Διαδικτυακές συναντήσεις για τα άτομα με κινητικά προβήματα

Μια πολύ σημαντική διαδικτυακή συζήτηση με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με ΣΚΠ (ΠΟΑΜΣΚΠ) διεξάγεται αρχές Δεκεμβρίου. Πρόκειται για...

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020, 11:01
Διαχειριστής

Μια πολύ σημαντική διαδικτυακή συζήτηση με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με ΣΚΠ (ΠΟΑΜΣΚΠ) διεξάγεται αρχές Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για τον Κύκλο διαδικτυακών συναντήσεων φίλων των τμημάτων Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης ΓΝΑ Γ.Γεννηματάς» και 414 ΣΝΕΝ.

Σε μία περίοδο που οι αντοχές της κοινωνίας δοκιμάζονται παράλληλα με την οριακή κατάσταση του συστήματος υγείας, τα άτομα με κινητική αναπηρία οφείλουν να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής μας.

Η διακοπή των ήδη περιορισμένων υπηρεσιών αποκατάστασης και ο διπλός εγκλεισμός τον οποίο υφίστανται τα άτομα με κινητική αναπηρία στην ομπρέλα των ευπαθών ομάδων, έρχεται να μας θυμίσει την ανάγκη για ένα οργανωμένο δίκτυο παροχών αποκατάστασης.

Τώρα που η κάθε νοσοκομειακή κλίνη είναι πολύτιμη για την φροντίδα ασθενών με νόσο COVID, γίνεται εμφανής η ανάγκη για έγκαιρη προώθηση των ασθενών από την οξεία νοσηλεία σε κλίνες αποκατάστασης.

Τώρα που οι νοσηλευόμενοι από τις αυξημένες κλίνες ΜΕΘ, βγαίνουν με βαρεία κινητική εικόνα, η έγκαιρη προώθηση τους σε δομές αποκατάστασης, ή/και η παροχή τηλεματικών-εξ αποστάσεως υπηρεσιών αποκατάστασης μπορεί να μειώσει τον χρόνο νοσηλείας στις περιορισμένες κλίνες αποκατάστασης των δομών οξείας νοσηλείας.

Πού βρισκόμαστε στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή? Πόσο έτοιμοι είμαστε και ποιες οι εναλλακτικές? Ποια η εμπειρία από το εξωτερικό?

2o webinar

Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2020, 19.00:
Εκ βαθέων συζήτηση για τις υπηρεσίες Αποκατάστασης

- Κατηγοριοποίηση των υπηρεσιών και δομών αποκατάστασης βάση των ευρωπαϊκών δεδομένων.
- Η οργάνωση των υπηρεσιών Αποκατάστασης σε ένα γενικό νοσοκομείο.
-Ομότιμη υποστήριξη ως αναπόσπαστο κομμάτι της αποκατάστασης
- Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος αποκατάστασης σε υγειονομικές δομές, τι ακολουθεί?
- Αναφορά στα ιδιαίτερα προβλήματα ασφαλιστικής κάλυψης στις υπηρεσίες αποκατάστασης.

Ομιλητές-Σχολιαστές: Μαράκα Β., Αυγουστίδης Γ., Αθανασίου Δ., Αν.Μουμτζή Ε., Κονταξάκης Α., Ραπίδη Χ.Α., Διβάνογλου Α., Ταξιλδάρης Α., Μάϊνα Ά, Νικολιδάκη Ξ., Θηραίος Ελευθέριος

Join Zoom Meeting https://us02web.zoom.us/j/85960059358?pwd=WlB0SmRtSHp2Rk9BNnAwUk1ncDZqZz09

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ