Τα εκατό χρόνια της Λέννι και της Μάργκο

Μια ανάσα είναι η ζωή. Η Λέννι, στα δεκαεφτά της μόλις χρόνια, έχει συνειδητοποιήσει πόσο γρήγορα κυλά ο χρόνος – ζει στην πτέρυγα για τους ασθενείς...

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022, 14:55
Τροποποίηση: Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022, 14:56

Διαχειριστής

Μια ανάσα είναι η ζωή. Η Λέννι, στα δεκαεφτά της μόλις χρόνια, έχει συνειδητοποιήσει πόσο γρήγορα κυλά ο χρόνος – ζει στην πτέρυγα για τους ασθενείς με ανίατα νοσήματα με μοναδικό φίλο τον εφημέριο του νοσοκομείου.

Διψώντας για εμπειρίες στο μικρό διάστημα που της απομένει να ζήσει, η Λέννι γράφεται σ’ ένα μάθημα εικαστικών.

Γνωρίζει εκεί την ογδοντατριάχρονη Μάργκο, που έχει καρδιά επαναστάτριας.

Γίνονται αμέσως φίλες και διαπιστώνουν ότι και οι δύο μαζί έχουν ζήσει εκατό χρόνια, τόσο είναι το άθροισμα των ηλικιών τους.

Για να γιορτάσουν τον συναρπαστικό αυτόν αιώνα, τα εκατό κοινά τους χρόνια, αρχίζουν να ζωγραφίζουν τις εκπληκτικές ιστορίες τους: για τα νιάτα και τα γηρατειά, τον έρωτα και την οικογένεια, για το πώς είναι να δίνεις χαρά και να δέχεσαι καλοσύνη, για το πώς είναι να χάνεις και να βρίσκεις τους ανθρώπους.

Όσο βαθαίνει αυτή η τελευταία φιλία για τη Μάργκο και τη Λέννι, ένα πράγμα γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο: η ζωή θα προχωρά ακόμη και όταν οι δυο τους δε θα είναι πια «εδώ».

**Η Μαριάν Κρόνιν γεννήθηκε το 1990 στην κομητεία του Γουόρικσερ.

Σπούδασε αγγλική φιλολογία και δημιουργική γραφή στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ και στη συνέχεια απέκτησε διδακτορικό στην εφαρμοσμένη γλωσσολογία από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ. Ζει στην περιοχή των
Δυτικών Μίντλαντς.

Τα εκατό χρόνια της Λέννι και της Μάργκο είναι το πρώτο της μυθιστόρημα. Κυκλοφόρησε στην
Αγγλία το 2020 και μεταφράζεται σε περισσότερες από είκοσι πέντε γλώσσες, ενώ ετοιμάζεται η
κινηματογραφική του μεταφορά από τη Sony Pictures.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ