Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τον οργανισμό μας. Επομένως, πριν αγοράσετε και χρησιμοποιήσετε προϊόντα ομορφιάς, θα πρέπει να γνωρίζετε τον τύπο του δέρματος σας και την ποιότητά του. Γενικά, το δέρμα έχει 5 τύπους. Κανονικό, Ξηρό, Λιπαρό, Μεικτό και Ευαίσθητο. Εμείς εδώ θα σας βοηθήσουμε να μάθετε τι τύπο δέρματος έχετε.

Κανονικό δέρμα

Το καλό στο κανονικό δέρμα είναι ότι είναι λαμπερό, καθαρό και δεν φαίνεται λιπαρό. Έχει λίγη ξηρότητα αλλά έχει καλή ποιότητα και φαίνεται υγιές.

Πώς θα καταλάβετε αν έχετε κάποιον από τους υπόλοιπους 4 τύπους;

Λιπαρή επιδερμίδα

Η λιπαρότητα φαίνεται πάντα στην επιφάνεια του δέρματος ενός λιπαρού προσώπου. Το λιπαρό δέρμα είναι αρκετά κολλώδες και τείνει να ιδρώνει περισσότερο. Τέτοιοι τύποι δέρματος έχουν περισσότερα σημάδια και σπυράκια. Το καλό του λιπαρού δέρματος είναι ότι δεν κάνει εύκολα ρυτίδες.

Αφού ξυπνήσετε το πρωί, σκουπίστε το πρόσωπό σας με λίγο χαρτί υγείας. Εάν δεν υπάρχει λάδι στο χαρτί υγείας και δεν φαίνεται σημάδι στο πρόσωπο, τότε το δέρμα σας είναι κανονικό. Το δέρμα σας δεν χρειάζεται θεραπεία ομορφιάς. Για να κρατήσετε το δέρμα σας λαμπερό, αρκεί να το πλένετε καλά, να βάζετε λοσιόν και ανά καιρούς να χρησιμοποιείτε μάσκα ομορφιάς.

Ξηρή επιδερμίδα

Το ξηρό δέρμα δεν λάμπει καθόλου. Φαίνεται ότι το δέρμα δεν είναι ενυδατωμένο και χάνει γρήγορα την υγρασία του.

Το δέρμα αυτό «τραβάει», δεν φαίνεται ενυδατωμένο και δεν λάμπει. Πίνετε άφθονο νερό, τρώτε φρούτα και λαχανικά και εφαρμόστε λάδι καρύδας στο πρόσωπό σας πριν πάτε για ύπνο τη νύχτα.

Μεικτές επιδερμίδες

Η μεικτή επιδερμίδα δεν είναι ούτε πολύ λιπαρή ούτε πολύ ξηρή. Κάποιες φορές το δέρμα γίνεται ξηρό και μερικές φορές πολύ λιπαρό. Περιστασιακά, έχει στίγματα ή σπυράκια. Είναι απαραίτητο να το προστατεύετε και να το φροντίζετε όταν αλλάζει ο καιρός. Αποφύγετε το φως του ήλιου και τη σκόνη.

Ευαίσθητη επιδερμίδα

Οι άνθρωποι που έχουν ευαίσθητο δέρμα είναι αυτοί που ταλαιπωρούνται περισσότερο.  Τα ευαίσθητα δέρματα προκαλούν κνησαμό και γίνονται αμέσως κόκκινα. Πριν αγοράσετε προϊόντα ομορφιάς, να είστε προσεκτικοί καθώς κάθε χημική ουσία μπορεί να σας επηρεάσει άμεσα. Για να προστατεύσετε το δέρμα σας, κρατάτε το πάντα καθαρό. Αποφύγετε το  scrub και τις δυνατές λοσιόν. Πίνετε άφθονο νερό και χρησιμοποιείε όσο πιο ελαφριά προϊόντα μπορείτε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο Μπάιντεν προωθεί διάταγμα για την έρευνα της υγείας των γυναικών
Ογκολογικό "Μ. Βαρδινογιάννη": Νέα παράταση στην έναρξη λειτουργίας
Γεωργιάδης: Aυτοί που διαμαρτύρονται για τα απογευματινά χειρουργεία είναι το 1%