Το Βήμα του ΑσθενήΕκδηλώσεις - ΔράσειςΣυνεντεύξεις Τύπου - Συνέδρια - Ημερίδες

Επιτυχημένη η νέα ημερίδα του iatronet.gr ”Βήματα Ασθενών” με θέμα τα δικαιώματα των ασθενών

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8060 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1132

Δημοσίευση: 11 Δεκεμβρίου 2018
Τροποποίηση: 11 Δεκεμβρίου 2018

Πολύ σημαντική και ενδιαφέρουσα ήταν η ημερίδα του iatronet.gr τo περασμένο Σάββατο (8/12), η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Παστέρ. Το θέμα της που αφορούσε την αποτελεσματική διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών (patient advocacy), προσέλκυσε το ενδιαφέρον των συλλόγων ασθενών, οι οποίοι γέμισαν την φιλόξενη και ζεστή αίθουσα του Παστέρ.

Πολλοί ομιλητές αναφέρθηκαν στον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να προασπιστούν τα δικαιώματά τους οι ασθενείς, εκεί όπου αυτά πρέπει να ακουστούν και να επισημανθούν. Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε επίσης στις πολύ καλές ομιλίες των νομικών, οι οποίοι παρουσίασαν την νομολογία για τα δικαιώματα των ασθενών αλλά και το τι ισχύει σε πανευρωπαικό επίπεδο.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, με την παρουσία του επικεφαλής του, έδωσε μια άλλη βαρύτητα στην εκδήλωση, βοηθώντας σημαντικά τους συλλόγους ασθενών να καταλάβουν πολύ καλά το έργο που η Αρχή αυτή επιτελεί αναφορικά με την διαμεσολάβησή της σε θέματα που αφορούν παραβιάσεις δικαιωμάτων ασθενών.

Οι ίδιοι οι σύλλογοι ασθενών, τέλος, παρουσίασαν τρόπους διεκδίκησης των δικαιωμάτων αλλά και καλές πρακτικές είς ότι αφορά την εξωστρέφειά τους. Οι ημερίδες του iatronet.gr ”Βήματα Ασθενών” θα συνεχίσουν την επιτυχημένη τους πορεία με την πραγματοποίηση και νέων εντός του 2019.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

μαιρη43
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 99

#1 Δημοσίευση: 11 Δεκεμβρίου 2018

Παρακολούθησα από το live streaming την νέα ημερίδα σας για τα δικαιώματα των ασθενών και κράτησα πάρα πολλές σημειώσεις από όλα αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα που άκουσα. Νομίζω πως θα έπρεπε να επαναληφθεί παρόμοια ημερίδα γιατί το θέμα της ”καίει” όλους τους ασθενείς.

Και πάλι μπράβο σας για τους εξαιρετικούς ομιλητές αλλά και την πολύ καλή οργάνωση της ημερίδας!

  • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1132

#2 Δημοσίευση: 11 Δεκεμβρίου 2018

Αρχική δημοσίευση #1:
Παρακολούθησα από το live streaming την νέα ημερίδα σας για τα δικαιώματα των ασθενών και κράτησα πάρα πολλές σημειώσεις από όλα αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα που άκουσα. Νομίζω πως θα έπρεπε να επαναληφθεί παρόμοια ημερίδα γιατί το θέμα της ”καίει” όλους τους ασθενείς.Και πάλι μπράβ...

Αγαπητή μαιρη43

Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια. Να ξέρετε ότι όλες οι ομιλίες θα είναι online σε λίγες ημέρες.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 934

#3 Δημοσίευση: 14 Δεκεμβρίου 2018

Παρακολούθησα την ημερίδα του iatronet.gr για τα δικαιώματα των ασθενών και αυτό που αποκόμισα ήταν η αίσθηση ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη από τους συλλόγους για μεγαλύτερη πληροφόρηση. Πολύ καλή η οργάνωση της ημερίδας.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Στον Πρωθυπουργό τα μέτρα για τον κοροναϊόΣτον Πρωθυπουργό τα μέτρα για τον κοροναϊό

Η επιτροπή ειδικών συνεδρίασε την Κυριακή στο υπουργείο Υγείας και η απόφαση που ελήφθη θα τεθεί υπόψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρωί της Δευτέρας.... Περισσότερα »

Φυσικοί τρόποι να απαλλαγείτε από την ημικρανία και τον πονοκέφαλοΦυσικοί τρόποι να απαλλαγείτε από την ημικρανία και τον πονοκέφαλο

Τα αναλγητικά μπορούν να σας ανακουφίσουν από τον πόνο, αλλά κάποιες φορές μπορείτε να τα αποφύγετε, δοκιμάζοντας κάτι από τα παρακάτω.... Περισσότερα »

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν σας παίρνουν αγκαλιά;Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν σας παίρνουν αγκαλιά;

Τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία από το αγκάλιασμα- από τη μείωση του άγχους μέχρι την καλύτερη σεξουαλική ζωή.... Περισσότερα »

Πώς ο χρόνος στο ύπαιθρο βοηθά τον οργανισμό μαςΠώς ο χρόνος στο ύπαιθρο βοηθά τον οργανισμό μας

Ο περίπατος στη φύση βοηθά την σωματική αλλά και την ψυχική υγεία. Ποια είναι τα οφέλη.... Περισσότερα »

Η εκδήλωση για την απονομή των βραβείων του Iatronet.gr και του περιοδικού 'Υγεία + Ομορφιά'Video - Η εκδήλωση για την απονομή των βραβείων του Iatronet.gr και του περιοδικού 'Υγεία + Ομορφιά'

Με μία πρωτοποριακή και διαφανή διαδικασία, στην οποία τον πρώτο λόγο είχε το κοινό, επιλέχθηκαν οι νικητές του πρωτοποριακού νέου θεσμού "Βραβεία Iatronet - "Υγεία + Ομορφιά". Το κοινό συμμετείχε ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube