Το Βήμα του ΑσθενήΕκδηλώσεις - ΔράσειςΣυνεντεύξεις Τύπου - Συνέδρια - Ημερίδες

Εκπαιδευτική Ημερίδα για την ’νοια

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 18844 επισκέπτες - 3 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1299

Δημοσίευση: 23 Απριλίου 2019

Αφορά: ’νοια, Αλζχάιμερ

Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινότητες Φιλικές προς την ’νοια, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία διοργάνωσε Εκπαιδευτική Ημερίδα Ευαισθητοποίησης για την ’νοια. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Α.Μ.Α. στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Κοινότητες Φιλικές προς την ’νοια είναι κοινότητες στις οποίες τα άτο΅α ΅ε άνοια έχουν καλή ποιότητα ζωής, ζουν όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητα, αποτελούν ενεργά και χρήσι΅α ΅έλη της κοινότητας, αντι΅ετωπίζονται από όλους ΅ε σεβασ΅ό και κατανόηση και έχουν την απαραίτητη πρακτική υποστήριξη και έ΅πρακτη συ΅παράσταση στις καθη΅ερινές δυσκολίες που αντι΅ετωπίζουν.

Στην Ημερίδα διακεκριμένοι επιστήμονες με ειδίκευση στην άνοια ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες αναφορικά με τα συμπτώματα και τις μεθόδους πρόληψης και διαχείρισης της ασθένειας καθώς επίσης και για τον τρόπο προσέγγισης των ατόμων με άνοια.

Η Ημερίδα ξεκίνησε με την ομιλία της Δρ. Παρασκευής Σακκά, νευρολόγο - ψυχίατρο, πρόεδρο της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και πρόεδρο του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την ’νοια, με θέμα: «Η νόσος Alzheimer σήμερα», στη συνέχεια ο κ. Κωστής Προύσκας, ψυχολόγος - Δρ.Γεροντολογίας μίλησε με θέμα: «’νθρωποι με ’νοια: Επικοινωνία και Συμπεριφορά» και οι ομιλίες έκλεισαν με τον κ. Μιχάλη Λάβδα ο οποίος μίλησε με θέμα: «Χτίζουμε Κοινότητες Φιλικές προς την ’νοια: Παρέχοντας κατάλληλες υπηρεσίες».

Αφού ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες και λύθηκαν οι απορίες των συμμετεχόντων, ακολούθησε διαδραστική εκπαίδευση μέσω roleplaying τεχνικών με στόχο την αναπαραγωγή πιθανών καταστάσεων που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν σε ώρα υπηρεσίας οι αστυνομικοί. Συμμετείχαν συνολικά 52 στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας διαφόρων βαθμών, οι οποίοι εκπροσώπησαν Αστυνομικά Τμήματα όλης της Αττικής. Σε κάθε έναν από τους εκπαιδευόμενους δόθηκε έντυπο υλικό για να το χρησιμοποιήσουν στα τμήματα που υπηρετούν.

Η εκπαίδευση αυτή αποτελεί μέρος του προγράμματος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών «Κοινότητες Φιλικές προς την ’νοια. Στόχος της εκπαίδευσης είναι να συμβάλουν οι εκπαιδευόμενοι ώστε οι συ΅πολίτες ΅ας ΅ε άνοια και να έχουν ασφαλή και εύκολη πρόσβαση και σωστή αντι΅ετώπιση στη γειτονιά ή την περιοχή όπου ζουν, σε καταστή΅ατα ε΅πορικού χαρακτήρα, σε δη΅όσιες υπηρεσίες, σε ΅έσα ΅αζικής ΅εταφοράς και χώρους αναψυχής, να τους επιτρέπεται να συνεχίσουν να ασκούν τα δικαιώ΅ατά τους ως ενεργοί πολίτες για ΅εγαλύτερο χρονικό διάστη΅α.

Ήταν η δεύτερη ομάδα στελεχών της ΕΛΑΣ που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών για την αναγνώριση και διαχείριση των ατόμων με άνοια. Ανάλογες δια ζώσης Εκπαιδεύσεις θα πραγματοποιηθούν σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, ενώ για τα απομακρυσμένα τμήματα της ΕΛΑΣ προβλέπεται εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1137

#1 Δημοσίευση: 23 Απριλίου 2019

Καλημέρα σας!

Πολύ καλό που αναγνώστες και σχολιαστές του Βήματος ανεβάζουν δελτία τύπου και παρακολουθούν από κοντά εκδηλώσεις των συλλόγων ασθενών. Αυτό από μόνο του δείχνει πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την δράση των συλλόγων.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Τέταρτο κρούσμα κοροναϊού στην ΕλλάδαΤέταρτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα

Πρόκειται για 36χρονη Ελληνίδα, η οποία είχε επισκεφθεί την Ιταλία. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο "Αττικόν". Αρνητικά τα δείγματα σε τέσσερα παιδιά ... Περισσότερα »

"Ευαγγελισμός": 5 ύποπτα για κοροναϊό διέλυσαν τη γενική εφημερία "Ευαγγελισμός": 5 ύποπτα για κοροναϊό διέλυσαν τη γενική εφημερία

Αν και νοσοκομείο αναφοράς, οι χειρισμοί δεν ήταν οι καλύτεροι. Το περιστατικό προκάλεσε χάος, μεγάλες καθυστερήσεις και εκνευρισμό στο προσωπικό.... Περισσότερα »

COVID-19 στην Ελλάδα: Τι πρέπει να ξέρουμε για να προφυλαχθούμε από την μετάδοση COVID-19 στην Ελλάδα: Τι πρέπει να ξέρουμε για να προφυλαχθούμε από την μετάδοση

Τι είναι ο Κορωνοϊός και πώς προσβάλει τον οργανισμό μας;... Περισσότερα »

6 στοιχεία για τη χολίνη6 στοιχεία για τη χολίνη

Γιατί θα πρέπει να τρώμε περισσότερα τρόφιμα πλούσια στη συγκεκριμένη ουσία.... Περισσότερα »

Πιλάτες για αθλητέςVideo - Πιλάτες για αθλητές

Ακούγοντας τη λέξη ‘’δρομείς’’, σκεφτόμαστε αμέσως την εκγύμναση των ποδιών. Παρόλα αυτά, ένας δρομέας χρειάζεται ενδυνάμωση ολόκληρου του σώματος. Ξεκινώντας από τα χέρια, τα οποία χρειάζονται ενδυνάμωση- ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube