Επιστολές από έναν αστροφυσικό

Ένα πολύ ενδιαφέρον επιστημονικό βιβλίο κυκλοφορεί ήδη από τις εκδόσεις Κάκτος. Πρόκειται για το βιβλίο του Neil deGrasse Tyson Επιστολές από έναν...

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022, 14:23
Τροποποίηση: Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022, 14:40

Διαχειριστής

Ένα πολύ ενδιαφέρον επιστημονικό βιβλίο κυκλοφορεί ήδη από τις εκδόσεις Κάκτος. Πρόκειται για το βιβλίο του Neil deGrasse Tyson Επιστολές από έναν αστροφυσικό.

Ο αστροφυσικός Neil deGrasse Tyson έχει προσελκύσει έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς διαδικτυακών ακολούθων στον κόσμο, χάρη στον μεταδοτικό τρόπο με τον οποίο μιλά για την επιστήμη και το σύμπαν μας.

Το μπεστ-σέλερ του Αστροφυσική για βιαστικούς (2017) πρόσφερε σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο αναγνώστες μια εύστοχη και προσιτή κατανόηση του σύμπαντος.

Τώρα ο Tyson μάς αποκαλύπτει την αλληλογραφία του με ανθρώπους από όλο τον κόσμο που τον προσέγγισαν αναζητώντας απαντήσεις σε μικρά ή μεγάλα ερωτήματα σχετικά με την επιστήμη, την πίστη, τη φιλοσοφία, τη ζωή και –φυσικά– τον Πλούτωνα.

Οι εύστοχες, ενθουσιώδεις και συχνά χιουμοριστικές απαντήσεις του αντικατοπτρίζουν τη δημοτικότητά του και την ικανότητά του να μας διδάσκει με κατανοητό τρόπο τα μυστικά του σύμπαντος.

Το νέο βιβλίο του Tyson μας εισάγει σε μια νέα, προσωπική διάσταση της αναζήτησής του ως προς τη θέση μας στο σύμπαν.

Βιογραφικό

Ο Neil deGrasse Tyson είναι αστροφυσικός. Εργάζεται στο Αµερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη και παράλληλα κατέχει τη θέση του διευθυντή του Πλανηταρίου Χέιντεν.

Τελείωσε το High School of Science του Μπρονξ, απέκτησε πτυχίο στη Φυσική από το Πανεπιστήµιο του Χάρβαρντ και διδακτορικό στην Αστροφυσική από το Πανεπιστήµιο Κολούµπια. Ζει στο Μανχάταν µε τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ