Ημερίδα για τους ανεπίσημους φροντιστές από το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών - ΕΠΙΟΝΗ

To Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ”ΕΠΙΟΝΗ” διοργάνωσε με επιτυχία στις 27 Σεπτεμβρίου 2019, στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα ημερίδα...

Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019, 12:06
Διαχειριστής

To Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ”ΕΠΙΟΝΗ” διοργάνωσε με επιτυχία στις 27 Σεπτεμβρίου 2019, στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα ημερίδα με επίκεντρο τους ανεπίσημους φροντιστές.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Δήμου Αθηναίων της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και του WFMH.

Η εκδήλωση αναφέρθηκε αναλυτικά στην νέα ευρωπαϊκή οδηγία που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους εργαζόμενους οικογενειακούς φροντιστές καθώς προβλέπει το δικαίωμα του ελάχιστου 5 ημερών άδειας φροντιστή το έτος και το δικαίωμα αιτήματος στον εργοδότη ευέλικτου ωραρίου εργασίας, ή εργασία από το σπίτι για μια περίοδο έως έξι μήνες.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας συμφώνησε στην ανάγκη της εκπαίδευσης των οικογενειακών φροντιστών.

Σε δήλωσή του στο ”Βήμα του Ασθενή”, ο πρόεδρος του Δ.Σ της ΕΠΙΟΝΗ, κος Σπύρος Ζορμπάς, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ”υπάρχει ακόμη πολύ δρόμος σε όσα μπορούν να γίνουν για να στηριχθούν οι ανεπίσημοι φροντιστές στην Ελλάδα”.

Περισσότερες λεπτομέρειες και στιγμιότυπα από την ημερίδα https://www.epioni.gr/en/3rd-caring-for-carers-in-athens/

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ