Το Βήμα του ΑσθενήΕκδηλώσεις - ΔράσειςΣυνεντεύξεις Τύπου - Συνέδρια - Ημερίδες

Εκπαιδευτική Ημερίδα για την Άνοια

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 10630 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1401

Δημοσίευση: 23 Απριλίου 2019

Αφορά: Άνοια, Αλζχάιμερ

Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινότητες Φιλικές προς την Άνοια, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία διοργάνωσε Εκπαιδευτική Ημερίδα Ευαισθητοποίησης για την Άνοια. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Α.Μ.Α. στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Κοινότητες Φιλικές προς την Άνοια είναι κοινότητες στις οποίες τα άτοµα µε άνοια έχουν καλή ποιότητα ζωής, ζουν όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητα, αποτελούν ενεργά και χρήσιµα µέλη της κοινότητας, αντιµετωπίζονται από όλους µε σεβασµό και κατανόηση και έχουν την απαραίτητη πρακτική υποστήριξη και έµπρακτη συµπαράσταση στις καθηµερινές δυσκολίες που αντιµετωπίζουν.

Στην Ημερίδα διακεκριμένοι επιστήμονες με ειδίκευση στην άνοια ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες αναφορικά με τα συμπτώματα και τις μεθόδους πρόληψης και διαχείρισης της ασθένειας καθώς επίσης και για τον τρόπο προσέγγισης των ατόμων με άνοια.

Η Ημερίδα ξεκίνησε με την ομιλία της Δρ. Παρασκευής Σακκά, νευρολόγο - ψυχίατρο, πρόεδρο της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και πρόεδρο του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια, με θέμα: «Η νόσος Alzheimer σήμερα», στη συνέχεια ο κ. Κωστής Προύσκας, ψυχολόγος - Δρ.Γεροντολογίας μίλησε με θέμα: «Άνθρωποι με Άνοια: Επικοινωνία και Συμπεριφορά» και οι ομιλίες έκλεισαν με τον κ. Μιχάλη Λάβδα ο οποίος μίλησε με θέμα: «Χτίζουμε Κοινότητες Φιλικές προς την Άνοια: Παρέχοντας κατάλληλες υπηρεσίες».

Αφού ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες και λύθηκαν οι απορίες των συμμετεχόντων, ακολούθησε διαδραστική εκπαίδευση μέσω roleplaying τεχνικών με στόχο την αναπαραγωγή πιθανών καταστάσεων που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν σε ώρα υπηρεσίας οι αστυνομικοί. Συμμετείχαν συνολικά 52 στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας διαφόρων βαθμών, οι οποίοι εκπροσώπησαν Αστυνομικά Τμήματα όλης της Αττικής. Σε κάθε έναν από τους εκπαιδευόμενους δόθηκε έντυπο υλικό για να το χρησιμοποιήσουν στα τμήματα που υπηρετούν.

Η εκπαίδευση αυτή αποτελεί μέρος του προγράμματος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών «Κοινότητες Φιλικές προς την Άνοια. Στόχος της εκπαίδευσης είναι να συμβάλουν οι εκπαιδευόμενοι ώστε οι συµπολίτες µας µε άνοια και να έχουν ασφαλή και εύκολη πρόσβαση και σωστή αντιµετώπιση στη γειτονιά ή την περιοχή όπου ζουν, σε καταστήµατα εµπορικού χαρακτήρα, σε δηµόσιες υπηρεσίες, σε µέσα µαζικής µεταφοράς και χώρους αναψυχής, να τους επιτρέπεται να συνεχίσουν να ασκούν τα δικαιώµατά τους ως ενεργοί πολίτες για µεγαλύτερο χρονικό διάστηµα.

Ήταν η δεύτερη ομάδα στελεχών της ΕΛΑΣ που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών για την αναγνώριση και διαχείριση των ατόμων με άνοια. Ανάλογες δια ζώσης Εκπαιδεύσεις θα πραγματοποιηθούν σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, ενώ για τα απομακρυσμένα τμήματα της ΕΛΑΣ προβλέπεται εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1229

#1 Δημοσίευση: 23 Απριλίου 2019

Καλημέρα σας!

Πολύ καλό που αναγνώστες και σχολιαστές του Βήματος ανεβάζουν δελτία τύπου και παρακολουθούν από κοντά εκδηλώσεις των συλλόγων ασθενών. Αυτό από μόνο του δείχνει πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την δράση των συλλόγων.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

1.176 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 30 ακόμη θάνατοι1.176 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 30 ακόμη θάνατοι

Από τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, 553 εντοπίζονται στην Αττική και 111 στη Θεσσαλονίκη.... Περισσότερα »

88,5% αύξηση κρουσμάτων τον Φεβρουάριο, φέρνει black out στα νοσοκομεία [πίνακας]88,5% αύξηση κρουσμάτων τον Φεβρουάριο, φέρνει black out στα νοσοκομεία [πίνακας]

Οι επιπτώσεις σε νοσηλείες έχουν ήδη εκδηλωθεί, ενώ σε θανάτους αναμένεται να φανούν τις επόμενες εβδομάδες.... Περισσότερα »

Ματίνα Παγώνη: "Δεν είναι lockdown αυτό που βιώνουμε"Ματίνα Παγώνη: "Δεν είναι lockdown αυτό που βιώνουμε"

Είναι προτιμότερο να λειτουργήσουν τα καταστήματα υπό προϋποθέσεις, από το κάθονται στα παγκάκια, ο ένας δίπλα στον άλλο.... Περισσότερα »

Συχνά λάθη που κάνουμε στο μέγεθος της μερίδαςΣυχνά λάθη που κάνουμε στο μέγεθος της μερίδας

Πόσο είναι, αλήθεια, μια μερίδα από το οτιδήποτε; Προσπαθούμε να εξηγήσουμε, ώστε να αποφεύγουμε τα πιο συνηθισμένα λάθη.... Περισσότερα »

Η πρόληψη στον καρκίνο του παχέος εντέρου είναι δώρο ζωής!Video - Η πρόληψη στον καρκίνο του παχέος εντέρου είναι δώρο ζωής!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου 2021), ο Δρ Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, Γαστρεντερολόγος- Ηπατολόγος, Διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ μας ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2021  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube