Πιθανή παγίδευση νεύρου στο γόνατο

Πριν από 2 χρόνια έπεσα με τη μηχανή , φόραγα εξοπλισμός, δεν έπαθα γραντζουνια αλλά το δεξιγόνατο μου από τότε είναι 10% πρησμενο, και όποτε το...

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2026, 15:58
ΧΡΉΣΤΟΣ1

Πριν από 2 χρόνια έπεσα με τη μηχανή , φόραγα εξοπλισμός, δεν έπαθα γραντζουνια αλλά το δεξιγόνατο μου από τότε είναι 10% πρησμενο, και όποτε το χτυπάω ελαφρά στην εσωτερική μεριά του ( αυτή η περιοχή είναι όσο η επιφάνεια από το μεγάλο καπάκι Lipton ice tea), ή πιάσω το μηρό και στρίψω το δέρμα ενώ δεν σφίγγω και δεν το λυγίζω, ή πιάσω το δέρμα στο γόνατο και το μετακινήσω προς τα πάνω, με πιάνει ακραίος πόνος και δεν μπορώ να λυγίσω το γόνατο πάνω από 10% , αν βάλω πάγο αρκετά τότε την επόμενη ημέρα είμαι σα καινούργιος. Έκανα αξονική , μαγνητική και ακτινογραφία, δεν έδειξαν κάτι σχετικό . Ηλεκτρομυογραφημα είπε ότι δεν έχει κάποια σημάδια τα γραφήματα αλλά είναι λογικό διότι το νεύρο που έχει ζημιά είναι διακλάδωση του σαφηνές νεύρου και η απόληξη του σταματάει στο γόνατο. Έχω χάσει το 50% της ευαισθησίας της περιοχής ακριβώς της επιγονατίδας, εάν στο σημείο που με ποιανει πόνος από ελαφρυ κτύπο, ακουμπήσω ελάχιστα την άκρη του δαχτύλου μου νιώθω στην απέναντι μεριά του γόνατου σαν να με περπατάει ένα μυρμήγκι σε περιοχή όσο ένα νύχι. Βάση όσα έχω διαβάσει και βάση λογικής αυτό που έχω είναι παγίδευση νεύρου. Ο πιο λιγότερο επεμβατικός και πιο αποτελεσματικός μέθοδος θεραπείας είναι η υδροδιατομή περιφερικών νεύρων υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση. Δεν βρίσκω ιστοσελίδες που να αναφέρουν κάποιο ιατρείο που να κάνει τη θεραπεία στην Ελλάδα. Ευρώπη υπάρχουν επιλογές, όμως πριν 7 ημέρες ένας φυσικοθεραπευτής που του έχω εξήγηση το πρόβλημα, είπε ότι είδε στο διαδίκτυο αυτή τη μέθοδο να γίνεται χαμηλά στη σπονδυλική στήλη ενός ανθρώπου στην Ελλάδα, απλώς δεν συγκράτησε τα στοιχεία του ιατρού. Στην Ευρώπη στα ιατρεία που κάνουν τη μέθοδο, πριν κάνουν σε κάποιον ασθενή τη θεραπεία του κάνουν υπερηχογράφημα νεύρων απαραίτητα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας , ανυπομονώ να δω τις συμβουλές σας.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ