Διαδικτυακή Ημερίδα από τον Κ.Ε.Φ.Ι

Αντικαπνιστική Εκστρατεία Καρκίνος του Πνεύμονα29 Μαΐου 2020Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών...

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020, 10:04
Τροποποίηση: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020, 10:05

Διαχειριστής

Αντικαπνιστική Εκστρατεία Καρκίνος του Πνεύμονα
29 Μαΐου 2020

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα με θέμα -Δεν καπνίζω… επιλέγω τη ΖΩΗ- , στο πλαίσιο της αντικαπνιστικής εκστρατείας ενημέρωσης για τον καρκίνο του πνεύμονα, την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 και ώρα 17:00.

H ημερίδα θα μεταδοθεί απευθείας μέσω της σελίδας του Κ.Ε.Φ.Ι. στο Facebook (facebook.com/skkephi/) και μαγνητοσκοπημένη από το κανάλι STAR Κεντρικής Ελλάδας την Κυριακή 31 Μαΐου.

Η διαδικτυακή ημερίδα του Κ.Ε.Φ.Ι. θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον οργανισμό -Γυναίκες στην Ογκολογία-W4O - και με την Πνευμονολογική Κλινική του Ογκολογικού Νοσοκομείου -Άγιος Σάββας-.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και τον καρκίνο του πνεύμονα. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος υγείας, κ. Νέλλη Καψή, ενώ θα συμμετέχουν εξέχοντες επιστήμονες από τον ιατρικό χώρο.

Η διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα θα ξεκινήσει με την κ. Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρο του Κ.Ε.Φ.Ι., η οποία θα απευθύνει χαιρετισμό. Στη συνέχεια η κ. Νέλλη Καψή, δημοσιογράφος υγείας και αρχισυντάκτρια του περιοδικού Health Daily, θα παρουσιάσει και θα συζητήσει με τους συνομιλητές της:

Ο κ. Αθανάσιος Ζέτος, Πνευμονολόγος, Επιμελητής Α του Πνευμονολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου -Άγιος Σάββας-, θα αναφερθεί στις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και τον καρκίνο του πνεύμονα.

Ακολούθως θα μιλήσει η κ. Αθηνά Χριστοπούλου, Ογκολόγος, υπεύθυνη Παθολογικής Ογκολογίας της Ογκολογικής Μονάδας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών - Άγιος Ανδρέας -, με θέμα -Ο ρόλος της ανοσοθεραπείας και των βιοδεικτών στον καρκίνο του πνεύμονα -.

Ο κ. Εμμανουήλ Μάνος, Πνευμονολόγος, Επιμελητής Α΄, υπεύθυνος λειτουργίας του Βρογχολογικού Εργαστηρίου και Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας θα μας ενημερώσει για τα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο κ. Χαράλαμπος Μαρκέτος, Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος, Διευθυντής και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» με θέμα -Εναλλακτικοί τρόποι διακοπής καπνίσματος και βλαβερές συνέπειες (ηλεκτρονικό τσιγάρο, άτμισμα)-.

Τέλος, ο κ. Γεώργιος Πισσάκας, Ακτινοθεραπευτής - Ογκολόγος του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, θα ενημερώσει για τον ρόλο της ακτινοθεραπείας στον καρκίνο του πνεύμονα.

Η ημερίδα θα κλείσει με απαντήσεις των επιστημόνων υγείας σε ερωτήσεις θεατών και με τις συμπερασματικές τους παρατηρήσεις.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ