Πολλοί άνθρωποι πάσχουν από κάποια διατροφική αλλεργία. Και υπάρχουν πάρα πολλές. Αλλά μερικές είναι πιο συνηθισμένες από τις άλλες. Αυτό είναι ένα κείμενο που θα αναλύσει μερικές από αυτές, για να γνωρίζετε όσα πρέπει.

Φιστίκια

Ίσως η πιο διαδεδομένη διατροφική αλλεργία. Βρίσκονται σε πάρα πολλές τροφές ως συστατικό, οπότε πρέπει να διαβάζετε πάντα τις ετικέτες, καθώς οι κατασκευαστές είναι υποχρεωμένοι να τα αναφέρουν αν υπάρχουν.

Γαλακτοκομικά

Πολύ συχνή αλλεργία σε παιδιά, που στις περισσότερες περιπτώσεις εξαφανίζεται όσο μεγαλώνει το άτομο. Διαβάστε τις ετικέτες, καθώς ακόμα και σε προϊόντα όπως ο τόνος μπορεί να βρείτε πρωτεΐνη γάλακτος.

Αυγά

Άλλο ένα υλικό που θα βρούμε παντού, από μαγιονέζες μέχρι και ως άλειμμα πάνω από προϊόντα ζαχαροπλαστικής, για να γυαλίζουν.

Οστρακοειδή

Αυτή είναι μια αλλεργία που μπορεί να μας πιάσει ανά πάσα στιγμή στην ενήλικη ζωή μας, και μετά μάλλον δεν φεύγει ποτέ. Στρείδια, μύδια, αλλά και σαλιγκάρια - βέβαια, και τα καλαμάρια και τα χταπόδια μπορούν να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση.

Ξηροί καρποί δέντρων

Καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα και κάθε άλλος καρπός. Στα τυποποιημένα προϊόντα πάντα αναγράφονται στα συστατικά, επειδή είναι πολύ κοινή αλλεργία, αλλά είναι δύσκολο να τα αποφύγουμε σε προϊόντα φούρνου και φαγητά εστιατορίου.

Ψάρια

Πολλοί άνθρωποι έχουν αλλεργία σε κάποιο ψάρι, αλλά δεν είναι απίθανο αν παρατηρηθεί, να ισχύει και για άλλα ψάρια. Μιλήστε με τον γιατρό σας για να γνωρίζετε καλύτερα, και αποφύγετε την ασιατική κουζίνα, που συχνά χρησιμοποιεί τα ψάρια ως συστατικό σε σάλτσες.

Σόγια

Η αλλεργία στην σόγια είναι πιο συνηθισμένη στα παιδιά παρά στους ενηλίκους, και μπορούμε να την βρούμε σε πολλά προϊόντα φούρνου. Ρωτήστε πάντα για να μπορείτε να την αποφύγετε.