”Σπάνιος Ναι, Μόνος Όχι” - Ημερίδα της Π.Ε.Σ.ΠΑ

Η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ.) στα πλαίσια της πολύχρονης και διαρκούς προσπάθειας στην ενημέρωση αναφορικά με τις Σπάνιες Παθήσεις σ...

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019
Τροποποίηση: Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019

Διαχειριστής

Η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ.) στα πλαίσια της πολύχρονης και διαρκούς προσπάθειας στην ενημέρωση αναφορικά με τις Σπάνιες Παθήσεις στην Ελλάδα και επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ, διοργάνωσε ενημερωτική Ημερίδα στο Ινστιτούτου Παστέρ την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 με θέμα: ”Σπάνιες Παθήσεις στο προσκήνιο: Ας κάνουμε πράξη το ”Σπάνιος Ναι, Μόνος Όχι”

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Ε.Ι. Παστέρ, της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο ενημέρωσης ασθενών, συλλόγων ασθενών, επαγγελματιών υγείας και ευαισθητοποίησης του κοινού για τις Σπάνιες Παθήσεις.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν και απηύθυναν χαιρετισμό:

• Η Πρόεδρος του Ε.Ι. Παστέρ, Καθηγήτρια κ. Φωτεινή Στυλιανοπούλου
• Ο Γεν. Γραμματέας Υγείας του Υπουργείου Υγείας Κος Ιωάννης Κωτσιόπουλος,
• Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων για Θέματα Υγείας Κος Εμμανουήλ Καλαμπόκας,
• Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κος Απόστολος Βαλτάς,
• Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) κ. Αντώνης Αυγερινός,
• Η Πρόεδρος της Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Κα Ματίνα Παγώνη,
• Ο δικηγόρος και Σύμβουλος Προσβασιμότητας του προγράμματος ReGenerartion Κος Ευάγγελος Αυγουλάς και
• Η Δ/ντρια Νευρολογικής Κλινικής ΓΝΑ «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» Κα Σοφία Τσιάρα της οποίας τα ζωγραφικά έργα με θέμα τις σπάνιες παθήσεις πλαισίωσαν την Ημερίδα της Π.Ε.Σ.ΠΑ.
• Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ιατρικού Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, ιατρός κ. Γιάννης Κεχρής.

Επίσης γραπτό χαιρετισμό έστειλε ο Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών (ΙΕΑ) Κος Δημήτριος Μπούμπας ενώ video με χαιρετισμό απέστειλε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και Περιφερειάρχης Αττικής Κος Γεώργιος Πατούλης.

Οι ομιλητές στην ημερίδα, την οποία παρακολούθησαν εκπρόσωποι των Συλλόγων - Μελών της Π.Ε.Σ.ΠΑ., ασθενείς, επιστήμονες του ιατρικού και φαρμακευτικού κλάδου, πολιτειακοί παράγοντες, εκπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών και δημοσιο- γράφοι, κάλυψαν με τις ομιλίες τους πλευρές των σπανίων παθήσεων.

https://www.youtube.com/watch?v=dSO3l7xTYSMΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ