Το μεγαλύτερο όργανο στο ανθρώπινο σώμα είναι αυτό που μπορείτε να δείτε πιο εύκολα, το δέρμα, το οποίο συμβαίνει επίσης να είναι αυτό που μπορεί εύκολα να φθαρεί. Μια αλλαγή στον καιρό μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες μικροζημιές. Ορισμένοι από εσάς μπορεί να ζητήσετε βοήθεια από προϊόντα μακιγιάζ για να εξαφανιστούν τα σπυράκια σας και τα σημάδια ακμής. Παρ 'όλα αυτά, μπορείτε να πάρετε μία ανάσα, επειδή είναι αύκολο να διορθώσετε το πρόβλημα εντοπίζοντας τους ενόχους. Αυτά που πρέπει να προσέξετε.

Σκεφτείτε το μικροβίωμα του δέρματός σας

Έχετε ακούσει για το μικροβίωμα; Είναι ίδιο με αυτό των βακτηερίων του εντέρου, αλλά βρίσκεται στις επιφάνειες του σώματός σας, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου σας. Όταν κάνετε κατάχρηση προϊόντων δέρματος, όπως καθαριστικά που αφήνουν το πρόσωπό σας να αισθάνεται φρέσκο, αυξάνετε τον κίνδυνο μικροβιακής ανισορροπίας, καθιστώντας έτσι το δέρμα πιο επιρρεπές σε ακμή, ροδόχρο ακμή, έκζεμα και κίρρωση. Αντί να επιλέγετε προϊόντα όπως τα αντιμικροβιακά σαπούνια που μπορούν να αφήσουν το δέρμα σας ξηρό, χρησιμοποιήστε προϊόντα με προβιοτικά ή postbiotics για να διατηρήσετε υπό έλεγχο τα διάφορα στελέχη των υγιεινών βακτηρίων του δέρματος.

Κρατήστε τις ορμόνες σας υπό έλεγχο

Υπάρχουν πολλοί λόγοι όπως η γήρανση, το άγχος ή η έμμηνος ρύση που μπορούν να προκαλέσουν διακυμάνσεις των ορμονών. Αλλά το χειρότερο πράγμα είναι ότι όλες αυτές οι ανισορροπίες αντανακλώνται γρήγορα στο δέρμα σας, ειδικά στις περιοχές όπου είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν ρυτίδες ή σπυράκια. Ακόμη και αν οι ορμόνες σας βρίσκονται εντός φυσιολογικού εύρους, η αντίδραση του δέρματός σας σε οποιεσδήποτε αλλαγές στις ορμόνες μπορεί να σας κάνει να καταφύγετε στο κονσίλερ σας. Με το χρόνο, το δέρμα σας γίνεται πιο ευαίσθητο στις ορμόνες. Οι περισσότερες γυναίκες συχνά καταλήγουν να κάνουν τα πράγματα χειρότερα για το δέρμα τους, προσπαθώντας να εξισορροπήσουν το επηρεασμένο από ορμόνες δέρμα χρησιμοποιώντας κρέμες ενυδάτωσης. Οι ειδικοί προτείνουν, αντί να πειραματιστείτε με διαφορετικά προϊόντα στο δέρμα σας,  καλύτερα να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια.

Προστατεύστε το δέρμα σας από τις ακτίνες UV

Όλοι γνωρίζουμε τι κάνουν οι υπεριώδεις ακτίνες στο δέρμα μας, αλλά αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι οι ακτίνες UV που δεν προκαλούν ηλιακά εγκαύματα είναι συχνά εκείνες που μπορούν να αποσταθεροποιήσουν το δέρμα σας. Έτσι, ακόμη και αν δεν αισθάνεστε τη ζεστασιά από τις βλαβερές ακτίνες, θα πρέπει να φοράτε ένα καλό SPF ακόμα και πρόκειται για μια συννεφιασμένη μέρα. Θα πρέπει πάντα να τοποθετείτε αντηλιακό πριν βγείτε έξω.

Καταπολέμηση εποχιακών αλλαγών

Όχι μόνο οι αλλαγές στις ορμόνες αλλά και οι μεταβολές της θερμοκρασίας και της υγρασίας  μπορούν να θέσουν το δέρμα σας εκτός ισορροπίας. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το δέρμα σας τείνει να γίνει ξηρό , ενώ γίνεται επιρρεπές στη λιπαρότητα τους καλοκαιρινούς μήνες. Μπορείτε να βοηθηθείτε με προϊόντα που εξισορροπούν τα επίπεδα pH του δέρματός σας.

Μην αγγίζετε πολύ συχνά το πρόσωπό σας

Το άγγιγμα του προσώπου σας οδηγεί συχνά σε ακμή και είναι ένα κοινό λάθος φροντίδας του δέρματος. Τα χέρια μας αγγίζουν μια ποικιλία επιφανειών και φέρνουν πολλά μικρόβια και βακτηρίδια. Όταν αγγίζουμε το πρόσωπό μας μπορεί να προκαλέσουμε διάφορες δερματικές παθήσεις. Η μείωση της περιττής επαφής του προσώπου μπορεί να ελαττώσει σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης ατελειών στο δέρμα. Τα άτομα με ακμή πρέπει να μην αγγίζουν τα πρόσωπά τους άσκοπα, καθώς αυτό μπορεί να επιδεινώσει την ακμή τους.