Το Βήμα του ΑσθενήΕκδηλώσεις - ΔράσειςΣυνεντεύξεις Τύπου - Συνέδρια - Ημερίδες

Οι Αστυνομικοί στο πλευρό των κακοποιημένων παιδιών

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 18347 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1137

Δημοσίευση: 22 Μαρτίου 2019
Τροποποίηση: 22 Μαρτίου 2019

Το ΕΛΙΖΑ, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Όμιλος Εταιρειών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους για το 1ο Εθνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Αστυνομικών.

1.000 τουλάχιστον Αστυνομικοί έχουν ήδη εκπαιδευθεί μέσα από την εθνική πρωτοβουλία, σε 27 νομούς και 7 περιφέρειες της χώρας.

Το Εθνικό Πρόγραμμα υλοποιείται υπό τη μορφή ολοήμερων εντατικών σεμιναρίων που απευθύνονται σε Αστυνομικούς όλων των βαθμίδων και σε αυτό συμμετέχει διεπιστημονική ομάδα εκπαιδευτών που αποτελείται από έγκριτους ειδικούς με πολυετή ενασχόληση στην προστασία των παιδιών.

Οι Αστυνομικοί, μέσα από το Πρόγραμμα, έχουν τη δυνατότητα να επιμορφωθούν γύρω από όλες τις εκφάνσεις του φαινομένου και να ενδυναμωθούν με εργαλεία (π.χ. νομικό εγχειρίδιο) και πρακτικές λύσεις, μέσα από θεματικές ομιλίες, όπως η ψυχολογική, κοινωνική και ιατρική διάσταση, τα νομικά ζητήματα κατά το χειρισμό υποθέσεων, καθώς και η δικανική εξέταση ανήλικων θυμάτων.

Μέσα από τις 6 πρώτες ημερίδες που φιλοξενήθηκαν σε Αθήνα, Αγρίνιο, Λάρισα, Χαλκίδα, Τρίπολη και Ηράκλειο, έχουν εκπαιδευθεί περισσότεροι από 1.000 Αστυνομικοί εκπροσωπώντας 27 νομούς και 7 περιφέρειες της χώρας.

Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος θα έχουν επιμορφωθεί συνολικά 1.500 Αστυνομικοί όλων των βαθμίδων σε Πανελλαδικό επίπεδο, καθώς απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ομάδων προστασίας κακοποιημένων παιδιών σε όλη τη χώρα.

Η Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού-ΕΛΙΖΑ ιδρύθηκε το 2008. Είναι μία εξειδικευμένη Eλληνική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που ασχολείται αποκλειστικά με την προστασία και προαγωγή των δικαιωμάτων των παιδιών που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση ή παραμέληση και είναι η μόνη που δίνει έμφαση στην προσχολική ηλικία.

Δεν λαμβάνει καμία ενίσχυση από κρατική πηγή και στηρίζεται στη γενναιοδωρία της ιδιωτικής χρηματοδότησης από ιδιώτες, εταιρίες, οργανισμούς ή ιδρύματα για ένα έργο που σώζει παιδικές ζωές.

Περισσότερα για το έργο του ΕΛΙΖΑ:

www.eliza.org.gr
https://www.facebook.com/ngoELIZA/

Για τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
www.gekterna.com
www.terna.gr
www.terna-energy.com

Συνημμένο αρχείο

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1299

#1 Δημοσίευση: 22 Μαρτίου 2019

Πολύ σημαντικό να καταρτίζονται οι αστυνομικοί για θέματα κακοποίησης παιδιών, για το πως θα χειρίζονται δηλαδή αυτές τις σοβαρές υποθέσεις που δυστυχώς δεν είναι σπάνιες στην ελληνική πραγματικότητα. Επιτέλους και κάτι ουσιαστικό στην ελληνική αστυνομία!

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 964

#2 Δημοσίευση: 26 Μαρτίου 2019

Κακοποιημένα παιδιά σημαίνει κοινωνική τελμάτωση στην καλύτερη των περιπτώσεων. Πάνω απ΄όλα όμως πλήρης αδιαφορία απέναντι στην ανθρώπινη ζωή. Στον αγώνα κατά της κακοποίησης παιδιών όλοι πρέπει να είναι μπροστάρηδες!

  • Απάντηση

ΚΙΚΙΚΑ
Μέλος

Εγγραφή: 9/4/2019
Δημοσιεύσεις: 48

#3 Δημοσίευση: 13 Απριλίου 2019

Ευτυχώς που υπάρχει και αυτό το πρόσωπο της ελληνικής αστυνομίας.Το 1983ηή μητέρα μου ήταν 22 χρόνων , αστυνομικός ασαποπειραθηκαποπειράθηκε ντην βιάσει τηχρησιμοπιήθηκε εξονομικος σωφρονισμό για απόσυρση της καταγγελίας .Εκεινη την περίοδο επαθαεναέναατυχηατύχημα ήμουν τεσσάρων χρόνων και πήγακατσκάτσω εναένα ποδηλατακι και η αδερφή μου που ήταν τρίτριων έβγσελασέλα μαζιξαδερφοξάδερφό μου ενοςενός έτου κατουρουσα ενα μηναμήνα σε μιμία λεκάνη με πετανντινΕχω την αισαίσθηση οτιότι οενερενέργειες για την ικανοποί”παιδιουπαιδιού ”οπλισαν τα χέρια των μικρώνμοθμοαγαπημενωναγαπημένων .

  • Απάντηση

ΚΙΚΙΚΑ
Μέλος

Εγγραφή: 9/4/2019
Δημοσιεύσεις: 48

#4 Δημοσίευση: 13 Απριλίου 2019

To έχω ξεπεράσει το πρόβλημα ,σε ένα ατυχή πειραματισμό με σεξουαλικά βοηθήματα μέσω πρωτοβουλίας του συντρόφου μου ξύπνησε το τραύμα ,άρχισα να τρεμω στην θέα κάθε μεταλλικού αντικειμένου

  • Απάντηση

ΚΙΚΙΚΑ
Μέλος

Εγγραφή: 9/4/2019
Δημοσιεύσεις: 48

#5 Δημοσίευση: 13 Απριλίου 2019

Θεωρώ ότι ο μεταλλικός δειγματοληπτης για το τεστ παπ πρέπει να αντικατασταθεί με πιο φιλικό υλικό.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Τέταρτο κρούσμα κοροναϊού στην ΕλλάδαΤέταρτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα

Πρόκειται για 36χρονη Ελληνίδα, η οποία είχε επισκεφθεί την Ιταλία. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο "Αττικόν". Αρνητικά τα δείγματα σε τέσσερα παιδιά ... Περισσότερα »

COVID-19 στην Ελλάδα: Τι πρέπει να ξέρουμε για να προφυλαχθούμε από την μετάδοση COVID-19 στην Ελλάδα: Τι πρέπει να ξέρουμε για να προφυλαχθούμε από την μετάδοση

Τι είναι ο Κορωνοϊός και πώς προσβάλει τον οργανισμό μας;... Περισσότερα »

6 στοιχεία για τη χολίνη6 στοιχεία για τη χολίνη

Γιατί θα πρέπει να τρώμε περισσότερα τρόφιμα πλούσια στη συγκεκριμένη ουσία.... Περισσότερα »

Πιλάτες για αθλητέςVideo - Πιλάτες για αθλητές

Ακούγοντας τη λέξη ‘’δρομείς’’, σκεφτόμαστε αμέσως την εκγύμναση των ποδιών. Παρόλα αυτά, ένας δρομέας χρειάζεται ενδυνάμωση ολόκληρου του σώματος. Ξεκινώντας από τα χέρια, τα οποία χρειάζονται ενδυνάμωση- ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube