” με θέμα τα δικαιώματα των ασθενών

Πολύ σημαντική και ενδιαφέρουσα ήταν η ημερίδα του iatronet.gr τo περασμένο Σάββατο (8/12), η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Παστέρ. Το θέμα...

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018, 10:37
Τροποποίηση: Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018, 10:40

Διαχειριστής

Πολύ σημαντική και ενδιαφέρουσα ήταν η ημερίδα του iatronet.gr τo περασμένο Σάββατο (8/12), η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Παστέρ. Το θέμα της που αφορούσε την αποτελεσματική διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών (patient advocacy), προσέλκυσε το ενδιαφέρον των συλλόγων ασθενών, οι οποίοι γέμισαν την φιλόξενη και ζεστή αίθουσα του Παστέρ.

Πολλοί ομιλητές αναφέρθηκαν στον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να προασπιστούν τα δικαιώματά τους οι ασθενείς, εκεί όπου αυτά πρέπει να ακουστούν και να επισημανθούν. Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε επίσης στις πολύ καλές ομιλίες των νομικών, οι οποίοι παρουσίασαν την νομολογία για τα δικαιώματα των ασθενών αλλά και το τι ισχύει σε πανευρωπαικό επίπεδο.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, με την παρουσία του επικεφαλής του, έδωσε μια άλλη βαρύτητα στην εκδήλωση, βοηθώντας σημαντικά τους συλλόγους ασθενών να καταλάβουν πολύ καλά το έργο που η Αρχή αυτή επιτελεί αναφορικά με την διαμεσολάβησή της σε θέματα που αφορούν παραβιάσεις δικαιωμάτων ασθενών.

Οι ίδιοι οι σύλλογοι ασθενών, τέλος, παρουσίασαν τρόπους διεκδίκησης των δικαιωμάτων αλλά και καλές πρακτικές είς ότι αφορά την εξωστρέφειά τους. Οι ημερίδες του iatronet.gr ”Βήματα Ασθενών” θα συνεχίσουν την επιτυχημένη τους πορεία με την πραγματοποίηση και νέων εντός του 2019.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ