Εκπαιδευτική Ημερίδα για την Άνοια

Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινότητες Φιλικές προς την Άνοια, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών σε συνεργασία με την...

Τρίτη, 23 Απριλίου 2019, 12:33
tired

Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινότητες Φιλικές προς την Άνοια, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία διοργάνωσε Εκπαιδευτική Ημερίδα Ευαισθητοποίησης για την Άνοια. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Α.Μ.Α. στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Κοινότητες Φιλικές προς την Άνοια είναι κοινότητες στις οποίες τα άτοµα µε άνοια έχουν καλή ποιότητα ζωής, ζουν όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητα, αποτελούν ενεργά και χρήσιµα µέλη της κοινότητας, αντιµετωπίζονται από όλους µε σεβασµό και κατανόηση και έχουν την απαραίτητη πρακτική υποστήριξη και έµπρακτη συµπαράσταση στις καθηµερινές δυσκολίες που αντιµετωπίζουν.

Στην Ημερίδα διακεκριμένοι επιστήμονες με ειδίκευση στην άνοια ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες αναφορικά με τα συμπτώματα και τις μεθόδους πρόληψης και διαχείρισης της ασθένειας καθώς επίσης και για τον τρόπο προσέγγισης των ατόμων με άνοια.

Η Ημερίδα ξεκίνησε με την ομιλία της Δρ. Παρασκευής Σακκά, νευρολόγο - ψυχίατρο, πρόεδρο της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και πρόεδρο του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια, με θέμα: «Η νόσος Alzheimer σήμερα», στη συνέχεια ο κ. Κωστής Προύσκας, ψυχολόγος - Δρ.Γεροντολογίας μίλησε με θέμα: «Άνθρωποι με Άνοια: Επικοινωνία και Συμπεριφορά» και οι ομιλίες έκλεισαν με τον κ. Μιχάλη Λάβδα ο οποίος μίλησε με θέμα: «Χτίζουμε Κοινότητες Φιλικές προς την Άνοια: Παρέχοντας κατάλληλες υπηρεσίες».

Αφού ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες και λύθηκαν οι απορίες των συμμετεχόντων, ακολούθησε διαδραστική εκπαίδευση μέσω roleplaying τεχνικών με στόχο την αναπαραγωγή πιθανών καταστάσεων που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν σε ώρα υπηρεσίας οι αστυνομικοί. Συμμετείχαν συνολικά 52 στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας διαφόρων βαθμών, οι οποίοι εκπροσώπησαν Αστυνομικά Τμήματα όλης της Αττικής. Σε κάθε έναν από τους εκπαιδευόμενους δόθηκε έντυπο υλικό για να το χρησιμοποιήσουν στα τμήματα που υπηρετούν.

Η εκπαίδευση αυτή αποτελεί μέρος του προγράμματος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών «Κοινότητες Φιλικές προς την Άνοια. Στόχος της εκπαίδευσης είναι να συμβάλουν οι εκπαιδευόμενοι ώστε οι συµπολίτες µας µε άνοια και να έχουν ασφαλή και εύκολη πρόσβαση και σωστή αντιµετώπιση στη γειτονιά ή την περιοχή όπου ζουν, σε καταστήµατα εµπορικού χαρακτήρα, σε δηµόσιες υπηρεσίες, σε µέσα µαζικής µεταφοράς και χώρους αναψυχής, να τους επιτρέπεται να συνεχίσουν να ασκούν τα δικαιώµατά τους ως ενεργοί πολίτες για µεγαλύτερο χρονικό διάστηµα.

Ήταν η δεύτερη ομάδα στελεχών της ΕΛΑΣ που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών για την αναγνώριση και διαχείριση των ατόμων με άνοια. Ανάλογες δια ζώσης Εκπαιδεύσεις θα πραγματοποιηθούν σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, ενώ για τα απομακρυσμένα τμήματα της ΕΛΑΣ προβλέπεται εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ