Οι Αστυνομικοί στο πλευρό των κακοποιημένων παιδιών

Το ΕΛΙΖΑ, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Όμιλος Εταιρειών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους για το 1ο Εθνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης...

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, 12:16
Τροποποίηση: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, 12:25

Διαχειριστής

Συνημμένο αρχείο

Το ΕΛΙΖΑ, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Όμιλος Εταιρειών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους για το 1ο Εθνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Αστυνομικών.

1.000 τουλάχιστον Αστυνομικοί έχουν ήδη εκπαιδευθεί μέσα από την εθνική πρωτοβουλία, σε 27 νομούς και 7 περιφέρειες της χώρας.

Το Εθνικό Πρόγραμμα υλοποιείται υπό τη μορφή ολοήμερων εντατικών σεμιναρίων που απευθύνονται σε Αστυνομικούς όλων των βαθμίδων και σε αυτό συμμετέχει διεπιστημονική ομάδα εκπαιδευτών που αποτελείται από έγκριτους ειδικούς με πολυετή ενασχόληση στην προστασία των παιδιών.

Οι Αστυνομικοί, μέσα από το Πρόγραμμα, έχουν τη δυνατότητα να επιμορφωθούν γύρω από όλες τις εκφάνσεις του φαινομένου και να ενδυναμωθούν με εργαλεία (π.χ. νομικό εγχειρίδιο) και πρακτικές λύσεις, μέσα από θεματικές ομιλίες, όπως η ψυχολογική, κοινωνική και ιατρική διάσταση, τα νομικά ζητήματα κατά το χειρισμό υποθέσεων, καθώς και η δικανική εξέταση ανήλικων θυμάτων.

Μέσα από τις 6 πρώτες ημερίδες που φιλοξενήθηκαν σε Αθήνα, Αγρίνιο, Λάρισα, Χαλκίδα, Τρίπολη και Ηράκλειο, έχουν εκπαιδευθεί περισσότεροι από 1.000 Αστυνομικοί εκπροσωπώντας 27 νομούς και 7 περιφέρειες της χώρας.

Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος θα έχουν επιμορφωθεί συνολικά 1.500 Αστυνομικοί όλων των βαθμίδων σε Πανελλαδικό επίπεδο, καθώς απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ομάδων προστασίας κακοποιημένων παιδιών σε όλη τη χώρα.

Η Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού-ΕΛΙΖΑ ιδρύθηκε το 2008. Είναι μία εξειδικευμένη Eλληνική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που ασχολείται αποκλειστικά με την προστασία και προαγωγή των δικαιωμάτων των παιδιών που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση ή παραμέληση και είναι η μόνη που δίνει έμφαση στην προσχολική ηλικία.

Δεν λαμβάνει καμία ενίσχυση από κρατική πηγή και στηρίζεται στη γενναιοδωρία της ιδιωτικής χρηματοδότησης από ιδιώτες, εταιρίες, οργανισμούς ή ιδρύματα για ένα έργο που σώζει παιδικές ζωές.

Περισσότερα για το έργο του ΕΛΙΖΑ:

www.eliza.org.gr
https://www.facebook.com/ngoELIZA/

Για τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
www.gekterna.com
www.terna.gr
www.terna-energy.com

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ