Η βιολογία του σπέρματος

Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο που αφορά την ανδρική γονιμότητα, ένα θέμα που συζητιέται ολοένα και περισσότερο στις μέρες μας, παρουσιάζουν οι ιατρικές...

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022, 13:04
Τροποποίηση: Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022, 13:06

Διαχειριστής

Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο που αφορά την ανδρική γονιμότητα, ένα θέμα που συζητιέται ολοένα και περισσότερο στις μέρες μας, παρουσιάζουν οι ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ, που ιδρύθηκαν το 1976 με σκοπό την παραγωγή υψηλής ποιότητας βιοϊατρικού εντύπου.

Ο εν λόγω τόμος με γενικό τίτλο - Η βιολογία του σπέρματος - οι συγγραφείς του οποίου είναι οι Γιώργος Λυμπερόπουλος και Παναγιώτα Παγουράκη από το διαγνωστικό εργαστήριο ανδρικής γονιμότητας Γ. Λυμπερόπουλος - εξειδικευμένη μονάδα παροχής επιστημονικών Υπηρεσιών, αποτελεί ένα πανόραμα της ανδρικής γονιμότητας, διαρθρωμένο με τρόπο που να απαντά στα ερωτήματα με τη σειρά που γεννιούνται το ένα από το άλλο. Μας εισάγει εν κατακλείδι σε έναν κόσμο που διερευνά πολύ λεπτά ζητήματα της ανθρώπινης Ύπαρξης, στο ξεκίνημα της ζωής, που δεν οφείλεται βέβαια μόνο στο ανδρικό σπέρμα.

Το ζήτημα τίθεται εξαρχής στον ιστορικό του ορίζοντα και προχωράει στην ανάλυση της βιολογίας του σπέρματος, την εμπλοκή οργάνων και συστημάτων, την επίδραση του περιβάλλοντος, των φαρμάκων, της ψυχολογίας και της προσωπικής προϊστορίας – ώσπου, στο τελευταίο μέρος, καταγίνεται με τους τρόπους αντιμετώπισης των ζητημάτων γονιμότητας.

Η επαφή με το συγκεκριμένο, το πραγματικό, δηλαδή με τη σωματικότητα του θέματος, σταδιακά κυκλώνει μια περιοχή που εγείρεται πάνω από το σώμα, και η οποία θα λέγαμε ότι βρίσκεται στην καρδιά της ανθρώπινης περιπέτειας.

Όσο προχωρούμε στην ανίχνευση μηχανισμών και παθολογιών, όσο αναζητούμε τις ορμόνες, τις γεωμετρίες και τις θερμοκρασίες, τόσο αισθανόμαστε ότι περπατάμε στο πανάρχαιο φιδωτό μονοπάτι που ευχόμαστε να οδηγεί στην Αθανασία.

Το βιβλίο παρέχεται και μπορείτε να το προμηθευτείτε από τις Εκδόσεις Βήτα. http://betamedarts.gr/

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ