Εκτέλεση δίμηνων συνταγών αντιρετροϊκών φαρμάκων ζητά η Θετική Φωνή

Με επιστολή της προς τον Ε.Ο.Δ.Υ., η Θετική Φωνή κάλεσε τον οργανισμό να αναλάβει επείγουσα πρωτοβουλία προς τις διοικήσεις και τα φαρμακεία των...

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, 15:51
Τροποποίηση: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, 15:52

tired

Με επιστολή της προς τον Ε.Ο.Δ.Υ., η Θετική Φωνή κάλεσε τον οργανισμό να αναλάβει επείγουσα πρωτοβουλία προς τις διοικήσεις και τα φαρμακεία των νοσοκομείων που διαθέτουν Μονάδες Λοιμώξεων, για την εκτέλεση δίμηνων συνταγών αντιρετροϊκών φαρμάκων.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα για τη λοίμωξη από το νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2), οι ασθενείς με χρόνια υποκείμενα νοσήματα όπως τα οροθετικά άτομα, ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για εμφάνιση σοβαρής νόσου και επιπλοκών. Για το λόγο αυτό άλλωστε, το Υπουργείο Υγείας και ο Ε.ΟΔ.Υ. έχετε εκδώσει ειδικές συστάσεις για τον περιορισμό των μετακινήσεων των ευπαθών ομάδων. Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. εφαρμόζει ήδη την εφάπαξ εκτέλεση επαναλαμβανόμενων συνταγών για τους χρόνιους ασθενείς.

Το παραπάνω μέτρο θα συμβάλει στην επιτυχία της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας μέσω της ελεγχόμενης προσέλευσης, της μείωσης του συνωστισμού στα νοσοκομεία, τα οποία αυτές τις ημέρες είναι ήδη επιβαρυμένα, αλλά και της προστασίας των ευάλωτων συμπολιτών μας που αυτή τη στιγμή την έχουν ανάγκη.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ