Αυτές οι καλύψεις είναι ιδιαιτέρως χρήσιμες και φθηνές. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα ασφαλιστικά ταμεία ή δεν καλύπτουν καθόλου (χρειάζονται προϋποθέσεις χρόνου και ενσήμων)ή δεν καλύπτουν επαρκώς.

Τα  ποσά που πληρώνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι υψηλά και άμεσα, με μόνη προϋπόθεση να υπάρχουν στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Αποζημίωση λόγω μόνιμης ανικανότητας προς εργασία από ατύχημα χορηγείται εντός 6μηνου από τη στιγμή του ατυχήματος, και ανεξάρτητα από τις διαδικασίες του κύριου ασφαλιστικού φορέα.

Αν το ατύχημα είναι τροχαίο, οι αποζημιώσεις διπλασιάζονται και οι διαδικασίες είναι ανεξάρτητες από τον κύριο ασφαλιστικό φορέα.

Σε περιπτώσεις θανάτου από ατύχημα (ανεξαρτήτως αιτίας), τα ασφαλιστικά κεφάλαια χορηγούνται άμεσα.

Λόγω της υψηλής δανειοδότησης, οι περισσότερες τράπεζες ζητούν ισόποσες ασφαλιστικές καλύψεις με το δανειοδοτούμενο κεφάλαιο.

Τα κεφάλαια θανάτου μπορούν να αναφέρονται και στην διάρκεια επιβίωσης. Δηλαδή, μπορεί κάποιος να συνάψει δάνειο για 15 χρόνια, και να θέλει να καλύψει το δάνειο και λεφτά επιβίωσης για την οικογένεια του σε περίπτωση αιφνίδιου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία. Εάν κάποιος πεθάνει κατά τη διάρκεια του δανείου, τότε η εταιρεία καταβάλει το οφειλόμενο κεφάλαιο  του δανείου στην τράπεζα και στην οικογένεια το υπόλοιπο ποσό.

Εάν κάποιος ξεπεράσει τη διάρκεια του δανείου εν ζωή, τότε δεν έχει να λαβαίνει κεφάλαια ή επιστροφές χρημάτων, γιατί είναι τέτοια η δομή του συμβολαίου του.

Τα κεφάλαια αυτά έχουν πρώτο δικαιούχο τη δανείστρια τράπεζα (για να εξοφληθεί το δάνειο) και το υπερβάλλον ποσό στους ορισμένους δικαιούχους.

Έχει σημασία όταν συνάπτει κάποιος δάνειο να προσέχει το ακόλουθο: οι Τράπεζες προσφέρουν δωρεάν τα κεφάλαια θανάτου στους δανειολήπτες μέσω ομαδικών συμβολαίων, των οποίων οι όροι όμως διαφοροποιούνται σημαντικά από τους όρους του ατομικού συμβολαίου. Συμβαίνει, λοιπόν, ο ασφαλισμένος να μην πληρώνει ασφάλιστρο μεν, να νομίζει ότι είναι σωστά καλυμμένος δε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς ο διαβήτης κύησης επηρεάζει τα νεογνά
Όχι από τον γερμανό υπουργό Υγείας στην απαγόρευση των τσιγάρων
Ποιες ιατρικές ειδικότητες μπορούν να κάνουν επεμβάσεις αποκατάστασης μαστού [εγκύκλιος]