Εμβολιασμός COVID-19 και χρόνιοι ασθενείς

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021
Διαχειριστής

H Ένωση Ασθενών Ελλάδας διοργανώνει μία ενημερωτική εκδήλωση για τον εμβολιασμό COVID-19 στους χρόνιους ασθενείς, την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2020 στις 18:00, με κεντρικούς καλεσμένους το Γεν. Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Μαρία Θεοδωρίδου.

Η επιστημονική τεκμηρίωση για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, τα βήματα, το χρονοδιάγραμμα και η προτεραιοποίηση των ευπαθών ομάδων για τη διενέργειά του, καθώς και ζητήματα εμπιστοσύνης προς τον εμβολιασμό αλλά και παραπληροφόρησης, θα τεθούν στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης.

Κατά τη διάρκειά της, οι χρόνιοι ασθενείς θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής ερωτημάτων και διευκρινίσεων όπως πώς λειτουργεί το εμβόλιο, ποιες είναι οι αντενδείξεις, πότε θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται τα άτομα με χρόνιες παθήσεις ανά ηλικιακή ομάδα και θεραπευτική κατηγορία, πώς κλείνει ο πολίτης ραντεβού, ποιοι φορείς και πώς εγγυώνται την ασφάλεια του εμβολίου και ποιες είναι οι ενδεχόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβληθεί από την ιστοσελίδα της Ένωσης www.greekpatient.gr, στον ιστότοπο www.livemedia.gr/greekpatient καθώς και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Facebook (www.facebook.com/greekpatient) και το Youtube της εθνικής συνομοσπονδίας των συλλόγων ασθενών της χώρας.

Η συμμετοχή για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδος ήταν κάτι που έλειπε όλα αυτά τα χρόνια από τον χώρο των ασθενών. Αποδεικνύεται και στην πράξη πόσο μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην ενημέρωση ειδικά τώρα που διανύουμε μία επικίνδυνη περίοδο λόγω της παρατεταμένης πανδημίας.

Μακάρι να συνεχιστεί αυτή η δράση της Ένωσης Ασθενών που προσφέρει πολλά από ενημερωτικής τουλάχιστον πλευράς. Πολλά μπράβο!

Η ημερίδα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Διαβάστε σχετικά https://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/epistimi-zwi/news/60310/themistokleoys-kai-theodwridoy-stin-enwsi-asthenwn-elladas-kathisyxastikoi-ws-pros-ta-epomena-stadia-toy-emvoliasmoy.html

Πολύ σημαντική η πρωτοβουλία της Ένωσης Ασθενών να οργανώσει τέτοια ημερίδα που είναι εξαιρετικά επίκαιρη και για τον λόγο ότι υπάρχει θολό τοπίο για τον εμβολιασμό. Οι ασθενείς έχουν πολλά να μάθουν από τα επίσημα χείλη.

Σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση!

Ασφαλώς και θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον αυτή την συζήτηση μιας και υπάρχουν πολλές απορίες για τον εμβολιασμό.

Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για την COVID - 19 και τον εμβολιασμό. Ως χρόνοι ασθενείς έχουμε πολλά να μάθουμε και να λύσουμε τις απορίες μας για τα εμβόλια και από πλευράς διαδικασίας εμβολιασμού αλλά πανω απ΄όλα από πλευράς ενημέρωσης για τα ίδια τα εμβόλια.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ